Reklama

Reklama

Šibenice

Trailer

Vrah začíná vraždit ve stylu hry na šibenici. Každých 24 hodin přesně v jedenáct večer zabije člověka. Na zdeformovaných oběšených mrtvolách zanechává vyrytá písmena. Případu se ujímají dva detektivové, jejichž čísla odznaků vrah zanechal vyrytá na jednom z míst činu. V případu figuruje i mladá novinářka, která chce čtneářům zprostředkovat policejní práci. Vybrala si ale příliš závažný případ. Archer, který už má být v důchodu přistihne novinářku v kanceláři kolegy Ruineyho, jak si prohlíží složku o smrti Ruineyho ženy. Vypadá to, že byla první obětí rituálního vraha, po kterém právě trojice pátrá. Vrah se ale na rok odmlčel, zřejmě byl tedy ve vězení za jinou trestnou činnost. Novinářka je vrahem přepadena a odvlečena neznámo kam. Archer na místě najde talisman, který viděl už před rokem, když do jeho auta vrazila dodávka. Řidič ho měl tehdy zavěšené na zpětném zrcátku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

bourec 

všechny recenze uživatele

Takže nakonec s odstupem tomu to hodnocení zvednu.Vzhledem k tomu,že třeba Vraždy podle abecedy se mi líbily,a protože těch čistě filmovejch krimošek je hrozně málo,a protože Al pacino už příliš k vidění není.,musím to hodnocení o hvězdu zvednout.Vlastně tak trochu i na protest proti záplavě mnohařadejch serií krimi ,který se na nás valej ze všech děr a prdelí.Tohle si i přes nesporně některý podivný scény,a ne zrovna přímočarej děj zaslouží trochu nadhodnotit.60%. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hangman je především dalším z filmových pokusů se alespoň částečně přiblížit ke kultovnímu klenotu Davida Finchera Seven, ovšem stejně jako většina podobných zájemců to skončilo jen jako nevýrazná napodobenina, která se snaží používat co nejvíce podobných prostředků, postupů a atmosféry, aby dosáhly stejného, či alespoň podobného efektu, ovšem jak se oprávněně říká, když dva dělají totéž, není to vždy totéž. Každopádně, konkrétně tomuto snímku podtrhává nejvíce nohy jeho samotná zápletka, která krom tuctovosti doplácí ještě na téměř až nevídanou nevyváženost, a to jak v tempu, tak napětí, na neomluvitelnou tvůrčí nenápaditost, kdy se zde snad nevyskytuje jediná scéna, která by nebyla už k vidění jinde, a na scénáristické berličky, hrající na takové náhody a chvílemi až jasnovidectví ústředních detektivů, že to musí zarazit i ty nejflegmatičtější diváky. Postupná gradace k vyřešení celého případu je pak neustále narušována zbytečnými a zdlouhavými scénami, které nemají na samotný vývoj absolutně žádný vliv, a co se týče pointy, v ní se projeví opět jen již zmiňovaná tvůrčí nenápaditost a neschopnost diváka jakkoliv překvapit. Celému filmu každopádně, možná až překvapivě, ale neprospělo ani atraktivní obsazení, kdy samozřejmě mám na mysli především Al Pacina, ale nevím, jestli už teď prostě ve svém věku bere všechno, nebo ho zde zaujalo něco pro něj zajímavého, každopádně jeho výkon tu není ani trochu výrazný, nicméně ještě nudněji působí jak Urban, tak Snow, zkrátka ani v tomto ohledu není Šibenice poutavá. Aby to ale nevyznělo ode mě za až tak krutě, myslím, že diváka méně náročného, či neznalého thrillerového žánru, může tato podívaná oslovit, neboť v rámci žánru si prostě své plní, pro mě osobně se ale prostě jedná o nezáživný a nevýrazný film, který mě jednoduše nezaujal. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ale no tak lidi, tak zlé to nebylo... Bylo to horší (než jsem očekávala), navzdory nápadu netradiční hry Šibenice, chtělo to rozhodně nad scénářem víc přemýšlet a ještě ho třeba pár roků pilovat (hold on, to už jsem tu někde doporučovala... a oni se tím pořád neřídí a točí rychlokvašně a bez citu stejně jak politici střílí moudra na billboardy). Zkrátka a dobře máme tu rychlý spád, co den to čerstvá mrtvola a ty dva detektivy až v závěru napadne projít si seznam lidí, které mohli eventuálně naštvat tak, že jim podarovali místo v první řadě. Toto nebyl spoiler, toto je do očí bijící fakt. Abych jen nehaněla, tak starý Al a středně starý Karl k sobě docela pasují a pokud ani jeden z nich není váš typ, pak je tu ještě Brittany. Dnes za 3,5*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kombinácia “Sabriny, mladej čarodejnice” a Al Pacina v thrillery o dolapení sériového vraha? Toto je snáď zlý sen. Ako môže niekto obsadiť do jednej z hlavných postáv osobu, ktorá pôsobí jak dobrovoľný darca orgánov. A popravde, možno by toto spolčenie ani nedopadlo tak tragicky, keby za tak stupídnym scenárom, nestál tak neskutočný babrák ako je Johny Martin, ktorý doposiaľ nič normálne nenatočil a zrejme ani nikdy v živote nenatočí. Cítim sa trápne aj za neho, no ešte viac krútim hlavou nad takou persónou, akou je bez pochýb samotný Al Pacino. Nuž, poslednú dobu hrá v samých sračkách, a tak hádam ani nikto nemohol očakávať, že “Hangman”, bude dierou do filmového sveta. To, že je to takmer úplne bez akejkoľvek snahy nejako zaujať, by som ešte ako tak prežral, no že to bude obnášať tak drbnutý dej, v ktorom sa postavy správajú jak absolútni kokoti, to už bolo na mňa priveľa. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ta dnešní doba je fakt nějak špatně nastavená. Musím se smát, jak tady někteří uživatelé píší, jak se jedná zase o klišoidní film, který nemá co nového nabídnout, že je okopírováno x filmů a x témat, že Pacino působí jako dárce orgánů a podobné nesmyslné bláboly - na rovinu, co byste Vy degeneráti a filmoví znalci pořád chtěli?To už tak prostě bývá, že v každém filmu se objeví stopa nějakého jiného kousku, a že Pacino vypadá ospale, to je fakt divný u 70 letýho zasloužilýho týpka. Mě se to náhodou docela líbilo, jak námět tak herecké obsazení. Jenže tady se to holt srovnává například s filmem Seven, což je to samý, jako když bychom srovnávali Z pekla štěstí (neboli z prdele klika) s například Pánem prstenů..obě jsou pohádky ne?tak proč to nesrovnávat, pffff...................moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Celý snímek se natáčel v Atlantě ve státě Georgia (USA). (Yardak)

Reklama

Reklama