Reklama

Reklama

Meet the Feebles

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Poznejte nejdivočejší a nejbizarnější show v režii Petera Jacksona! V loutkové, velice nemilosrdné satiře na centrum zábavního průmyslu a la Hollywood uvidíte vedle pozlátka i bahno neřesti, drog, tvrdého porna a nejšpinavější korupce. Jako třešnička na dortu pak čeká zamilovaný příběh zhrzené hrošice Heidi. (HOODY)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Spousta žánrů, spousta zvířátek, spousta zvrhlostí, spousta zábavy. Je až neuvěřitelné, kolik nápadů nám tu Jacskon představí, s jakou grácií a nadšením ( které ovšem čiší z každého jeho počinu ) celou tuhle hovadinku dokázal natočit. Vrcholem jsou asi scény natáčení pornofilmů, parodie na Deer Huntera a závěrečné představení hrošice Heidi s M60. Na tu by byl krátkej i John Rambo :D ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si chtěl zlepšit chuť po The Lovely Bones a rozhodl se šáhnout po starším režisérově kousku, který nabízel výlet do světa specifického Jacksonova humoru. A musím konstatovat (a to se mi u filmů zas tak často nestává), že Meet the Feebles mě opravdu sundal ze židle :-D. Dal vzpomenout na snímky podobného ražení jakou jsou Braindead a Bad Taste, avšak s tím rozdílem, že tentokrát rejža vsadil na loutky. Ok, možná to někomu příjde ujeté, nechutné a infantilní (což vlastně je :-D ), ale jako komedie/parodie na svět showbyznysu nebo co to vlastně mělo být, mi příjde naprosto dokonalá a trefná. Tahle směsice žánrů (humor, romantika, krimi, muzikál, thriller atd.) sice není zcela vyrovnaná, tudíž se zde najdou i hlušší místa, ale všechno přebíjí zábava a originalita, takže sice nadhodnocuju, ale dávám 5*. "Nevšimla sis, že mu sedíš na ksichtu?" - "Bylo to trochu nepohodlné, ale myslela jsem, že to jsou jen hemeroidy." ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jestli se tímhle neinspirovalo Fur TV, tak nevím, protože to je vyjma tohoto seriálu největší maňásková brutalita v historii. Příběh je v podstatě takové klasický noirové nic, ale tady jde především o obsah a zpracování. Obojí je na tak kvalitní úrovni, že si film prostě těch pět hvězd zaslouží. Kdo od počátků sledoval Jacksona a myslel, že už to "horší" být nemůže, se asi za tři roky u Braindeadu hodně divil. 90% ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Braindead je skvělej film, a tak jsem se vydal k dalšímu kousku z rané Jacksonovi tvorby. Zbožňuju estetiku, kterou mi nabízí gore v kombinaci s loutkami a maňásky. Baví mě ten kontrast zvrhlého a dětského. Navíc to působí psychedelicky. Vždyť to využila i kapela POND v klipu ke skladbě "Man It Feels Like Space Again" a internetovej pořad "Dont Hug Me I Am Scared" je dokonalost sama. Jacksonův počin mě však docela nudil, protože se pocitově příliš vleče. Vlastně mě to odradilo už během prvních 10 minut, avšak rozmrzele jsem pokračoval dále. Ačkoliv jde o mix žánrů, tak celý scénář působí příliš stroze a strojeně. Obsah jednotlivé scének je mnohdy příliš kýčovitý a dialogy jsou až hanebně neúderné. V ideálním případě by mělo jít o šílenou variaci prohnilého muzikálové produkce, jejíž show nakonec pohltí vlastní zkaženost. Škoda jen, že kvůli nedostatečnému scénáři nelze k nikomu přilnout. Líbilo by se mi, kdyby zašlá vypasená hvězda show měla větší hloubku. Ukývá se tu příběh o oběti tohoto světa, která se zlomí a obrátí svůj hněv proti druhým. Takové uspokojení však nenastalo a já byl nejvíc potěšen tím, kdy ji ten její Mrož vpálil do ksichtu: "Končim s tebou. Jsi jen tlustá blbá kráva." Beztak jsem si její řádění ale užil. Poslední třetina se stane dost ztřestěněnou na to, aby mi částečně vynahradila rozmrzelost z té první. ()

Tequila 

všechny recenze uživatele

Sympatický loutkový masakr sršící nápady, kterému dle mého soudu v dosažení dokonalosti brání jediná věc: velmi nezáživná, monotónní až vyloženě nudná hudba. Několikrát jsem si pomyslel, že kdyby ta či ona masakrální scéna byla doprovázena náležitě úderným hudebním doprovodem (viz např. geniální soundtracky filmů jako Chicken Run či Team America) namísto syntetizátorového hučení, byl by už tak skvělý výsledný dojem ještě o třídu lepší. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Následující loutky hráli lidé: Heidi, Bletch, Cederic, Sid, Daisy a Barry. (HellFire)
  • Pokud se pozorně zadíváte na obecenstvo, uvidíte že většina diváků má na hlavě kartonové krabice, jen několik z nich jsou loutky. (HellFire)

Související novinky

Cage a hladový králík

Cage a hladový králík

27.11.2009

S králíky nejsou žerty. Víme to už od dob Meet the Feebles či Monty Python a Svatý Grál. Film Rogera Donaldsona sice nese téměř disneyovský název The Hungry Rabbit Jumps, ale ve skutečnosti půjde o… (více)

Reklama

Reklama