Reklama

Reklama

Ruchoth Raoth

Trailer
Krátkometrážní / Mysteriózní / Thriller / Horor
Česko, 2017, 20 min

Obsahy(1)

Ruchoth Raoth označuje v démonologii duše zemřelých zlých lidí – tím je přesně hlavní hrdina Jakub, co se do nedávné doby staral o svou nemocnou matku. Po svém zrůdném činu se však nyní ocitá v kruhu nekonečného utrpení, v němž se mu neustále vrací, co spáchal. Aby se z něj vymanil, a navrátil své duši pokoj, musí se svým démonům postavit čelem... Krátkometrážní snímek režiséra Emila Křižka slavil úspěch na festivalech v Minsku, New Yorku, Winchesteru, Los Angeles nebo Las Vegas. Zde také představitel titulní role Štěpán Kozub získal cenu za nejlepšího herce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsme se dočkali, ačkoliv jenom v kratičké formě, ale přece jenom. Absolutní nářez a ukázkový milník v české hororové kinematografii. Ruchoth Raoth evokuje vzdáleného českého bratrance V zajetí démonů, jak po atmosferické stránce, tak po té efektové. Stříh a kamera naprostý nářez, herecké výkony víc než excelentní. Jediným důvodem, proč nedávám pět hvězd je to, že na Youtube kanále divadla Mír je tento film zvukově opravdu silně nedostačující. Nevím, jestli to bylo jenom touhle verzí, nebo existuje nějaká zvukově dobrá, ale tady ta hudba neskutečně řvala a dialogům nebylo rozumět tak, že jsem několikrát musela přetáčet, abych slyšela, co herci říkali. To je jedinou překážkou v naprosto skvělém zážitku. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela povedený snímek na naše české poměry, to musím uznat. Jsem rád, že jej má na svědomí člověk, který pochází kousek od nás a dost se těším na jeho celovečerní film Hrana zlomu, který se z části natáčel (natáčí) i u nás v Rožnově. Měl to velmi slušnou atmosféru, speciální efekty a triky taky nebyli vůbec špatné a především zde exceluje můj oblíbenec Štěpán Kozub, který předvedl velmi povedený herecký výkon – za který byl i po zásluze odměněn hlavní hereckou cenou na festivalu nezávislých hororových filmů v Las Vegas. Alena Sasínová-Polarczyk si rovněž vedla velmi slušně. Jako celek to vidím na lepší průměr (60%), nicméně za Štěpánův výkon tomu přihodím ještě jednu hvězdu navíc. Těším se na další filmy / snímky Emila Křižka – má velký tvůrčí potenciál. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

„Tak dlouho se chodí s kafkami na lysohlávky, až vám rupne v kukačkách.“ verbal / Drogy jsou nedílnou součástí našeho bytí, co se však stane, když nás halušky uvězní v bludném kruhu nevědomí jen proto, aby vše bylo snesitelnější? Začneme chodit do kostela, číst madam Blavatskou a ještě se to zhorší! Syslu této hluboce transcendentní metadonymie o Trojkozubovi a ječivé bábě rozumí patrně jen sám autor, hrstka reinkarnátů, co v měla v minulém životě pásový opar, a možná pár vyvolených, kteří mají stejného valašského dýlera. Nebýt to famózně okozubované, poměrně atmosférické a s entuziasmem vypiplané v každém políčku, jde to okamžitě směr kontejner s použitými stříkačkami. Takhle Kozub za pět, piko za jednu, průměr tři. Jste vynikající grafik a kulantní knižní přívěsista, pane Křižka. Držte se toho, nebo nefetujte. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Výborná práce se zvukem a hudební podklad tenhle psychologický a mírně mystický - asi - horor úžasně doplňují. Ale jedná se takřka o one-man show, čili bez skvělého výkonu Štěpána Kozuba i jeho "matky" by snímek neobstál. Navíc dobrá lokace i kamera, snad se nám tu blýská na lepší časy - velká spokojenost! ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

S trochou nadsázky je to psychologický film o eutanázii, a cítění dvou stran v této věci. Jeden z nejlepších herců dneška, Štěpán Kozub a skvělá Alena Sasínová-Polarczyk, výborná kamera, střih i režie daly tomuto dílku atmosféru, jaká je ve zdejších luzích i hájích nevídaná. Štěpán téměř 20min neslezl ze záběru a přesto nenudí. Tomu filmu nemám co vytknout. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • V době natáčení umíral Štěpánu Kozubovi otec. Dle svých slov se proto cítil s postavou, kterou ztvárnil, nějakým způsobem propojený. (Nathaniell)

Reklama

Reklama