Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé ztraceného podmořského kontinentu Mu se rozhodnou získat zpět svou zašlou slávu kolonizací suchozemského světa. Země z celého světa se musí spojit a vytvoří obrovskou válečnou loď. Zachrání lidstvo? (Kmotr76)

Recenze (7)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak si niekto myslel, že len Amerika je ´´simlpy the best´´ ( iba tam pristáva UFO, iba táto veľmoc sa dokáže vyporiadať s hrozbou ohrozujúcou svet, iba ona má najlepšie technológie ), mali by ste mrknúť na japonskú ,,zábavnú,, kinematografiu 50.-70. rokov minulého storočia. A nech si hovorí kto chce, čo chce, ja som tým šikmookým frajerom niekedy v detstve fandil. A pre fanúšikov len poviem, keď sa ukáže logo spoločnosti TOHO a do toho zavrčia ´´gojirovské´´ noty od Akiru Ifukubeho, budete doma. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kaitei gunkan“ je celkem standardní film, který zas až tak nevyniká zápletkou, ale hlavně dobrými efekty, které propojují technické vynálezy s „živými“ monstry. Tohle je něco, co se později objevovalo ještě častěji. Japonci tak jen pokračují v tom, co byla tehdy jejich síla, a o co byl tehdy zájem. Je to místy docela naivní, ale pořád je to ucházející zábava. Ani v rámci kaiju ale snímek příliš nevyniká. ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Honda nám za svou kariéru ve svých filmech představil tři různá etnika. 1. Mimozemšťani - ti byli vždycky zlí, chtěli ovládnout zemi atd. Prostě úhlavní nepřátelé. 2. Domorodci - to byli dobráci, které často ohrožovalo nějaké monstrum a snažili se s lidmi většinou spolupracovat. Jaký to rozdíl například oproti King Kongovi. Třetí etnikum, které podobnně jako předchozí dvě můžeme v různých variacích vidět v několika dalších filmech jsou řekněme podzemní národy. Prostě národy, které jsou staletí ukryty na Zemi (pod vodou, ve skalách, pod povrchem atd.) a nyní se objevují na porvrchu. V míře škodlivosti je lze zařadit po bok emzáků, i když ty jsou řekl bych ještě ničivější. Tento film hodně opisuje z Čapkovi Války s mloky. Podvodní lidé vystupují na povrch, unášejí lidi, potápějí lodě atd. Všemu má zabránit jedna ponorka, která je skryta na ostrově u bývalých námořníků z 2. světové války. Samozřejmě tomu nemůže chybět monstrum, které je naprosto nevýrazné a celkem i zbytečné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No, film svým naivním představením nebezpečí mírně konvergoval :-) k odpadu, ale docela mě bavilo zapojení kontinentu Mu. Nicméně stačilo by nedělat z nich divošské karikatury neodpovídající technické vyspělosti a postavit děj vážněji, a mohlo jít o drama o přežití typu Války s mloky. Takhle zůstane jen dojem totální genocidy cizí civilizace na japonský způsob z II. sv. války... ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Solidní kaiju, slabší Honda. I když se monstrum Manda ukáže sotva na minutu a není nijak oslnivé je to celkem zábava. Pořád se něco děje, zbytečné kecací pasáže téměř chybí. Tradičně slušné efekty (pobavil modýlek Kremlu, potěšily scény s ponorkami) a výborná Ifukubeho hudba (i když jen stále rozvíjí hudební motiv z Godzilly, pořád je působivá). Co ale film sráží je nevydařené ztvárnění světa a obyvatel kontinentu Mu. Působilo to na mě jako patlanina kombinující prvky polynéských domorodců, starověkého Egypta a moderního světa. A růžové paruky tomu moc nepřidaly - ble! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirován stejnojmennými romány od japonského spisovatele Shunrō Oshikawy, který se inspiroval mimo jiné Julesem Vernem. (Kmotr76)
  • Anglický název Atragon vznikl spojením slov "Atomic" a "Dragon." (Kmotr76)
  • Film zastupoval Japonsko na Filmovém festivalu Science Fiction v Terstu v roce 1964. (Kmotr76)

Reklama

Reklama