Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou napínavého příběhu je agent C.I.A. Merrill Ross, kterému se pod maskou uprchlíka z vlastní země podaří proniknout do organizace plánující převrat v africké zemi Qumir, která je největším dodavatelem nafty na světových trzích. Protože je však svými vlastními nadřízenými v C.I.A. považován za zrádce a zběha, a vůbec neví komu by mohl věřit, musí buď přijít na to, jak by mohl celou situaci zvládnout sám, nebo jak zjistit, komu může důvěřovat. Ve hře přitom není jen jeho život, ale také životy amerických rukojmích, které drží pučisté. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi, že se dívám na nějakou střílecí videohru, kterou režisér hrál místo natáčení filmu, a nejde se čeho divit, když v tom filmu je ohebný disk od Sony, která konzole vyráběla. Když jsem viděl to hodnocení na ČSFD, tak jsem byl zděšen. Ale jakmile jsem si to pustil, stalo se z toho milý akční béčko, ve kterém se hodně krát střílelo, někdy možná až zbytečně, a tu scénu na konci kdy je svázaná Maya na kulečníkovém stolu, a snaží se z toho vyprostit, a vydává přitom zvuky, jako kdyby měla nějáký sex. Nechápu. Ale jinak, Michael Dudikoff tu hraje fajně, a tím, že je tam pořád akce, film dělá dobrý a nenudí. Jasně. Není to žádné mistrovské dílo, ale mě se to líbilo. Upřímně vůbec nechápu zdejší hodnocení. Názory sice nekradu, ale existujou i lidé, co to hodnotí jako špatný film schválně. Ale vám názory nekradu. ()

my38k 

všechny recenze uživatele

Je možné, aby nejlepší herecký výkon předvedl účes hlavního záporáka? Po tomhle filmu se zdá že, ano. Stejně jako většina akčňáků od Cannonu sklouzává místy ke komedii a největší napětí zažijete, když čekáte jakou další blbost tvůrci vymysleli. Zbývá jen otázka. Zda tak neskutečné, drsné, nebezpečně kudrnaté háro s dechberoucím objemem, byla paruka, nebo ne? ()

Reklama

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Merill Ross (Michael Dudikoff) je jediným z přeživších útoku ozbrojeného komanda na ropnou společnost kdesi v africké zemi Qumir. Když se pokusí obrátit na odpovědné orgány, zjišťuje, že není komu věřit, a musí se spolehnout pouze sám na sebe (což samozřejmě Dudikoff umí), případně na místní vzbouřence (v čele s krásnou Mayou (Kene Tishman)... Tak toto byla teda pekelná krávovina. I když jsem něco takového čekal, stejně jsem si v zajetí filmového masochismu tento film musel pustit, a stejně (jako vždy) jsem toho litoval. Film neomlouvá ani datum vzniku, protože i v době okolo 94 i dříve se točily skvělé filmy, vezměme např. Komando. V rámci zachování duševního zdraví se tomuto filmu raději vyhněte velkým obloukem... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších Dudikoffoviek. Teda je to céčko, ale pomerne málo sa tam kecá a veľa strieľa. Je to hlúposť, ale občas som mal pocit, že sa snažia o sympatický sarkastický tón, ale je dosť možné, že šlo o neplánovaný humor („Si dobrý. Si fakt dobrý.“ „Si píš.“). Ťažko povedať, aký bol zámer, ale pozerať sa to dalo. Samozrejme, ak záporáka, ktorý nosí rozpustené dlhé brčkavé vlasy, považujete za tú správnu recesiu... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to s vypětím všech sil dodíval. Začátek filmu byl celkem slabý, pak lepší akce - asi 1/3 filmu ušla a pak už to byla hrozná natahovačka téměř bez akce, ke kocni filmu začala být akce a bylo ji dost, ale bylo to hrozně obyčejné, hůř než béčkovité. Co se týče příběhu filmu - pochopil jej někdo ? Já teda rozhodně ne. Velké řetězení postav, chaoticky vše podané. Záporáci a zbytek hereckého obsazení naprosto trapný, blbé vtípky. Takže jsem z filmu dost vyčerpanej, dělal jsem asi 5 přestávek během něj. Michael Dudikoff také moc ve filmu neoslnil. Takže film hodnotím jen na 20% = * ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • I přesto, že film vyšel v ostatních zemích na VHS už v roce 1994, v USA vyšel až v lednu roku 1996. Díky tomu je to v USA poslední uvedený film od Cannon Films. (JesterKruger)
  • Posledná spolupráca Michaela Dudikoffa s produkčnou spoločnosťou Cannon. V rokoch 1985-1994 produkoval Cannon väčšinu Dudikoffových filmov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama