Reklama

Reklama

Curvature

Trailer

Obsahy(1)

Helen (Lyndsy Fonseca) se nedokáže smířit s odchodem svého manžela, i když stále chodí do práce a snaží se nějak dál žít. Jednoho dne se ale probudí, a všechno je jinak. Dokonce jí zavolá neznámá žena a naviguje ji, co má dělat. S pomocí kolegy z laboratoře se Helen snaží zjistit, co se děje, zvláště když přijde na to, že na týden zmizela a nic si nepamatuje. (honajz)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (11)

silentname 

všechny recenze uživatele

Mať len dobrý nápad nie je dosť. A "Curvature" je toho veľmi dobrým dôkazom. Problém je, že je to napísané tak plné klišé, že 30 rokov dozadu by to nemalo čo ponúknuť. Ostalo by to zapadnuté niekde v prachu, nikoho by to netrápilo a bol by to len ďalším filmom, akých je na svete veľa. V roku 2018 je to ešte horšie, lebo neponúka žiadnu kreativitu, žiadny originálny nápad, ani nejaké dobré rozuzlenie, ktoré by stálo za to. Viete to od začiatku do konca odhadnúť, má to v sebe všetky možné klišé, ktoré sú schopné scenáristu napadnúť a svojim divákom to neponúka nič. Ani vizuálne, ani herecky, ani tématicky, ani príbehovo. Nemá sa to kam posunúť. Má to len námet. A to je dokopy všetko. Nemyslím si, že sa človek cez to nemôže dostať a neodsedí to do konca, no realita je tá, že vôbec neviem, načo by ste to robili. Nebudte z toho absolútne frustrovaní, no rozhodne to nie je film, ktorý budete niekedy chcieť vidieť znovu a vôbec si na neho nespomeniete. Iné filmy, ktoré som hodnotil ako tento mali aspoň nejakú futuristickú víziu, alebo niečo, čo by ho niekam ťahalo. Toto nemá absolútne nič. Hodnotenie: D+ ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Dcera z Jak jsem poznal vaši matku chce zabít jednu z nejlepších postav 24 hodin a mezi tím tu občas projde Sára Connorová. A tahle věta je celý děj téhle zoufalé a nezajímavé nudy. Curvature je šíleně prázdný film s minimálním dějem. Snad jen některé záběry kamery společně se zvukem někdy v úvodu filmu jsou nějakým způsobem zajímavé, až znervózňující. Všechny tyhle "náznaky" něčeho lepšího jsou ale zadupány do země. Bohužel má film tolik logických nesmyslů a slepých cest, že ani po zatmívačce nebudete dvakrát chytřejší. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Z mnoha důvodů film nefunguje. Tím hlavním je, že si hraje na chytřejší, než je, a přitom jde o přímočarý příběh. Ve chvíli, kdy odhalíme všechna pojítka, řekneme si, a to je jako všechno? Kde je nějaký zvrat? Fakt tohle všechno kvůli pěti minutám filozoficko-nábožensko-posmrtných keců? Začátek ujde, je to tajemné a napínavé, divák v každém detailu čeká nějaké mysteriózno (šálek kávy, bosé nohy, prstýnek, hodinky), ale ono nic nepřichází - nakonec je to jen jalová revenge historka, která navíc nedává smysl, protože vlastně skutečně nevíme, jak a díky čemu se dostala k tomu stroji poprvé i podruhé, a proč vlastně už hned poprvé neudělala to, co podruhé, když vlastně to podstatné změnit nešlo? A jako 36 hodin všude říkají, a ona byla pryč týden? To mi taky nějak nedává smysl. Je ale fajn vidět zas po čase Lindu Hamilton, takže za mne dvě - za Lindu a za začátek. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Takže, abych si to ujasnil nějaký chlápek vytvoří stroj času, který ale druhý chlápek chce pro své účely a toho co to vytvořil zabije tak, že to narafičí na sebevraždu předávkováním. Manželka toho vynálezce (nějaká její budoucí verze zatímco minulá verze truchlí) pokračuje v jeho práci a jednoho dne to zjistí a zabije ho (toho vraha), ale jelikož nechce být vrah tak jako on pošle se do budoucnosti, aby zabránila jeho vraždě. Film je neskutečně nudný a táhne se napětí takřka žádné a o logických chybách v scénáři se ani nevyjadřuji (na konci nemá boty po tom výbuchu zase má kdy si je stihla dat, když byla celou dobu zamknutá v 1 místnosti nebo , když už nechtěla být vrah stačilo ten záznam s vraždou dat do médií nebo policii). 5 procent za hlavní herečku na kterou se dá dívat jinak tam nevidím nic co by se dalo ocenit. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem nezažil sci-fi o cestování v čase, které by mě nebavilo. Jsou variace chytré, jsou variace blbé. Jsou filmy stojící na komplexním ději a jsou i filmy, které spoléhají spíš na humor nebo akci. A Curvature není ani jedno. Curvature je dějově podprůměrná nuda, která zaujme možná ze začátku, kdy divák ještě neví, ale nakonec vskutku nemá ani zajímavé postavy, ani dobrý scénář. A Linda Hamilton se tam taky mihne jen na pár nepodstatných minut v naprosto nepodstatné roli. ()

Reklama

Reklama