Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chlápek v kápi s umělým tech-okem kráčí světem, ve kterém se lidé (a upíři a mutanti a další verbež) řežou granátomety i magií. Kde česká krajina dostala pořádně zabrat kvůli století válek a bytostem, které k nám přišly z Druhé strany. Spasitel hledá svou duši a pravdu o své minulosti, k tomu mu dopomáhají brokovnice Margareth, granátomet Grayson a obrovský revolver Zabiják Démonů. Živí se výhradně jako námezdní lovec a prodává zboží, které sám nalezne v opuštěných vesnicích. Jeho život nabere nečekané obrátky ve chvíli, kdy se dozví, že před několika desítkami let sám vedl armádu démonů proti lidem v největší bitvě naší doby - Bitvě u Sevastopole. Může to být vůbec pravda? (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Uživatel vasiks smazal svůj příspěvek.

vasiks

vasiks (hodnocení, recenze)

Poprvé v životě jsem byl na premiéře filmu a byl jsem nadšen. Upřímně řečeno, od filmu jsem moc neočekával. Ale mám rád autora knižní předlohy a scénáře Miroslava Žambocha, tak jsem neodolal a jej do Jihlavy na premiéru. Nelitoval jsem.

Film je avizován jako "od fandů pro fandy". Nízký rozpočet se bohužel na filmu podepsal (viz nedostatky níže), nicméně film mně přesto nadchnul!!!!!  Určitě stojí za vidění a doufám, že jej budou dávat i v normálních kinech, nebo někdy i v televizi. Film je určitě lepší, než to, co v televizi běžně běží a dávají. Myslím si, že ani v kinech se neztratí.

Co se mi neskutečně líbilo, byla vizuální stránka filmu. Vynikající kamera, výborné exteriéry a masky. Perfektně vykreslený post-apokalyptický svět. Také triky byly na velmi vysoké úrovni. Nemluvě o velmi dobře ztvárněném hlavním hrdinovi, který zhmotnil mé představy z knížky. Líbila se mi i překrásná upírka.

Nízký rozpočet se bohužel podepsal na akčních scénách (tvůrci filmu to chytře vyřešili záběry na hlavního hrdinu, který s něčím, či někým bojuje s tím, že protivník buď hned umře, nebo není vidět) a na některých mezi-scénách, kdy je putování krajinou řešeno prostřihem na animovanou sekvenci (vůbec to nevadilo a do konceptu filmu i zapadalo). Nejvíce se nízký rozpočet bohužel podepsal na dabingu/hlasech některých herců spíše neherců. Tvůrci filmu se z nějakých (mne neznámých) důvodů rozhodli některé hlasy předabovat ve studiu (asi kvůli hluku při natáčení). Předabované hlasy však působí prkenně a sráží kvalitu filmu dolů. I tak (s přihlédnutím, k tomu, že se jedná o mého oblíbeného autora) a za obrovské úsilí a nasazení tvůrců, dávám 4 hvězdy!

na příspěvěk reagoval Sabrewulf

KeineLust

KeineLust (hodnocení, recenze)

Longin

tak to už je tuplem nereálný, vem si zfilmovat třeba Divoký a zlý, to by chtělo tak půl miliardy dolarů na jeden díl, hahahah.

na příspěvěk reagoval vasiks

KeineLust

KeineLust (hodnocení, recenze)

ty vole tak R.C. bude mít vlastní film. nic proti, kouknu se rád, ale zůstanu skeptickej. tyhle náměty potřebujou rozpočet jako kráva, jenom fandovskej entusiasmus nestačí. 

Larezistance

Larezistance (hodnocení, recenze)

Když jsem četl Drsného spasitele, hned mě napadlo, že bych to chtěl vidět zfilmované. Od Žambocha asi nejvhodnější věc k tomuto účelu. Jsem docela zvědav co z toho vyleze..

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama