Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nonstop přehlídka výsostně zábavných nechutností. Emzáci rozstřílení na hadry, chutný oběd ze zvratků, vyjídání lidského mozku lžičkou jako třešnička na dortu. "Já jsem Derek. Derekové neutíkají!" Peter Jackson dodržel slovo, nevzdal svůj filmařský boj a natočil další skvělé a nadmíru zábavné filmy, jako je právě Bad Taste. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší amatérský film všech dob, alespoň tedy ve svém žánru a tím je hororová komedie, v tomto případě její odnož zvaná splatter. Peter Jackson se představuje coby úchylný režisér plný ztřeštěných nápadů, nechutnost střídá nechutnost a v tom je právě zakopaný pes, film nestaví na hereckých výkonech (ty jsou mimo jiné přímo příšerné), dokonce, jak by si někdo myslel ani na skvělých efektech (v těch byl lepší už Mélies na počátku století než Jacksonova parta v tomto filmu), ale právě na navršení co nejvíce nechutných scén (vypadávající mozky - jeden z nich je i Jacksonův, létající střeva, hektolitry krve atd.), to celé je natočeno amatérskou kamerou, poslepováno snad na koleně a ne ve střižně a přesto je to naprostá PARÁDA !!!!! ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Braindeadu, který mě opravdu dostal, se v mém hledáčku objevil právě tento film; podle některých uživatelů slabší odvar Braindeadu a když nepočítám krátkometrážní The Valley, tak Jacksonova prvotina. Bad Taste má s Braindeadem spoustu společného; tzn. úchylnou Jacksonovu režii, trochu psychopatický černo-morbidní humor, super hudbu, neherce, výborné triky a masky, dost nechutností (např. Robertova kašička vypadala obvzláště chutně ;-)) a napínavý, nenudící příběh. Navíc na snímku Bad Taste se podílela snad celá Jacksonova rodina a sám Peter se nám představil ve dvojroli; šíleného ufouna Roberta a "ostrého" chlapíka Dereka. Po zhlédnutí vlastně ani nevím, jestli se mi líbil víc Braindead, nebo Bad Taste; každopádně to bude znovu za 5*. "Teď poznáš, jak chutná ocel, sráči!" ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Yeah!!! Je to od začátku hrozně levný, hrozně nablblý a hrozně amatérský o tom žádná, ale stejně, kdo by zvládnul udělat takhle zábavnej hardcore debut za pár drobných z pár kámoši kdesi v prdelákově na Novým Zélandu??? Nabízí se tu jistá paralela z Raimiho Evil dead, ale je fakt, že ten to pojal celkem vážně, zatím co Jackson dává od začátku najevo, že to vážně nemyslí ani náhodou. Každopádně solidní festival nechutností a ujetých nápadů a parádní předkrm před ještě o něco víc hardcore Braindead kterej měl teprve přijít.85% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Já vím, že všichni jen pějete ódy na Bad Taste a na Braindead, ale já nemůžu říct nic jiného, než "strašná nuda". Film je sice napěchovaný stále se opakujícími záběry krve stříkající někomu do ksichtu (ze začátku to byla ještě sranda, ale ke konci už to vyznívalo fakt trapně a nudně), vytékajícími mozky a různými podobnými nechutnostmi, ale ten děj mezi nimi vás prostě příšerně uspává. Příběh je sice záměrně slabý, ale je ještě daleko slabší, než by záměrně slabý příběh měl být, což jenom podporuje celkový chabý dojem z filmu. Co jen říct nakonec? Aspoň je to lepší než ještě nudnější Braindead. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Řetězová pila ve skutečnosti nefungovala. Pro všechny záběry z blízka byla použita menší, zato funkční, pila. (HellFire)
  • Kvůli nevhodnému obalu s mimozemšťanem, který vztyčuje prostředníček, byly videokazety distribuované do amerických videopůjčoven opatřeny prstem navíc. Tento prst bylo možné na kazetu přilepit a změnit tím pohoršující gesto na gesto míru. (ČSFD)
  • Některé dialogy ze španělského dabingu použila španělská death metalová kapela Machetazo ve svých písních. (Vampireman)

Reklama

Reklama