Reklama

Reklama

Neznámý Alain Delon

(TV film)
  • Francie Alain Delon, cet inconnu (více)
Francie, 2015, 91 min (Alternativní 52 min)

Režie:

Philippe Kohly

Hrají:

Alain Delon (a.z.)

Obsahy(1)

Portrét herecké legendy. Dokumentární portrét je určen nejen obdivovatelkám podmanivé krásy Alaina Delona, ale i zájemcům o filmové umění. A může se stát, že každá z těchto skupin se po zhlédnutí filmu bude na důvěrně známého herce dívat jinak než dosud. Snímek strhává symbolu francouzské kinematografie jednu masku za druhou. Výpovědi nechává autor pouze na Delonovi, nezve si jiné mluvčí. Sleduje herce od počátků kariéry, nabízí četné filmové ukázky a rozhovory, které byly natočeny v časovém rozpětí padesáti let. Před očima diváka se odehrává neobyčejný životní příběh Alaina Delona, který má na kontě 87 filmů, je nejkrásnějším francouzským hercem, a přesto jeho pravou tvář nikdo nezná. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Celý dokument najdete zde, a teď bych ráda znala vysvětlení, proč ČT nekoupila plnou verzi. Třeba místo nějaké té ohromně moderní animace pro znělky, co se halasně redesignují kdykoli naprší a uschne. Zkrácená verze nenabídne nic, co byste si během chvilky nenašli na wiki, ČSFD nebo v jiné studnici moudrosti. Roušku tajemství kolem Delonovy osoby dokument rozhodně nepoodhrne, ale to se dalo vzhledem k tomu, že výjimečně svolil k účasti, čekat. Třeba ale pomůže vzbudit zájem o jeho filmy i u těch, kteří by jinak žili prázdný život bez nich. :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Neznámý ? Každá z nich je trochu neznámá - každá z ikonických hvězd stříbrného plátna. I když se můžeme dozvědět dost o jejich životech - od nich samotných i od jiných. Záleží na tom, jak moc si nás pustí k tělu, nakolik poctivě se podělí o svůj osud - a zdali a jak jejich vzpomínky poznamenal a zkreslil čas. V neposlední řadě je otázkou, co na ně vyšťourají neodbytná média - a jak své pravdy, polopravdy i lži budou prezentovat. Viděla jsem jen zkrácenu verzi dokumentu a nemůžu se ubránit dojmu, že je maličko účelový, že postupuje v rámci zachování určitého stylu či úhlu pohledu ... a tak vybírá detaily, které se mu zrovna hodí - a možná spojuje i jednotlivosti, které spolu ani nemusejí přímo souviset ... jakoby maličko upřednostňoval formu před obsahem. I tak jde o přínosný snímek, který se pokusil - v rámci možností - zhustit život Alaina Delona do dvaapadesáti minut ... a přitom stál neochvějně na jeho straně ... 3* ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Klasický životopisný dokument. Od nelehkého dětství přes nelehké dospívání až k nelehké dospělosti slavného herce. Vztahy a manželství s několika ženami, celoživotní hledání matky, otce i rodiny, kterou v dětství postrádal. Chvíle, kdy našel klid a uspokojení, nebyly příliš dlouhé a nevím, jak je na tom nyní. Každopádně mi byl Alain Delon vždycky sympatický, ačkoli jeho filmy jsem nevyhledávala. Pokud se nepletu, nedávno varoval i před agresivní hordou, která se do Evropy hrne. Za to přidávám dokumentu jednu hvězdu. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na ČT art a bohužel ČT opět jako i u celé řady jiných dokumentů uvedla jen tu zkrácenou verzi. Ale aspoň něco. A jak mi do teď Alain Delon nepřipadal zase tak super herec, tak po tomhle jeho CV asi začnu více hledat v TV programu, kdy dávají jeho filmy. Do teď jsem netušil nic o jeho dětství a jak ho poznamenalo na celý život, nevěděl jsem toho moc ani z jeho dalšího soukromého života, o jeho vztazích, dětech atd. Nevěděl jsem, že jako 17letý narukoval do armády a sloužil ve Vietnamu, ještě když tam byli Francouzi, že potom pracoval jako řezník a jak se vlastně dostal k filmu a jak stoupala jeho hvězda. Ono je v podstatě smutné, že se už šedesátých letech v nějakých svých 30-i letech stal megastar, sedl si i na židli producenta a pak už byl ten, kdo dával práci dalším hercům vč. legendy Jeana Gabina, a následně jeho hvězda padala, v podstatě od 80-ých let už hrál jen v průměrných filmech a seriálech. Navíc on byl celou svou hvězdnou kariéru pořád tak trochu ve stínu Jean Poul Belmonda. Takže o čem jiném by mělo být hodinkové CV protkané filmografií? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přidávám se ke kolegům co viděli zkrácenou verzi a jsem zklamanej. Tato verze má sice výborný dobový záběry i fotografie, ale takhle povrchně zpracovaná verze je vysloveně urážkou takové ikony jakou je AD. Zkrácené verzi dávám dvě a budu doufat, že se potkám s dlouhou verzí, protože Alainův život ,kariéra, profesní i osobní vztahy, to je jeden velkej zajímavej mazec. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama