Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující práce v luxusním hotelu - to je vysněná budoucnost, kterou si hýčká Saliya (Kostja Ullmann) už od dětství. Pak ale jako teenager začne ztrácet zrak, až nakonec vidí jen mlhavé světlo a matné obrysy. Svět vidí jako by na něj koukal skrze tlusté mléčné sklo. Zdá se, že jeho životní sen je v naprostých troskách. Saliya i přes svůj handicap postupně získává větší sebevědomí, vrací se do normální školy a nakonec se dokonce odváží poslat přihlášku na stáž do pětihvězdičkového hotelu. Díky důkladné přípravě, pozitivnímu přístupu a hlavně s podporou velkého blafování uspěje a místo získá. Jen nikomu nepřizná, že vlastně tak trochu skoro vůbec nevidí. Odhalí jej až jeho nový přítel a kolega Max (Jacob Matschenz), který mu pak pomáhá, aby se vypořádal i s těmi nejobtížnějšími situacemi a úkoly, které provoz velkého a špičkového hotelu přináší. Saliya se po nocích učí nazpaměť všechny trasy, počty schodů, prostírání stolů. Vtlouká si do hlavy tvary předmětů, rozmístění věcí na baru, na pokojích pro hosty... V jeho případě opravdu platí, že je nakonec schopen dělat svou práci poslepu. Během své praxe v hotelu si i přes svou zrakovou vadu všimne Laury (Anna Maria Mühe), bláznivě se do ní zamiluje a vypadá to, že kromě zraku navíc ztratí i srdce a bohužel i rozum. Jeho blamáž začne dostávat praskliny a hrozí, že nakonec neuspěje ani v lásce a ani v hotelu... Naštěstí nejen film, ale i skutečný život mívá rád šťastné konce. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (193)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Nemecky film je obvykle synonymem slova ZLO, ale doba pokrocila a svitla nadeje. Zrzaty kudrnaty nadrzeny kostata a Ulriky postupne nahrazuji novonemci Farooqove a Ramadani, coz je zmena pozitivni (as per EU). K tomuhle filmu jsem prisel jak slepy k houslim (--> pun <--) a moje nulova ocekavani byla prijemne prekonana. Udajne to ma byt zalozene na skutecnosti, ale nezjistoval jsem si, jak moc je to pravdive a jak moc je to fikce. Nakej krizenec ma od mala sen robit picento v hotelu a tak se snazi a taji skutecnost, ze je 95% slepec. Je ale chytrej (koneckoncu do EU z prdeli sveta chodi pouze vzdelani a chytri lide) a ma smysly skoro jak Daredevil. Vyucni list ziska, dostane evropskou zenu na sex a film skonci happy endem. Super. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Existuje rčení, že Němci neumí točit komedie a natož romantickou. Já s tímto rčením nesouhlasím.  Rande naslepo a třeba stará série Strašidla ze Spessartu tento názor vyvracejí. I když u Rande naslepo, vzhledem že je podle skutečného lidského příběhu, se může napsat, že je jej nenapsali Němci, ale život sám. A to je někdy výborný spisovatel. PS: Scéna v restauraci ukazuje, že někdy skrývaný nedostatek zraku může být výhodou. ()

Reklama

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Sympatická vec, ale to som vedel už z traileru. Od podobného filmu vlastne nič iné ani nečakám a ani nechcem. Stačia mi postavičky čo svojim konaním nepijú krv, stačí mi tam kúsok vtipu, znesiteľná dávka pobláznenia a nejaká tá dramatická nôta navôkol. A tá bola netuctová aj keď pracovala s x-krát omletou pointou, že všetko ide, keď nechýba vôľa. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebyť tej love story plnej klišé, tak by to bol skutočne skvelý film. "Mein Blind Date Mit Leben" funguje. V prvom rade sú v ňom sympatické postavy, ktoré veľmi vedia pomôcť nášmu protagonistovi. on je veľmi sympatický hlavný hrdina a človek obdivuje jeho odhodlanie nevzdať sa a rovnako aj to, že do celej tej práce dáva svoju dušu najviac ako vie. A možno potom urobí aj nejaké tie chyby a prinesie film tiež nejaké tie klišé... najmä ku koncu filmu, tak človek to celkovo odpustí. Pretože je to príjemný film na pozeranie, má v sebe dobrého ducha, je láskyplný a pôsobí, že dobrí ľudia existujú a chcú splniť nášmu protagonistovi svoj sen. A pekne je aj povedané, že s klamstvami to dotiahol ďalej, než keď povedal pravdu. Rovnako si myslím, že pre ľudí, ktorí chcú niečo jednoduché a príjemné na večer, tento film by vás mohol potešiť. Je výnimočný? Nie. Je originálny? Nie. Ale ako príjemný film na večer s romantikou funguje a na to, že to robili Nemci, to je skutočne obdivuhodné. Myslím si, že za pozornosť určite stojí. Hodnotenie: B ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Romanticka komedie, ktera se ale uspesne vyvarovala lecjakemu klise a az na poslednich cca 30 minut bych nemel, co vytknout (trochu prehnany uplny konec a i "drogova" linie mi do toho vubec nesedela.. ale tak treba to tak bylo i v te skutecnosti, podle ktere to je inspirovano), ale i tak je to velmi povedene s dobrym humorem. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Romantická komedie Rande naslepo byla natočena podle skutečného životního příběhu, kterou ve své knize vtipně popsal sám Saliya Kahawatte. (Zdroj: Cinemart)
  • Natáčelo se v Berlíně, Moosburgu an der Isar, v hotelu Bayerischer Hof v Mnichově a ve Westendu v Mnichově. (BMW12)

Reklama

Reklama