Reklama

Reklama

Takoví jsme

  • USA As You Are
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Takoví jsme, který se odehrává na začátku devadesátých let minulého století, pojednává o vztahu tří teenagerů – sleduje vývoj jejich přátelství skrze konstrukci nesourodých vzpomínek v rámci policejního výslechu. Jack žije svou matkou Karen na nudném okraji města, kde chodí na střední školu. Jako sociální vyvrženec a samotář je v podstatě bez přátel. To se ale změní ve chvíli, kdy se k nim přestěhuje Karenin nový přítel Tom a jeho syn Marek. Mezi oběma outsidery rychle vznikne pevné přátelství a po náhodném setkání v bistru do party přizvou i stejně starou dívku Sarah. Navzájem se drží v životě nad vodou, jenže vztahy se mění a tajemství, která vyplouvají na povrch, je donutí otevřít oči a uvědomit si, jak daleko jsou ochotni jít, aby žili život takový, jaký chtějí. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Nejsem si úplně jistá, co přesně je na tomhle snímku mysteriózního, doufám, že mi neunikla nějaký skrytá mysteriózní zápletka/scéna, nebo tak něco, snad se jen někdo spletl, když tam házel kategorie. Snímek má od začátku specifickou atmosféru. Celou dobu jsem tak nějak tušila, že se něco stane, že se něco musí stát, když to celé působí zlověstně. Šedý filtr přes kameru, která je mimochodem, dle mého názoru, hodně vydařená, speciálně se mi líbily pohledy z ptačí perspektivy. Hudba a všudypřítomný šum, který všemu dává takový pocit syrovosti mi přišlo..všechno tak nějak ve výsledku působí chladně a všedně. Má to svoje slabší i lepší místa. Kdesi po polovině mi přišlo, že film přestal mít na chvíli spád, nějak to ustrnulo, ale pak se to tedy zase zlepšilo k závěru. Je zde zachyceno hned několik komplikací/problémů/témat (jakkoli tomu chcete říkat) a líbilo se mi, že ani jedno z nich nebylo odfláknuté, nebo do příběhu nastrčené jen tak "aby to tam bylo" ale že všemu byl vlastně věnovaný nějaký prostor. Nevadilo by mi, kdyby i postavy dostaly ještě více prostoru, tím nechci říci, že by divák neměl šanci je poznat, jen že by mi nevadilo, kdyby se některé rozvedl více do hloubky. Za mě to je někde na pomezí tří a čtyř hvězdiček. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"As You Are" je podľa mňa vynikajúcou drámou. Má pre mňa ohromný cit pre detail, pôsobí skutočne špinavo a nečisto a funguje to skvele. A všetko to okrem toho ešte dotvára vynikajúca hudba, ktorá z toho robí podľa mňa umelecké dielo. Film sa na nič nehrá. Nemám z neho pocit, že by potreboval skrývať fakt, kým jednotliví hrdinovia sú, alebo ich osobnosti a tajomstvá. Všetko v tomto funguje. Charlie Heaton si tu urobil na tento rok ukážku, ako sa film robiť má. Pretože to, čo som si s ním odsedel v "Shut In" si u mňa týmto filmom napráva. Tentokrát som mu jeho postavu veril. Rovnako aj Owen Campbell je veľmi dobrý a priznajme si, pre chalanov to ľahké role rozhodne neboli. A dali do toho podľa mňa všetko. Dospeláci sú rovnako zaujímavý a aj ich život skrýva určité pokrivenia, ktoré sa vo filme preukážu a spôsobia jeho finále. Osobne mám s filmom len 2 problémy. Prvý je fakt, že je neustále prerušovaný vyšetrovaním, ktoré signalizuje, že sa niečo muselo udiať a to pravdepodobne Markovi, nakoľko tam chýba. A na konci tento štýl síce dá tomu význam, občas by som viac ocenil, keby to prerušované nebolo. Druhým problémom je pre mňa fakt, že niektoré scénky pôsobili, že chcú ukázať emotívnu časť filmu, kde by sme mali možnosť viac vidieť do života hrdinov, no vyšli trošku naprázdno. Ale nie je toho moc a ako celok film podľa mňa skutočne funguje vynikajúco a je silný. Zvážte si pre a proti a osobne si myslím, že film odporúčam vidieť. Podľa mňa stojí skutočne za to. Hodnotenie: A ()

Reklama

Tft 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta minulého století očima teenagera, hledání sebe sama, svojí sexuality a do toho všeho spousta trávy a rodinných problémů. Tohle všechno nabízí tahle velmi příjemně natočená indie záležitost, o to víc působivější tím, že se jedná o vůbec první snímek režiséra Milese Joris-Peyrafittea. První scéna filmu nastolí trochu drsnější atmosféru, která kontrastuje s tím co po ní následuje až do té doby dokud nedojde k prvním dějovým zvratům. Je to taková klasická dějová rozplétačka jelikož snímek je vyprávěn skrze policejní výslech hlavního protagonisty v podání Owena Campbella, který podává velmi působivý herecký výkon, spolu s jeho "skoro" nevlastním bratrem Charliem Heatonem mají mezi sebou velmi dobře fungující chemii a snímek z ní těží po celých svých 110 minut. Ve výslechových scénách se postupně objevují i ostatní postavy a je tak odhalováno co vlastně vedlo k úvodní scéně filmu a jak ke všemu došlo. Tohle vyprávění skrze výslech má svoje plusy i mínusy, působí bohužel trochu lacině a tím pádem jako pouze jakýsi "plnič" hluchých míst snímku, na druhou stranu není to klasická pomocná berlička, která by podpírala celý děj a vysvětlovala divákovi dosavadní události snímku, ale funguje pouze jako takový úvod ke každé části filmu a dodává postavám trošku větší pozadí. Atmosféra devadesátek je z toho opravdu cítit, uctívaní Kurta Cobaina jede naplno, pálí se jeden joint za druhým a rebélie proti autoritám je samozřejmostí, to všechno v takovém poklidně melancholickém duchu, který s tím co se odehrává na plátně funguje v příjemném souladu, celých 110 minut tak uplyne jako voda. As You Are je takovým netradičně klasickým coming out of age filmem, následuje všechny pravidla tohoto žánru, přináší však svojí hloubku a originální pohled na věc. Miles Joris-Peyrafitte tenhle film tvořil srdcem a je vidět, že odvyprávět tenhle příběh pro něj bylo srdeční záležitostí. 75% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Po Super Dark Times ďalší skvelý coming-of-age (opäť s Owenom Campbellom), ktorý mi prišiel do cesty. Parádna atmosféra, skvelí herci a hodnoverne natočené peklo dospievania. Výborne zvolená forma rozprávania, vďaka ktorej nechýba snímke napätie. Joris-Peyrafitte debutuje s prehľadom, som zvedavý na jeho ďalšie zárezy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Muka dospívání. 1) Spoiler. Tvůrci s divákem na konci trochu vyběhli a nesdělili pointu. Ta ale není třeba. 2) 22letý (!) režisér Miles Joris-Peyrafitte (zde i podíl na scénáři a hudbě) pojal svůj celovečerní debut jako rozšíření vlastního o dva roky staršího 20minutového snímku As a Friend. Tvůrce má zkušenosti i jako herec, kameraman a střihač. I když odkazy na 90. léta a Nirvánu jsou zřejmé, režisér nechtěl vytvořit dobový film. K tomu říká: The issues that those kids are going through are obviously issues that kids still go through now. That hasn't changed. 3) Zajímavý rozhovor. s režisérem. 4) 21letý Owen Campbell (dlouhovlasý Jack) a 22letý přitažlivý Angličan Charlie Heaton (Mark) jsou velmi přesvědčiví. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama