Reklama

Reklama

Mozková příhoda

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Tento horor popisuje příběhy mladíka, který náhodou získá od starých sousedů podivného parazita, který vypadá jako dvaceticentimetrový červ s tlamou a ostrými zuby. Tento parazit je schopen člověku vpouštět do mozku látku, která způsobuje podobně jako drogy velmi příjemnou euforii. Hrdinovi filmu se nejdřív život s parazitem "Elmerem" velmi zamlouvá, později však začnou komplikace, když Elmer dostane hlad a začne napadat lidi kolem, vyžírat jim mozky z hlavy a mladíka svojí přítomností ničit jak fyzicky, tak psychicky... (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Hodně černá a pěkně ujetá hororová komedie o dvojici chlapců - Brianovi a Aylmerovi. Brian je člověk, který je těžce závislý na látku, kterou mu zprostředkuje pouze Aylmer - zhruba 30ti centimetrový tvor, připomínající oživlé hovno. Aylmer Brianovi rád jeho tzv.,,džus´´ poskytne, ovšem výměnou za krmivo, což je v tomto případě lidský mozek. A tak se tato dvojice vydává do ulic ukájet své nezkrotné choutky...Místy pěkně krvavá, bizardní a zvrácená, na druhou stranu také místy celkem nudná, podívaná. 3.5 * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne vyloženě milé překvapení, že v pozdních 80. letech mohl vzniknout tak perfektní horror!! Jednak se mi na něm zamlouvalo, že to je docela povedený úlet a trochu mišmaš ... chvíli brutální splatter, chvíli černá komedie. Postavu hlavního "záporáka - parazita" Elmera jako by si tvůrci vypůjčili z nějakého Cronenbergova filmu (např. Rabid). Film se chvílemi tváří vážně, chvíli zase lehkovážně, ale rozhodně to není na škodu. Řev, gore, mozky, neuvěřitelně vtipně výtvarně ztvárněný parazit, euforie a "drogové" opojení hlavního hrdiny ... Prostě paráda!!! Navíc se zde dá najít i jistá analogie s drogami a drogovou závislostí. Ty euforické stavy byly natočeny velice slušně a věrohodně (věřte mi, já to znám ...), postupný totální psychycký i fyzický rozpad hlavního hrdiny také ... Ať už tento film byl myšlen jakkoliv, já jsem se u něj neuvěřitelně bavil od začátku až do konce. A i když scénář jako takový skoro není, efekty a příběhy mladíka se svým "kamarádem" Elmerem jsou prostě pro fanouška ujetých horrorů "kouzelné" ... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dozaista jeden z najobskúrnejších filmov, aké som videl. Neopakovateľný mix náladového protidrogového filmu a šialenej 80s splatter čiernej komédie v hlavnej role s hovnoidným tvorom s hlasom milého dedka (v jednej scéne aj spieva!). Scéna s orálnym sexom je určite jedna z najbizarnejších vrážd v dejinách hororu. Niečo také mohlo vzniknúť len v osemdesiatych rokoch... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Do chvíle, než hlavnímu (anti)hrdinovi vylezl z krku modrý červík Aylmer a řekl „Ahoj“, jsem měl za to, že toto bude čistokrevný horor. Pak jsem dostal velmi zábavnou hororovou komedii a velkým počtem krvavých scén a podivného černého humoru. Musím přiznat, že se mi to velmi líbilo - takovéhle filmy já prostě můžu. Frank Henenlotter je zárukou ujeté kvality. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Hodně úchylná hororová komedie... Co by jste taky chtěli po filmu, kde je hlavní hrdina závislý na tekutině, kterou ze sebe vylučuje parazit s modrýma očima, obrovskou chutí na lidské mozky a vypadá jako hovno? Pokaždé, když se Aylmer (tak se ten parazit jmenuje) objevil na plátně a začal mluvit, jsem se smál jako malé děcko... Škoda jen prvních asi dvaceti minut, u kterých jsem se docela nudil, protože na některé vraždy nejde zapomenout (orální sex), gore je v pohodě a setkání v metru pobaví... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Tímto filmem je inspirovaná píseň "Brainworms" od kapely Dope D.O.D. Celé intro je dialog z tohoto filmu. (Superpero)
  • Když se Brian (Rick Hearst) probudí v posteli, na stěně je plakát s albem „Reign In Blood“ od skupiny Slayer a jeho hlava je pokrytá krví. (ČSFD)

Reklama

Reklama