Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled na jeviště i do zákulisí světově známé sourozenecké baletní dvojice. Fenomenální tanečníci – dvojčata, která oslovila v minulých dvaceti letech celý baletní svět. My jsme měli možnost být u všech představení, kterými oba bratři končili svoji taneční kariéru. Natáčelo se v Drážďanech, Hamburku, Paříži, Dortmundu i v Japonsku. Položili jsme otázku: kam dál, kudy se budou ubírat jejich kroky – a to nejen taneční? (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Klasický problém se dvojčaty: nikdy jsem netušil, který je Jiří a který Otto, kdy jsme v Drážďanech a kdy v Hamburku... Záběry s tanečními čísly jsou každopádně výborné, zbytek ujde. Pokud jste fanoušci baletu, klidně si libovolný počet hvězdiček přimyslete. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Byl jsem při sledování konsternován. Živit se předváděním jakýchsi pohybů na příšernou hudbu mi nahání husí kůži. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* dokument o našich slavných baleťácích, kde se dozvíte něco o jejich životě a kariéře. Hezky se na to kouká, ale jinak extra výpovědní hodnotu to nemá, takže jen 3 hvězdy. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

S rozpoznáváním bratrů jsem problém neměl, ale dokumentu v mých očích ubralo body, že se všechno řečené po půl hodině začne omílat odznova. Místo pořádného rozebrání jejich techniky nebo porovnání s jinými tanečními dvojicemi Bubeníčkovi jen dokola mluví o tom, jak jsou zvyklí pořád pracovat a cestovat. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho mi trvalo, než jsem se začal aspoň trochu orientovat ve všudypřítomné otázce „kdo je kdo“. A stejně se i potom pořád vracela nejistota. Radši bych se soustředil na obsah výpovědí apod., než se permanentně zabývat identifikací. Jasně, dvojčata mají spoustu společných zážitků a názorů, ale vedle nich taky spoustu individuálních - a tady to chudák divák nemá ani trochu ulehčené. Nebo snad mělo být záměrem představit bratry jako jednu osobu? No, nevím, nevím - to by možná mělo smysl, kdyby šlo o dvojčata siamská, a v takovém případě by jistě stálo za to vizuálně využít dokonalou synchronizaci tanečních pohybů... ale nechám toho, nebudu se pouštět do hypotetických a lehce cynických představ. ()

Reklama

Reklama