Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velice volně na motivy stejnojmenného životopisného povídkového románu Jima Corbetta (více např. v mém profilu) natočili dobrodružný hollywoodský snímek, dnes již dávno všude zapomenutý. Vypráví příběh doktora, jenž střelí po tygru, kterého sice trefí, ale nezabije. A protože již padá soumrak a tygr se odplazil někam do úkrytu, vrátí se zpátky do tábora. Raněný tygr je totiž za tmy velice nebezpečný. Další den však tygra není možné najít a protože je raněn způsobem, který mu znemožňuje lovit přirozenou potravu, stane se lidojedem. (monolog)

(více)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dobový příběh z džungle o tygrovi napadajícím vesničany, jehož skolí až lovec, co se s ním porve. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dĺžka filmu je síce z tých kratších, no aj tak mi pripadal ten film dosť dlhý, 70 minút čakať na tigra, pomedzi to riešiť problémy zamilovaných manželov... dosť som sa nudil. A je tu veľa neduhov filmov tej doby - Indov hrajú Američania so zatmavenými tvárami (až na Sabua), vkuse znie dokonalá angličtina, aj keď sa domorodci rozprávajú medzi sebou, veď načo by tam pchali nejaké indické jazyky? Chýba tomu ale tempo a aj napätia bolo pomenej. A viac by filmu z džungle svedčala farba. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli filmov o selmach mackovitych, ktore sa man - eater, su najznamejsi asi Lovci Lvu s Kilmerom a Michael Douglas - om. Tento Tiger tiez pozieral ludi /asi staroba, nevladal lovit klasicku korist, zanez zubov atd atd/. Kazdopadne film je celkom dobry, tiger snori v dzungli, sem tam niekoho zozerie, kym tomu neurobi koniec jden polovnik. Byron Haskin ukazal rezisersky talent uz u Konvoja do Murmanska : 70 % ()

pend 

všechny recenze uživatele

Horror, jehož kvalita odpovídá roku vzniku, tzn. studiové kulisy, tygr zabíjí tak, že se na vesničana vrhne, ten zařve a následuje střih. Ráno je nalezena mrtvola. P.S. V raných dobách kabelové televize běželo na Pro7 jako Lidojed z Kumaonu. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno