Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po snímcích ŽIVOT NENÍ KRÁSNÝ a JEHOVOVA POMSTA připravilo ZNK Productions zcela nový film pod názvem MÁMA MÁ RAKA, který se nese v duchu již zmíněných dvou kraťasů. Příběh se točí okolo alkoholika Kamila, celoživotního lůzra, jehož matka dostane rakovinu konečníku. Jelikož nemají peníze na operaci, tak se Kamil rozhodne vydělat kýžený obnos v ilegálních zápasech. Tento silný snímek je plný odvahy, vytrvalosti, opravdového přátelství a porozumění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

alchac 

všechny recenze uživatele

Co všechno jste rozhodně nikdy nechtěli vědět o nejúchylnějším černém humoru a báli jste se na to byť jen pomyslet v podání Tarantina z Rumburku s neodmyslitelnými třešničkami v rektu v podobě jako vždy dokonale bukanýřícího Pohla seniora, milujícího otce (alias vlhkého snu mnoha zasloužilých pracovnic OSPOD) a posledního žijícího übersoldata od elektrikářů. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

My, pre ktorých je lenivosť vlastne čisto filozofickým postojom (samozrejme na báze nihilizmu), by sme mali tento počin snáď aj oceniť. Kamil je chlap na pohľadanie (na jednoduché pohľadanie, voľne pohodený v každej najbližšej krčme), humor sa mu ale zadrháva. Jeho death metalový guru je síce zaujímavý a nedostatok končatín nahrádza výraznou charizmou, ale celkovo nie som spokojná. Ale ja nie som spokojná takmer nikdy, problém môjho posraného života to asi bude. ()

Reklama

Alan_Shearer 

všechny recenze uživatele

Vždyť já toho kluka mam docela rád. Pohlův styl humoru, některý jeho texty, Mártyho frky - ok. Co se týče filmový tvorby, Máma má raka je pro mě premiéra. Očekávání jsem měl asi až moc velký. Po shlédnutí jsem nechápavě kroutil hlavou. Vždyť to, ty vole, nebylo vtipný. Zasmál jsem se akorát při nakupování perníku od toho tlustýho negra a když Pohlův homo táta balil Kamila v sauně. Drtivá většina rádoby vtipnejch scén byla slabá, prostá až kolikrát stupidní bez myšlenky. Jednoduchej scénář, amaterský záběry, špatný herci ... přitom tyhlecty aspekty by pro mě byly vedlejší, protože mi hlavně šlo o humor. Vyobrazení nasávajících trosek mělo být důvěryhodnější. K Řezníkovi prasárny, nechutnosti, absurdno atd patří, a mě to baví (!!!), jen to mělo být lépe provedeno. Zklamání, 30% max. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Do třetice všeho dobrého, ty tam jsou nešvary obou předchozích dílů. Neroztříštěný a zároveň skvěle nadupaný příběh, výborní (ne)herci, a na amatérský kraťas překvapivě kvalitní zpracování (tedy aspoň v porovnání se dvěma předchozími díly). Megadrsný gag s těhulkou z jedničky zůstal bohužel nepřekonán; mohla ho trumfnout scéna z lesa (ta, ve které Kamil omylem "k smrti umlátí" jiné "vypatlané retardy" než měl), ale režisér asi nesebral chuť nebo odvahu k jejímu natočení a ponechal ji jen v divákových představách. Ale zase se filmu podařilo vyvolat můj nejhlasitější chechot z celé volné trilogie - odrovnal mě totiž dvojitý arschtwist! ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl Život není krásný a Jehovovu pomstu si nemusí zoufat, film navazuje leda tak tím, že se sem tam objeví známé tváře z Mártyho předešlých dílů, to je ale všechno. Pohl tu zas vyzmrdil naprosto nekompromisní výtvor, který nemá u nás obdoby. Na pomyslné škále od jedné do deseti zvedám prostřední fakáč k nebi a jako správný ateista říkám "nachcat Kristu" a modlím se, abych nedostal rakovinu prdele. Řezníkova filmografie je ale natolik specifická, že pokud je někdo vůči produkci ZNK takzvaně corpus tabula rasa, určitě ho film nijak neosloví, znechuceně si zastrčí péro zpátky do kalhot a n vrchol jeho pyramidy potřeb se dostane možná tak chuť jít se vysrat. Celkově se nedá říct, že by se stylem humoru třetí film nějak lišil, Pohl starší opět homokláduje na výbornou, dokonce se objeví i taťka se synkem a jako vždycky správně zabijou. Řezník nezklamal! Vy zmrdi. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • V čase 25:16 je na detailním záběru vidět, jak si Kamil s poručíkem Danem plácají pravačkou, což není možné, protože poručík Dan má na pravé ruce pahýl. (DJDVD)
  • Když Kamil cvičí v posilovně, můžeme díky zrcadlu za ním vidět kameramana. (ČSFD)

Reklama

Reklama