Reklama

Reklama

Oči mé matky

  • Česko Očima mé matky (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Bývalá portugalská chiruržka učí na odlehlém statku svou dceru Franciscu anatomii, aby se nenechala vyvést z míry smrtí. Jednoho odpoledne však tajemný návštěvník děsivým způsobem naruší idylu Franciscina rodinného života. Nejenže mladé dívce způsobí hluboké trauma, ale také probudí k životu její zcela jedinečné povahové rysy. Přestože Francisca lpí na svém stále mlčenlivějším otci, dívčina osamělost a narušená povaha se po letech propojí a její touha po kontaktu s okolním světem získá výrazně temnější podobu. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (71)

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Tak celkom zaujímavé psycho. Brutalita tu nebola moc ukazaná skôr načrtnútá, ale hlavne išlo o tie "zvuky"a zábery ktoré to všetko mixovali do intenzívneho temného psycho zážitku, ktorý tak rýchlo z hlavy normálneho človeka nevyprší. Lenže ja nie som normálny takže zajtra už asi nebudem vedieť o čom to bolo. PS: Niektoré scény mi pripomenuli Linchovu Eraserhead (mľaskavé kŕmenie...).(70%) ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jste-li začínající sériový vrah, dávejte si při výběru obětí zatraceného majzla. Setkání s popletenou Fandou a její poněkud dysfunkční rodinou může totiž znamenat poměrně brzký konec vaší slibné kariéry. Pokus o zavlečení artových vymrdávek do smrdutých, patologických žump. Výsledkem je černobílý nekrofilm. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za trochu lásky šel bych světa kraj, stodolu měl zamknutou a šel bych bosý, těla u ledu - ale v duši věčný máj, v hlavě vichřici - a bodal jako vosy... Další nekroslátanina o omamné vůni hnilobného zápachu a chorých hlavičkách patologických patologů, tentokrát Normičky Batesové. Absence barvy měla vnést do studie nemocné psyché trochu toho umění, leč bez nápadů a nějakého ozvláštnění zavedených žánrových šablon můžete nasvěcovat zbídačelé zajatce před stodolou klidně hodiny a efekt to nepřinese. Podezřívám režiséra Pesceho, že u natáčení některých scén vytáhl z příruční ledničky ruku své matky a hladil se s ní v rozkroku.. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Velice hnusný, černobílý snímek, který sází hlavně na syrovost, téměř dokumentární look a pozvolné tempo. Budí ve vás pocit hnusu a zmaru. Kamera schválně není přítomna největším hrůzám a tvůrci chtějí, aby si je divák domyslel. O to je film tísnivější. Není to zrovna můj šálek krve, ale chladného to diváka rozhodně nenechá. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Dějově strohý, syrový a artově zpracovaný horor. Na celém pojetí mě fascinovala černobílá kamera a zasazení příběhu na odlehlý venkov se stodolou, která skrývá svá temná tajemství. Jinak toho The Eyes of My Mother moc nemá, co nabídnout než jen dekadentní vykreslení nešťastného života jedné dívčiny, která to odmalička neměla jednoduché. Chyběl mi tu žánrový přesah, který by více rozvedl psychologický aspekt hlavní postavy a také atmosféra nebyla tolik silná. Takhle je to akorát jen "sledování bizarního příběhu", který díky kratší stopáži nepůsobí nastavovaně či unyle. Ovšem na první počin Nicolase Pesceho se jedná o nadstandardní dílo, jež má možnost oslovit okrajově naladěné publikum a poskytne vám trochu neobvyklý zážitek. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Timeline: Film si odbyl světovou premiéru 22. ledna 2016 v sekci NEXT na filmovém festivalu Sundance. Práva na kinodistribuci zakoupila cizojazyčná divize společnosti Magnolia Pictures - Magnet Releasing. V kinech se černobílé hororové drama objevilo 2. prosince. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama