Reklama

Reklama

Minimalism: A Documentary About the Important Things

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak by mohl být váš život lepší s méně věcmi? (tribican)

Recenze (25)

ShiShinka 

všechny recenze uživatele

Někteří tady asi využívají veškerá svá tři nervová zakončení k šťourání se v nose nad pivem v hospodě, a tak už jim nezbyla žádná další mozková kapacita k pochopení podstaty dokumentu. To jest, že peníze vám štěstí nekoupí, takže je nemusíte závidět, ani se obklopovat pozlátkem drahých movitostí, které vám prázdnotu v životě nevyplní. Dívali jsme se vůbec na stejný dokument? Neviděla jsem tam ani žádné rádoby spasitele, ani žádné houmles obydlí. Pouze lidi, kteří v životě něco dokázali (pravděpodobně narozdíl od zde přítomných zapšklých pseudochytráků), mají přímou zkušenost s životem v luxusu a kteří se snaží předat dál své zkušenosti, že bez peněz o nic extra nepřícházíte, protože hodnoty plnohodnotného života jsou úplně jinde. Ne každý cestu bohatsví může vyzkoušet, a tak se vám snaží tuto věc přiblížit alespoň zprostředkovaně.. Když už nic, mohli jste si aspoň zapamtovat citaci Jima Carreyho. Ale vysvětlujte něco přesně takovým, co se v dokumentu mlátili o krabice s přístroji, beztak aniž by věděli, k čemu je vlastně používat. You can never get enough of what you don't really want. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dokážu si představit mnohem lepší dokument o minimalismu. Tohle působí jako herecké představení dvou chlápků, kteří si ujíždí na tom, že se dokázali touto cestou vydat. Já jim to moc nevěřila, nepůsobilo to přirozeně. Některé okrajové příběhy mě bavily, ale naopak nedostaly dostatek prostoru. Myšlenka dobrá, provedení mě neuchvátilo. 2,5* ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný dokument o extrémistech, co se nachází přesně na opačném konci otroků kapitalismu, jež si kupují věci, který nepotřebujou a hromadí je. Tihle psychouši žijou diametrálně odlišnou filosofií, a tou je nošení jednějch trenek, fuseklí, džín, dobrovolný se zavírání do kadibudky 1x1m čtvereční, no prostě, jako byste nahlídli do hlav utečenců z Jedličkova ústavu a nějakej čůrák o nich natočil film. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Dokument ma jeden jediny hacek - naprosta vetsina (mozna vsichni) "vypraveci" byli nejdriv poradne bohati, a az pote zmenili styl zivota. Bylo by fajn tam dat i nekoho "obycejneho", ne milionare. Jinak ale s myslenkami naprosto souhlasim. I kdyz bych se za minimalistu neoznacila, nesnasim kupovani zbytecnosti, veci, ktere se kupuji jen aby clovek druhym ukazal, ze na ne ma atd. atd. ()

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Mám z toho smíšené pocity. Na jednu stranu se mi líbí ta hlavní myšlenka, nakupovat a nekonzumovat zbytné věci, které nám nepřinášejí přidanou hodnotu. Vždycky mi to přišlo jako samozřejmost, přesto mě tento "dokument" přiměl přemýšlet nad tím, jestli v tom šatníku přece jenom nemám příliš mnoho triček a košilí. Zajímavý byl i koncept 333. Ale ta forma nebyla úplně nejšťastnější. Je tam moc filozofických, motivačních, rádoby hlubokých sdělení. K tomu nesouvisející pasáže, například když tam jedna ženská, názorově zjevně hodně vlevo, prezentuje myšlenky o tom, že bychom si všichni měli být rovni. To vše na úkor nějakých praktických ukázek, nebo rad, jak na takový minimalismus přejít, jak ho žít, jak v něm zůstat, jak se rozhodovat zda něco koupit nebo ne, atd. V podstatě všechny důležité pasáže filmu by šly vtěsnat do 15 minut, bylo by to krásně minimalistické a nebyla by tam ta zbytečná omáčka. Hodnocení zaokrouhluju nahoru díky dobrému tématu. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama