Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele TheEvilTwin k tomuto seriálu (2)

Fauda (2015) 

1.série: Tak je za mnou první řada a ve výsledku jsem možná i trochu rád. První díl nasadil laťku neskutečně vysoko co se týče napětí i akce (infiltrace na svatbu) a kdyby se ve stejném duchu nesly i další díly, byl bych sakra spokojený. Bohužel podle zdejších komentářů jsem čekal akčně-špionážní vřavu na pozadí izrealsko-palestinského konfliktu, ale bohužel následujících 11 dílů se drží hodně při zemi a akce či většího napětí se už téměr vůbec nedočkáme. Hlavní hrdina je charismatický borec kradoucí si Faudu pro sebe a zbytek je spíše do počtu, stejně tak záporák je hodně sterilní verze toho, co bychom si v podobné sérii přáli, akce je zde málo, napětí taky často zaostává a ve výsledku je to vlastně taková příběhová dramatická konverzačka, která sice nenudí, ale rozhodně jsem čekal něco jiného. Další série si po pauze ale stejně pustím, protože ohlasy slibují drsnější a více badass pokračování, tak snad nezklamou… ()

Episode 1 (2015) (S01E01) 

Neskutečně vygradovaný a poutavý pilot!! ()

Reklama

Reklama