Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stará eskymácká legenda po téměř 1000 letech ožívá na filmovém plátně. Lovec Atanardžuat je neprávem obviněn z vraždy, a aby se zachránil před smrtí, prchá tundrou, pronásledován svými soukmenovci, vedenými zhrzeným sokem v lásce. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nádherný film !!!! První eskymácký film všech dob! Mé doporučení pro Ty, kteří jako já byli v minulém životě medvědy a tak jako já jakmile klesne rtuť teploměru pod 10°C nad nulou přechází do úsporného režimu... Tříhodinová zima z obrazovky je překrásná za předpokladu, že máte po ruce velkou, opravdu velkou termosku se svařákem či námořnickým grogem.... :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem něco na způsob Himaláj karavana, čehož jsem se nedočkal. Přesto však šlo o zajímavý příběh, v jehož popředí stojí láska, zrada, vražda, odveta a přežití v nehostinném kraji. Možná, že kdyby měl snímek větší spád a nebyl tak dlouhý, dokázal by daleko více zaujmout. Problematické pro mě bylo rozeznávání postav, neboť mi všichni herci přišli tak nějak stejní. :) Co však rozhodně potěší, je kamera, která neskutečně krásně zabírá nejen přírodu, ale také veškeré dění. Pravděpodobně nejzapamatovatelnější je scéna vraždění a následný útěk Atanardžuata přes ledové pláně. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tento film působí, jako kdyby si ho eskymáci natočili sami sobě pro radost. Nejspíš to tak i bude. Radost jsem z něj však měl i já, přestože jsem měl občas problémy se ve filmu zorientovat. Chvíli trvá, než člověk pochopí kdo je kdo a proč atd. Domnívám, že má film i značnou dokumentační hodnotu, jelikož realisticky popisuje drsný život eskymáků. Dost mě rozsekaly závěrečné titulky, při kterých lze vidět záběry z natáčení. Člověk si pak uvědomí v jakých podmínkách film vznikal a hlavně s jakým nasazením. Je to takový malý, milý film ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o prvý inuitský film, ide o prekvapivo kvalitný kúsok. Okrem fimového zážitku však diváka čakajú tiež informácie o každodennom živote Inuitov, ktoré sú minimálne tak rozsiahle ako z nejakého dokumentárneho filmu zameraného na inuitskú kultúru. 2 veci sa mi však na Rýchlom bežcovi nepáčili: 1.) Prvú polhodinu som bol trochu zmätený a strácal som sa v postavách, lebo všetci Inuiti mi pripadali rovnakí. :) 2.) Minútáž filmu je vyslovene smrteľná a skrátenie o takých 20 minút by snímku nijako neublížilo, poslednú hodinu som sa často nudil a mal som dosť veľké problémy prinútiť sa zotrvať v stave bdelosti (takéto filmy nie je dobré pozerať v noci). Inak ide o veľmi zaujímavý film, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím podotknout, že se mi film líbil a jsem rád, že jsem jej viděl. První eskymácký film, kteří si ho sami natočili a zahráli. Nádherná je krajina věčného ledu a zajímavé zvyky eskymáků. Bohužel jsem se ztratil v příběhu a sledovat tři hodiny eskymáky a zamrzlou krajinu bylo na mě trochu moc. Když si budu chtít v budoucnu vybrat nějaký film o eskymácích, podívám se raději na "Stopaře". ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o první film natočený Eskymákem. (Pavlínka9)
  • Tento film je úplně prvním, ve kterém se používá jazyk Inuktitut. (formelin)

Reklama

Reklama