Neznámý Alain Delon

(TV film)
  • Francie Alain Delon, cet inconnu (více)
Francie, 2015, 91 min (Alternativní 52 min)

Philippe Kohly

Hrají:

Alain Delon (a.z.), Audrey Fleurot (vypravěč), Jean-Paul Belmondo (a.z.), René Clément (a.z.), Mireille Darc (a.z.), Mario David (a.z.) (více)
(další profese)

Portrét herecké legendy. Dokumentární portrét je určen nejen obdivovatelkám podmanivé krásy Alaina Delona, ale i zájemcům o filmové umění. A může se stát, že každá z těchto skupin se po zhlédnutí filmu bude na důvěrně známého herce dívat jinak než dosud. Snímek strhává symbolu francouzské kinematografie jednu masku za druhou. Výpovědi nechává autor pouze na Delonovi, nezve si jiné mluvčí. Sleduje herce od počátků kariéry, nabízí četné filmové ukázky a rozhovory, které byly natočeny v časovém rozpětí padesáti let. Před očima diváka se odehrává neobyčejný životní příběh Alaina Delona, který má na kontě 87 filmů, je nejkrásnějším francouzským hercem, a přesto jeho pravou tvář nikdo nezná. (Česká televize)

(více)

Arsenal83

všechny recenze uživatele

Možno označenie "jedinečný dokument" a "neznámy Alain" je pritiahnuté za vlasy, ale ako životopisný portrét dokument celkom stačí. Portrét človeka, starej školy, ktorý si už v pokročilom veku tiež uvedomuje, akého neuveriteľného progresu ľudstvo aktuálne zažíva a najradšej by už ani nežil... Ešteže ho stihli označiť za rasistu, homofóba a myzogína, to sa dnes nosí. ()

andrii

všechny recenze uživatele

Ten nejlepší francouzský ročník, který ví, jak se emocí na plátně zhostit. Trvalka v zahradě filmového umění. Výstavní talent podpořený atraktivní fyziognomií. Vlas havraní, stříbrným odstínem září nyní, oči soustředěné, do té nejhlubší modré laguny plně ponořené. Okamžik dechberoucího pohledu, co za to stojí. Přesně střižená elegance a šarm v režii tajemného chladu. Osudové okouzlení...Časy přítomnosti, za hradbami rozlehlé usedlosti, daleko od hlučící modernosti, se svými čtyřnohými přáteli, věrný jejich společnosti. ()

vesper001

všechny recenze uživatele

Celý dokument najdete zde, a teď bych ráda znala vysvětlení, proč ČT nekoupila plnou verzi. Třeba místo nějaké té ohromně moderní animace pro znělky, co se halasně redesignují kdykoli naprší a uschne. Zkrácená verze nenabídne nic, co byste si během chvilky nenašli na wiki, ČSFD nebo v jiné studnici moudrosti. Roušku tajemství kolem Delonovy osoby dokument rozhodně nepoodhrne, ale to se dalo vzhledem k tomu, že výjimečně svolil k účasti, čekat. Třeba ale pomůže vzbudit zájem o jeho filmy i u těch, kteří by jinak žili prázdný život bez nich. :) ()

ostravak30

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda se tvůrci úvodního textu koukali na jiný film než já, ale osobně jsem to strhávání masek nepozoroval. Použité rozhovory si tvůrci vzali z nějakých starších pořadů, takže současný Delon ve filmu rozhodně nemluví. A celkově jde spíše o filmový přehled toho (ne)úspěšného, co slavný herec natočil. A hlavně pro ženy a milovnice bulváru nechybí ani zmínky o vztazích, přítelkyních a milenkách... ()

filmmovier

všechny recenze uživatele

V den Delonova úmrtí měla shodou okolností tento dokument ČT na programu a tak vlastně přišel smutně vhod. Viděl jsem jen tu krátkou verzi (ostatně jsem neměl tušení, že existuje i nějaká delší), ale i to byla nádherná pocta velké osobnosti. Dokument potvrdil to, že Delon byl opravdový velikán, ale zas tak moc jsem toho o něm nevěděl, takže jsem odešel obohacen o spoustu informací. Ave On! 80 %. ()