Reklama

Reklama

Oči mé matky

  • Česko Očima mé matky (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Bývalá portugalská chiruržka učí na odlehlém statku svou dceru Franciscu anatomii, aby se nenechala vyvést z míry smrtí. Jednoho odpoledne však tajemný návštěvník děsivým způsobem naruší idylu Franciscina rodinného života. Nejenže mladé dívce způsobí hluboké trauma, ale také probudí k životu její zcela jedinečné povahové rysy. Přestože Francisca lpí na svém stále mlčenlivějším otci, dívčina osamělost a narušená povaha se po letech propojí a její touha po kontaktu s okolním světem získá výrazně temnější podobu. (Cinemax)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (71)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo na začiatku scény s kravskou hlavou, hodnotila by som kľudne plným počtom, pretože atmosféra bola skutočne mrazivá. Bolo zaujímavé sledovať, ako sa pre zmenu ľudia ocitajú v situáciách, ktoré sú bežné a každodenné na bitúnkoch a vo veľkochovoch. Páčilo sa mi väznenie obetí v reťaziach v stodole aj oslepovanie či odstránenie hlasiviek, ktoré sa bežne praktikuje vo vedeckých laboratóriách na bezbranných zvieratách. Za spomenutie stojí aj fakt, že hlavná hrdinka nemala voči vlastnej krutosti žiadne výčitky svedomia a neprejavila nad svojimi činmi ani minimum ľútosti, presne ako ľudská spoločnosť vo vzťahu k zvieratám. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|45%| Tento netradiční černobílý horor jsem si náhodně vybral. Netušil jsem, do čeho jdu. Ve výsledku mě to až tak moc nebavilo či mi to spíše nesedlo. Přesto tu určité věci rozhodně ocením. Tu zvláštní tichou drsnou atmosféru, možné určité umělecké prvky – to vše se tu cítit dá. Ale takhle moc hlubokomyslně do tohoto žánru nepronikám, nerozumím tomu moc, nevyhledávám to, tak to nemůžu proto patřičně ocenit. Docela tíživý a chladný dojem to na člověka působí. Chvílemi mi z toho bylo všelijak. Zvláštní dílko, které bych nezahazoval, ale příště bych se do podobné záležitosti nepouštěl. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Wau tak ja som celú snímku ani nedýchala.Tak realistické možno a kruté zároveň až to trhá srdce.Snímok odohrávajúci sa v oblasti totálneho vidlákova s jednou psych.narušenou jedinkou umocňuje ťaživá komorná atmosféra.Chcela by som vypichnúť psych.stránku veci,žiadne krvavé jatky tu nečakajte!Toto bol väčší masaker ako hektolitre krvi.Takýto materiál je daleko kvalitnejší,hlavne stúpa v mojich očiach ak vychádza aspoň z trochy realneho predpokladu.Vôbec by som sa nečudovala ak by sa podobnosť tohto príbehu pretavila do reality niekde v nejakej diere v zapadákove. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád filmy jako Lidská stonožka 2, bude nadšenej, Tentokrát tu místo psychopata máme psychopatku bydlící na samotě u lesa. Pro mě je tohle přesně ten druh filmu, kde chápu veškerá hodnocení, já bohužel pro mě, patřím do té skupiny, co se drtivou většinu času nudila. Hlavní herečka předvedla dobrej výkon, pár znepokojujících momentů tam bylo, ale nevtáhlo mě to a jen jsem čekal, až to skončí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý počin, který nízkorozpočtovost chytře maskuje černobílým obrazem, ale škoda, že rejža hold neměl dostatečně velké koule se urvat z řetězů jako režisér v Lidské stonožce 2. Vždy když mělo dojít k něčemu, co by mohlo oku lahodit, se na to režisér zkrátka a jasně vysere. Místy jsem se cítil jako nahý svázaný v posteli přítomný ženského striptýzu a po dlouhém a dráždivém teasování ženská jen zkrátka práskne za sebou dveřma. Což je snad nejhorší, co ženská může vůbec udělat. V tomhle případě je na vině režisér. Konec je také velmi rozpačitý, ách jak já nesnáším, když celý film staví na divákově představivosti. Pokud si v tomhle režisér libuje, příště nechť raději vydá knihu. Velká škoda škoda, ale jistá dávka zvrácenosti zde přece jen je .55% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Timeline: Film si odbyl světovou premiéru 22. ledna 2016 v sekci NEXT na filmovém festivalu Sundance. Práva na kinodistribuci zakoupila cizojazyčná divize společnosti Magnolia Pictures - Magnet Releasing. V kinech se černobílé hororové drama objevilo 2. prosince. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama