Reklama

Reklama

Nejsledovanější

  • angličtina Following (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme svědky generačního přerodu audiovizuální zábavy. Televizní produkci konkuruje nezávislá tvorba internetových tvůrců, kteří už stihli zaujmout v žebříčcích celebrit první místa. Rodiče panikaří, když jejich děti tráví celý den přimrzlé u obrazovek notebooků a smartphonů. Nejsledovanější je komunikačním mostem mezi dvěma generacemi. Co to vlastně znamená být YouTuberem? A proč se stali YouTubeři fenoménem, který má už dnes na společnost nepřehlédnutelný vliv? Celovečerní dokument poodhaluje tajemství jejich úspěchu a nahlédne do každodenních životů, které drží stranou kamery. Vyslechne názory všech, kterých se sledování a vytváření YouTube videí dotýká. Rodičů dětí, marketingových specialistů, sociologů, psychologů a samotných diváků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO Lucerna/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Kamera 6/10/// PLUS:film určený fanouškům, vhodný pro děti, kteří by rádi svým rodičům ukázaly co je na těch YouTuberech tak cool MÍNUS: díky zacílení pro fanoušky určený pouze malému okruhu diváků./// Shrnutí: Poměrně zručně natočený dokument o současných možnostech sebeprezentace dnešní mládeže, kdy si až po shlédnutí filmu připustíte sílu tohoto fenoménu./// Celkem 56%/// ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

):-(přitom my nejsme ještě tolik vzdálená předchozí generace,ovšem takovéhle zabavení je vskutku mimo jakoukoli zdravou/normální realitu=jejich vnitřní svět patří do jiné dimenze a vlastně ani litovat se nějakým ospravedlňujícím způsobem nedají;natož aby jim měli pomáhat psychologové, kteří jsou i na toto krátcí aneb každý strůjce svého osudu*študovaná běs a hrůza ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Už od začátku v celku zajímavý projekt. Koukat na youtubery na plátně kina je sice skoro až neobvyklé a jako kdyby to nějak k sobě nepatřilo, ale stejně si na to zvyknete. Hlavně je zde hezky vidět jak je YouTube oblíbený na ČSFD, jelikož normální film s premiérou dneska by už měl několik desítek ohodnocení a přitom jsem já sám sedmý, kdo něco takového dělá. Jednoznačně je to přínosný film. Spíše tak nějak pro dospělejší publikum, aby pochopili a viděli, na co jejich děti vlastně koukají a proč asi. Jakože názor člověka je názor člověka a každý ho má jiný, ale dám filmu horší ohodnocení než tři hvězdy beru lehce skepticky, protože film není natočený špatně. A to, že se na to někdo podíval jenom aby na to mohl nadávat je podle mě kravina a hovádství nejvyššího kalibru. Nezastavím youtubery, ale snažím se na to dívat kriticky. Prostě je to normální náhled do života lidí, který sledují sta tisíce lidí. Krom toho je super, že se zde i na chvilku objeví GoGo, protože film tak vlastně dostane svému názvu. Jediné, co bych možná já lehce vytkl bylo, že kamera byla trochu nepřipravená jelikož byla někdy až zbytečně moc blízko obličejům a některé detaily byly rozmazané. Což byla škoda největší, protože kvalita obrazu byla více než dobrá. Jednoduše, mega film to není, ale není to žádná katastrofa. "odpad!" může dát jen člověk, který je slepý, protože ani nedokáže ocenit maličkost jako třeba dobrou kvalitu obrazu a nebo výpravné prvky. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Chápu rozporuplný pohled na tento dokument. Nejen sami "Jůtubeři", ale hlavně štáb, který spunktoval nápad tenhle experiment natočit a posléze se do něho na celý 1 rok doopravdy vrhl, nám dopředu naslibovali, že se prostřednictvím tohoto díla hlavně postarší generace konečně dozví, proč je tvorba na YT tak silným fenoménem a z jakého důvodu jsou tím všichni internetem zasažení každodenně tolik ovlivňováni. Já osobně sám za sebe jsem ke sledování této kontroverzní tvorby tíhl především v době jejího počátku a následného vzestupu. Některé Nejsledovanější obdivuju, videa a vystupování jiných byla i v tomhle dokumentu nezajímavá. Sami za sebe do toho vložili nemálo a ve finále mi nevadil velmi prostý náhled do života a názorů ani jednoho z nich. Na filmu je bohužel poznat velmi laciná produkce, až přespříliš jednoduchý střih a množství hluchých scén, které by si zasloužily doplnit podtextovou hudbou. Jinak jsem byl ale průměrně spokojen a je škoda, že množství nejen rodičů odběratelů těchto novodobých "celebrit" bere tenhle pokus jako pouhou propagandu tak zbytečné součásti dnešního internetu jako je YouTubering. ()

DA_NO 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek youtuberů. Z těch, co byli v "Nejsledovanější" jsem někdy viděl ve videu jen dva z nich a na tento "dokument" jsem se dostal omylem... A možná proto je to tak špatný. Ten film nemá vůbec základ, nemá vůbec smysl, je to jen sestříhání scén z videí těch 5 youtuberů, rozhovorů s jejich rodiči a fanoušky a videí z jejich životů. A přitom se to zde úplně nabízelo, zhodnotit plusy a mínusy youtube, natočit film o tom, proč jsou dnes youtubeři takový fenomén (ano, ja vím, je to v popisku), udělat výzkum proč a kdy a jak, ale ne, je z toho nijaký a nudný sestřih, nic neříkající a pro lidi, kteří youtubem nežijí absolutně nezajimavý. Potenciál nenaplněn, Nejsledovanější = nejnesledovatelnější. 35% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Dokument byl původně koncipován jako časosběrný, což ve střihu nakonec není tolik patrné, ale hlavní hrdiny sledoval 6 let. Vzniklo 400 hodin materiálu, který musel být sestříhán. (hansel97)
  • Poprvé v českém filmu se sami diváci stali spoluautory filmu určeného pro kina. (ČSFD)

Reklama

Reklama