Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pro fanoušky filmů tzv. "teenage vlny" devadesátých let nebude jméno Coreye Haima jistě žádnou velkou neznámou.
Je-li vám kolem "nácti" či lehce přes, máte nemožné rodiče a toužíte po opravdickém fáru, pak si jistě v tomto příběhu plném studentských recesí (nezapomenutelný je kupříkladu bonbónový turnaj) a lásek, navíc zpestřeném kriminální zápletkou i pointou (darovanému autu do kufru raději nehleď), najdete tu svoji parketu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

freddy 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem si znovu připomněl, jak zajímavé a kultivované, ale přitom kvalitní teenage filmy se točily v 80. letech a na přelomu 80. a 90. let. Tato teenage komedie nenabízí soulože, fekální humor, sprostá slova, intriky ani jiné pubertální rozmary náctiletých hrdinů, ale i přesto dokáže být kvalitní a já si dokonce troufám tvrdit, že to je jedna z nejkvalitnějších teenagerovských komedií, jaké jsem kdy viděl. A také jedna z těch nejoriginálnějších, protože aby byla do tohoto žánru přimíchána kriminální zápletka, to se opravdu jen tak nevidí. Díky mrtvole v luxusním Porsche je film nejen zajímavý, ale také velice napínavý a musím říct, že já jsem se ani na okamžik nenudil, protože tohle byla jedna velká jízda. Coreyho Haima jsem dosud příliš neznal, což je způsobeno i tím, že starší teenage komedie nejsou u nás zase tak lehce k mání, ale musím říci, že zde mě v hlavní roli opravdu zaujal a rád jsem se s ním vydal na 90minutovou jízdu, protože to byl opravdu zážitek. Tenhle film opravdu nebylo lehké získat, ale o to více jsem rád, že jsem ho mohl vidět a že jsem si mohl připomenout, proč mám tak rád starší teenage komedie. Nejsou trapné, jsou atraktivní a pobaví, aniž by člověka znechutily. Jen velmi zřídka dávám teenagerovským komediím pět hvězd, ale tentokrát to udělám, protože tohle je pro mě ideální představitel tohoto žánru a jeho spojení s kriminální zápletkou bylo geniálním nápadem, který rozhodně funguje. Takže zcela bez váhání a naprosto zaslouženě ode mne tenhle nenápadný, ale přesto bezchybný film získává pět hvězd. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Perfect car." "Perfekt girl" "Perfekt murder...almost" Jeden z filmíků, který mě nutí přemýšlet nad tím, jaký by byl život středoškoláka v USA a jaká by to byla pohoda. ()

ještěžiju 

všechny recenze uživatele

POVZDECH PLNÝ SPOILERŮ: Nevím, co vedlo uživatele freddy napsat takovýto sprominutím blábol, ale muselo to být opravdu silné. Mám rád lehkou naivitu filmů osmdesátých let.. Hlavně muzika tehdejší doby nemá pro mě konkurenci, no nedokonalost a zkratkovitost tohoto scénáře a z toho vyplývající jednání lidí v příběhu je ostudná. Dostanete Porsche a ani si to auto neprohlédnete? Děvče hraje důležitý zápas a vy na ni začnete pokřikovat.. ona tím přijde o koncentraci a zájezd na Hawai a stejně vám padne do náruče?.. aniž byste se ji omluvil?... nic neřešte s policií, ni kvůli mrtvole v autě, kontaktujte hned kamoše atd atd .. je toho tam nesmyslného daleko víc .. no a proto vás zákonitě "nakrkne", když hlavní hrdina v závěru mrkne na diváky do kamery .. věc těchto filmů odpustitelná jen v případě, pokud by příběh nebyl děravý jako ementál. Možná mě někdo může vyvést z omylu, ale film určený výhradně k VHS distribuci. Jsou daleko lepší a kvalitnější filmíky, které Corey Haim natočil, toto už byl hodně slabý a nedomyšlený odvar. Radši divákům doporučím obdobný a daleko vydařenější kousek tohoto žánru .. Útěk s Patrickem Dempseym z roku 1991. V hlavní roli rychlé auto a byť přímočařejší, no o to kvalitnější kus. :-) Nicméně, pokud odprostíte mysl od triviální logiky, která dostane v tomto filmu dost na frak, žádnou psychickou újmu byste po jednom shlédnutí neměli dostat! :-) ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Poslední solidní film kde hraje Corey Haim? Možná, kdoví. Já jen vím, že jsem se nudil a nedával pozor. Dabing by pomohl. 2-* ()

wdc 

všechny recenze uživatele

Film s kriminální zápletkou, chvíli pronásledování autem (při příležitosti prvního rande), část filmu scény se starým Porsche 911 SC Cabrio (1983). Nic skvělého, ale celkem dobré. Za mě lepší ***. ()

Reklama

Reklama