Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Francesco (Alessandro Gassman) je italský architekt, který zdědí majetek po své tetě, která pobývala v Turecku. Nikdy ji nenavštívil, takže netuší, o co se jedná, a chce mít vše co nejdříve prodané a vyřízené. Skrze četbu jejích dopisů a setkání s místními lidmi si ale Istanbul oblíbí a najde skrytou vášeň pro tradiční tureckou lázeň - hamam. Je tedy postaven před velké dilema - rychle vše prodat, nebo začít velkou rekonstrukci starých lázní ve městě, kde skoro nikoho nezná? (xFelix)

(více)

Recenze (6)

anniehall 

všechny recenze uživatele

Po naprostém zklamání z Posledního Almodóvara (Julieta) mi náladu spravil tenhle krásný snímek z pera mého dalšího oblíbence Ozpeteka, jehož "Falešné vztahy" určitě patří do mé top 20. Nenápadný a spíše komorní film s malebnou atmosférou tureckých lázní a myšlenkou, že někdy teprve změna prostředí může člověka posunout v jeho životním směřování a dost možná i naplnění. Citlivě vedená režie, postupné, letmé odhalování vztahů a překvapivý závěr. To všechno s typově přesnými herci a nádechem tajemství. Taková malá radost... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nadherna atmosfera tureckych kupelov, dialogy na urovni - to je to, co robi tento film krasnym i po  rokoch.  Vysoke hodnotenie neda, lebo reziser len zacinal, a rezia je hodne neskusena - samy tie skusenosti nepridu, ze jo   : 60 % ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Krom pár záběru pěkných tureckých domů, lázní, tureckého jídla (sliny se mi sbíhaly) a špetka té turecké hudby nic zas tak světoborného. Nejlepší scéna: Jak sedí všichni u stolu při večeři a hlavní hrdina, jejich „vykupitel“ spí…..celá rodina ho zbožně pozoruje. Přišlo mi to vážně milý. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film od originálního režiséra nás vtáhne do tohoto neznámého tématu. Nicméně, mé očekávání se zcela nenaplnilo (vývoj příběhu, slabší herecký výkon Mehmeta), přesto samozřejmě velmi solidní nadprůměr ... 7667 ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Osud člověka občas změní i spontánní rozhodnutí. Francesco chce být zprvu se vším hned hotový, ale nakonec se rozhodne udělat pravý opak, než co měl původně v plánu. Zůstat v Istanbulu pro něj znamená životní převrat hlavně v osobní rovině, postupem času se z něj stává jiný člověk, než ten který přijel do Istanbulu vyřídit pozůstalost, člověk, který poznal, co je radost a láska. nevnáší Do milostného vztahu Francesca a syna domácích nevnáší stín ani to, že je jejich láska utajovaná. Naopak, stín všem zúčastněným do života vnese až neznámý kolemjdoucí, který zazvoní u dveří. Velmi jemně laděný film s queer tématikou, žádné drama plné zvratů či divokých vášní. I přes svou nenásilnost jde ale o velice působivý snímek. ()

Reklama

Reklama