foto

Miloslav Mejzlík

  • nar. 7.7.1951 (66 let)
    Třebíč, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miloslav Mejzlík se narodil 7.července 1951 v Třebíči. Absolvent JAMU, který dostal příležitost v divadle Jiřího Wolkera. Až na nějaké menší pauzy se stalo toto divadlo jeho domovinou. Hrál také ve Slováckém divadle, které se nachází v Uherském Hradišti. Mezi roky 1988-1990 působil v divadle S.K.Neumanna (Stanislav Kostka Neumann) a zde se seznámil s divadelním režisérem Janem Nebeským, který ho obsadil do hry Johanna Wolfganga de Goethe. Od r.1994 působí v divadle Komedie.

V roce 2003 nastoupil do činohry Národního divadla v Brně, kde pracoval do roku 2005 také jako umělecký šéf. Do angažmá v Divadle Na zábradlí nastoupil v r. 2006. Jeho herecká účast v televizi má ale delší trvání a byl to režisér Zdeněk Troška, který ho obsadil do "své" PRINCEZNY ZE MLEJNA (1994) do role Pantáty. A také do jeho pokračování PRINCEZNA ZE MLEJNA 2 (2000). Od r.2004 je také spjat s rolí Hynka Skály z českého seriálu RODINNÁ POUTA, která mu vynesla velikou popularitu. Také hraje v přímém pokračování tohoto seriálu s názvem VELMI KŘEHKÉ VZTAHY (2007). Tentýž rok si také zahrál v experimentálním snímečku JSEM VĚTŠÍ A LEPŠÍ.

Kromě hraní se Miloslav Mejzlík věnuje také dabingu a jeho hlas je už od r.2000 pod vedením Zdeňka Štěpána spjatý s plukovníkem Jonathanem "Jackem" O'Neillem (Richard Dean Anderson) z HVĚZDNÉ BRÁNY. Ale kromě tohoto známého amerického sci-fi seriálu je možné ho slyšet například v prozatím obou dílech LETOPISŮ NARNIE v roli Aslana. Jeho dabingová práce je velmi rozsáhlá.

Je zapřísáhlý vegetarián. A mimo jiné je členem sdružení pro mentálně postižené v Třebíči.

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2016 Jak básníci čekají na zázrak
Zločin v Polné (TV film)
2015 Dvě slova
Malý Pán
Stopy života - Mateřská láska (TV film)
2014 SM Kabaret: Krimikabaret (divadelní záznam)
2012 Kytka (studentský film)
Poslední výkřik
2009 Čepel smrti
2008 Anglické jahody
Na rozchodnou (TV film)
Zázrak v černém domě (divadelní záznam)
2007 Jsem větší a lepší (studentský film)
2006 Zatmění (studentský film)
2003 Past (TV film)
2002 Zatracení
2001 Presso (studentský film)
2000 Pouť
1999 Bunkr (TV film)
Návštěva staré dámy (TV film)
Princezna ze mlejna 2
Všichni moji blízcí
1998 Čas dluhů
Je třeba zabít Sekala
Řecké pašije (TV film)
1994 Princezna ze mlejna
1991 Mí Pražané mi rozumějí
1990 Kdo s koho (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Království za kytaru
Přízraky (divadelní záznam)
Stopy zločinu: Pátek, čas motýlů (TV film)
Stopy zločinu: Recept na rozloučenou (TV film)
1987 Citlivá místa
Proč?
Svět nic neví
Záhada zlatého servisu (TV film)
1986 Cizím vstup povolen
Stopy zločinu: Otmar čeká spojku (TV film)
1985 Do zubů a do srdíčka
1983 Zrelá mladosť
1980 Rytmus 1934

TV seriály

2017 Bohéma (TV seriál)
Vyhrát za každou cenu (E05)
Krev, půda a strach (E03)
Četníci z Luhačovic (TV seriál)
Bestie (E10)
Padělek (E07)
Staré dluhy (E06)
Kapitán Exner (TV seriál)
Bláznova smrt - 2. část (E12)
Bláznova smrt - 1. část (E11)
Specialisté (TV seriál)
Poslední sbohem (S01E04)
Temný Kraj (TV seriál)
Zjevení pokračování (E12)
Zjevení (E11)
Jezinky pokračování (E10)
další epizody (6)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Pirát (S02E12)
Palebná síla (S02E07)
Nelidskost (S02E06)
další epizody (4)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Americký sen (E07)
Bahno (E04)
Láska a intriky (E01)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
2013 České století (TV seriál)
Den po Mnichovu (1938) (E02)
Sanitka 2 (TV seriál)
Gympl s (r)učením omezeným (TV seriál)
Poslední výstřel (S03E18)
Nová éra (S03E17)
Prohra (S03E14)
další epizody (28)
2012 Život je ples (TV seriál)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Pomsta (S03E01)
2011 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Podraz (S02E16)
Slušný chlapec (S02E15)
Messenger (S02E14)
další epizody (9)
2010 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
Otázka víry (S02E06)
Nenávist (S02E05)
další epizody (7)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Korunní princ (S01E13)
Posedlost (S01E12)
Staré vraždy (S01E08)
2007 Gynekologie 2 (TV seriál)
Praha (E24)
Orgán (E23)
Velmi křehké vztahy (TV seriál)
2004 Hop nebo trop (TV seriál)
Na koních (S01E04)
Na kolech (S01E03)
Na vodě (S01E02)
další epizody (4)
Rodinná pouta (TV seriál)
2001 Princezna ze mlejna 2 (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Návrat (S02E06)
1995 Nováci (TV seriál)
1994 Princezna ze mlejna (TV seriál)
1992 Náhrdelník (TV seriál)
1990 Největší z Pierotů (TV seriál)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
1988 Rodáci (TV seriál)
1986 Safari (TV seriál)

Dokumentární

2008 Ve dvou se to lépe táhne (TV film)

TV pořady

2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2010 TOP STAR (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 Inkognito (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
1998 Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1993 Černé ovce (TV pořad)
Dobré ráno (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace