Martin PohlScénář:
Martin PohlKamera:
Martin PohlHrají:
Jan Petřina, Radim Neuvirt, Adam Žáček, Martin Pohl st., Marek Milko, Martin Pohl, Václav Žáček, Daniel Žáček, Radek Musil, Jan Sembdner, Jan PařilObsahy(1)
Po snímcích ŽIVOT NENÍ KRÁSNÝ a JEHOVOVA POMSTA připravilo ZNK Productions zcela nový film pod názvem MÁMA MÁ RAKA, který se nese v duchu již zmíněných dvou kraťasů. Příběh se točí okolo alkoholika Kamila, celoživotního lůzra, jehož matka dostane rakovinu konečníku. Jelikož nemají peníze na operaci, tak se Kamil rozhodne vydělat kýžený obnos v ilegálních zápasech. Tento silný snímek je plný odvahy, vytrvalosti, opravdového přátelství a porozumění. (oficiální text distributora)
(více)Recenze (94)
Vzhledem k tomu, že sem měl asi čtyři záchvaty smíchu, musim hodnotit takto. Sežral jsem předtim ale 30 prášků na spaní, jedno sedativum, zapil je flaškou vína a zhulil se jak dobytek. je možné, že pokud se nerozhodnete tento polymorfní narkostyle zkusit taky, film vás bude chvílema i nudit a budete si říkat, že pan řezník odkoukal nějak moc humoru z fekálních amerických komedií. ()
Jsou zvraty tak originální, nebo vlastně úplně očekávané? Ono je to vlastně jedno, protože divák bude tak fascinován dementností celého filmu, stejně jakožto zdánlivou nesoudností při rozhodnutí něco takového veřejně prezentovat, že se nechá ochotně fascinovat mizerným herectvím, slabomyslným dialogům i nejhůř natočenými scénami v historii filmu. Protože pobavení je královské. ()
Bohužel film už nemá takové grády jako povedený život není krásný, či i ta Jehova pomsta mi přišla zábavnější a promyšlenější. Děj a postavy jsou příšerně překombinované, vtipy až na pár výjimek spíše trapné (není tady snad jediný fór, který bych si zapamatoval). Uznávám že filmařsky je to rozhodně na vyšší úrovni než již zmíněný život není krásný, či jehova pomsta, ale to k úspěchu nestačí. Je mi to sice líto, ale víc než 1* tomu dát nemůžu. 15% ()
Na tenhle film jsem čekal hodně dlouho a samozřejmě to splnilo mé očekávání. Márty se, co se týče technického provedení, zlepšil hodně ve zvuku a obrazové kvalitě. A co se týče děje? To snad ani nemusím vysvětlovat. Prostě stejně bláznivá a zvrácená záležitost, která prostě v sérii ZNK nemůže chybět. ()
Až nečekaně zábavné s nabitými a údernými hláškami, nechybí ani dostatek zvratů a chytrých překvapení. Technické možnosti měly svoje limity, ale jsou v rámci mezí v pořádku a zážitek mi nezkazily. Svoje limity naopak neukázali ,,herci", kteří dokázali neustále cedit hlášky a zůstat ve správných pózách. Konec je taky parádní, ale zapadne v důsledku jednoduchostí, které sice pobaví, ale zároveň ho přebijí. ()
Photo © ZNK Productions

- Ve filmu obsadili dvě menší role známí horrorcore zpěváci. Roli řezníka ztvárnil Evil Dope, zakládající člen skupiny Terror Crew, kterou založil společně s Haadesem, který se naopak ujal role feťáka, který přepadne řeznictví. (DJDVD)
- Postava poručíka Dana byla inspirována stejnojmennou postavou z filmu Forrest Gump (1994). Martin Pohl navíc často využívá postav mrzáků v komiksech „Martyho frky“ nebo v hudební tvorbě, viz píseň „MC Půlkin“. (DJDVD)
- V čase 27:59 je zřetelně vidět, že teplota v sauně je pouze 23°C. (DJDVD)