Reklama

Reklama

Dospělý

  • Česko Friday's Child (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Dospělý je vášnivým portrétem mládí, odehrávajícím se texaském městě Waco. Richie Wincott (Tye Sheridan), který je v 18 letech vyřazen z pěstounské péče, se střetne s nebezpečím a pokušením samostatného života. Stává se hlavním podezřelým ze zpackané loupeže a objevuje nemožnou lásku. Snímek vypráví lidský příběh o lásce, ztrátách, provinění a vykoupení. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (12)

solisoli 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do prostredia sociálnej pozície dospievajúceho chlapca bez minulosti, ktorý je po ukončení pestúnskej opatery, vykopnutý do všedného života o ktorom nič nevie. Pochmúrny dej v zamotanom chaose, navádzajúc na akúsi nevymedzenú atmosféru rozporov, kde sa v celku aj tak, tento zaujímavý dej prepadáva viac menej do apatie. Zdanie však klame, pretože pointa tejto psychologickej drámy nakoniec prekvapí a nezištne zasiahne svojím zadosťučinením. A to je všetko, pre anjelské číslo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Za mě Tye Sheridan patří k jedněm z nejvýraznějších tváří nastupující mladé herecké generace, a vesměs, kde se objevil, mě pokaždé skutečně svým výkonem zaujal, nicméně výběr jeho rolí mě fascinuje, respektive mě nepřestává udivovat, ovšem krapet to je i ve smyslu toho, že onen výběr není vždy úplně nejšťastnější, čehož důkazem je právě tato podívaná. V tomto případě se každopádně jedná o takovou klasickou nezávislárnu, což samozřejmě není výtka, jelikož právě v takovýchto filmech se ukazuje herecký talent nejlépe, a v tom mě Tye ani tentokrát nezklamal, nicméně zápletka tohoto snímku a jeho zpracování není zrovna nic obdivuhodného, či jinak řečeno, zde podaný příběh je tak moc nevýrazný a nezajímavý, že s tím nic nezmohl ani právě Sheriden, jenž zde navíc postavu mlčenlivého, tajemného hrdiny už také opakuje poněkolikáté za sebou. Ve Friday´s Child nefungují krom zápletky ale ani emoce, napětí, atmosféra, strašně podivně na mě působily i veškeré postavy, a to spíš až způsobem nepříjemným, odtažitým, a co se týče obsazení, tak tu krom Sheridena figuruje ještě pár dalších známějších ksichtů, ale nic zásadního s kvalitou, či zábavností snímku též nezmohly. Já tedy sice nejspíš pochopil, že se tvůrci s tímto svým projektem snažili o nějaké to poselství, co se dospívání a zodpovědnosti týče, ale zvolený způsob bohužel shledávám zcela nepřesvědčivým a nezáživným. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, ktorý mohol byť natočený ešte silnejšie, ale stále veľmi dobre. Komornejšia, tichšia atmosféra filmu svedčala. A v mnohom mi pripomenula môj najobľúbenejší román Zločin a trest, hoci príbehovo je snímok iný, ale tá pointa, výčitky a odpustenie, to celkom korešpondovalo. Záver nie je nijako šokujúci, naopak skôr upokojujúci a uvoľňujúci, ale to vlastne aj potreboval. Získať nejaké zmierenie. 70% zaokrúhľujem tentokrát nahor. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Chtěla jsem napsat, že někdo se moc díval na Malicka, a pak si všimnu, že někdo moc stříhal Malicka. :D Přečetl si Zločin a trest a myslel si, že když poslepuje pár vizuálních nápadů, bude to cool. Místy až trapně pretenciózní věc, nad kterou by si nejeden dramaturg vykroutil hlavu. Tak prázdné, že i ty jinak zajímavé herecké tváře jsou s každou další uběhnutou minutou víc a víc iritující. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

příběh kluka který v životě neměl ani špetku štěstí.Z pěstounské péče,kde v jejím průběhu, měl v několika rodinách sbalené kufry.Co to asi s dětskou duší udělá?Potká toho nejmizernějšího kamaráda a mladé holce podělá život.Poslední záběry ukazují jak je život plný ostrých hran.Pohled na nějakou louku posetou kvádrama.Vždy se mu nějaký kvádr s ostrou hranou připletl do cesty.Ale ve finále je jen na každém z nás jakým směrem se vydáme a jakým způsobem ty hrany obejdeme....Tye Sheridan je opravdu kreativní,poddajný herec. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. března 2018 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Natáčelo se ve městech Austin a Waco v Texasu (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama