Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Recenze uživatele dO_od k tomuto seriálu (2)

Semestr (2016) 

// Semestr je u konce a moje dojmy by snad ani nemohly být rozpačitější. Výživná sonda do života mladých lidí zamaskovaná stereotypy dnešního života a podaná možná prvoplánovou, ale přesto naprosto padnoucí formou skajpování a telefonování přes FaceTime, se mi až do páté epizody nadmíru líbila. Pak někomu buď došly nápady, peníze, nebo hůř, byl přesvědčený, že takový konec někoho uspokojí a já jen zírám. Jak rychle se dá tak sympatický projekt ve finále poslat do kytek. Zklamání a ohromná škoda, Damián i Amálie mi budou chybět, ani přesto ale Semestr nemůžu po prvotním nadšení označit jako povedený, prostě ne. #sorrynotsorry 5/10 ()

Září (2016) (E01) 

// Vlastně se ve mě pere mix různých dojmů, zatímco totiž některé části hezky rezonují a dokážu se s nimi ztotožnit, jindy z toho mám pocit velké sebestřednosti a maličko zkresleného pohledu na život mé generace. Je to hezky západní, progresivní, maluje to jistej obrázek, zároveň to ale tak trochu kašle na docela jinou realitu dnešních mladých a z nějakého důvodu s tímhle faktem nejsem úplně okay. Na druhou stranu koncept vyprávění a režie prvního dílu svou originalitou a jistotou daleko převyšují cokoliv jiného, co u nás z tohohle ranku za posledních pár let vzniklo a byl bych pokrytec, kdybych na to neukázal. Ve finále teda spíš spokojenost a především zvědavost, kam až to budou chtít s tímhle formátem tvůrci dotáhnout. 7/10 a jedem dál. ()

Reklama

Reklama