Reklama

Reklama

Nelítostná

(festivalový název)
  • Jižní Korea Aknyeo (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když byla Sook-hee (Ok-bin Kim) malá, zabili jí otce a v kriminální organizaci z ní vychovali nájemnou vražedkyni. Po smrti svého mentora (Ha-gyoon Sin) dostane Sook-hee šanci pracovat jako vládní agentka. Když se po několika letech konečně zdá, že její život začíná být normální, vrátí se jí do života minulost. (LangiJ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (60)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská brutální Nikita. Asijská emocionální vyhrocenost se potkává s efektní krvavou akcí. Úvodní řež a frenetická sekaná na motorkách sice nastaví laťku tak vysoko, že už ji závěr v autobuse nepřekoná, i tak mě ale Byeong-gil Jeong přesvědčil, že pan Wick se má stále co učit. Škoda překombinovaného vyprávění, které zpočátku dost mate. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sook-hee (Kim Ok-bin) je trénována k zabíjení od útlého věku. Policie ji zadrží po vyvraždění celého gangu. Dostává druhou šanci a stává se z ní spící agentka Chae Yeon-soo s příslibem, že po deseti odsloužených letech získá svobodu. Vše se zhatí po setkání s mužem z její minulosti... K tomu nejlepšímu z akce patří prvních sedm minut z pohledu hlavní hrdinky a finální čtvrthodina. Za zmínku určitě také stojí honička na motorkách, kterou doplnují údery katan. V tomhle konkrétním případě je velká škoda, že příběh nebyl vyprávěn chronologicky a určitě bych přidal více akčních scén. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE YEON-SOO, I'M HYUN-SOO! AND WE'RE TWO NEIGHBOURSOO!" ------------ Kórejský Hardcore Henry, ktorý ani z polovice nie je taký efektný a plynulý ako jeho ruský náprotivok. Aknyeo je ale na druhú stranu väčšia rúbačka s neutíchajúcim krvavým gejzírom, aký je pre ázijský kontinent typický. Oceňujem prítomnosť pohľadu aj z tretej osoby, dalo to filmu inú príchuť a osobnejšiu tvár. Čo ale neoceňujem a čo mi rapídne zhoršovalo pozerateľnosť, bolo neustále trhanie kamery. Keby som tento film videl ako prvý, tak som z neho úplne paf a zadelím mu kľudne aj štyri hviezdy. Keďže už je ale Henry na svete a tým pádom k dispozícii aj možnosť porovnania, Neľútostná voči nemu zlyháva. Tri s prižmúrenými očami, najmä pre moju slabosť pre juhokórejskú kinematografiu. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak strašně jsem chtěl, aby ten film byl skvělej. Trailery vzbuzovaly naději na hardcore podívanou, a já se tááák moc těšil. Ale realita bývá krutá, vrátil jsem se nohama na zem a sypu si popel na hlavu. Tenhle film je tak strašnej kýč, že jsem fyzicky trpěl. DVĚ hodiny toho nejstrašnějšího patosu, že jsem odmítal přemýšlet nad tím, co se tam děje. Akce sice nějaká je, ale je umořená tím okolním balastem a není ani trochu pamětihodná. :-) A s tou krví se asi posrali... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Na kórejské pomery tuším prvý vstup do vôd poetiky a la John Woo v príbehovej variácii na Brutálnu Nikitu a Kill Billa. V emočnej rovine to dosť zlyháva, ale vymazlené vizuálne prevedenie a hlavne hrátky s kamerou, ktorá si berie to najlepšie od Hardcore Henryho cez automobilové nahánačky z Matrix Reloaded a Raid 2, to celé posúva o level vyššie. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (1)

  • „Od začátku jsem měla pocit, že pro tuto roli musím udělat maximum. Víc, než pro kteroukoliv jinou roli, kterou jsem kdy dostala. Protože v budoucnu vznikne celá řada podobných snímků s divou v hlavní roli, chtěla jsem, aby tato role - tato konkrétní postava - byla něčím výjimečná. Jiná. Odlišující se od všech těch budoucích. Bylo to pro mě opravdu vyčerpávající. Na snímku, vlastně na své postavě, mám-li to říct takhle, jsem pracovala osm měsíců. Pracovala jsem na akčních scénách, na akční choreografii a na všech dalších hereckých aspektech, jen abych byla dokonale připravená. Aby v okamžiku, kdy se to všechno bude odehrávat přímo před filmovými kamerami, tak abych bych měla potřebnou jistotu. Abych měla pevnou půdu pod nohama, a aby to poznali i samotní diváci.“ Prozradila nepřehlédnutelná jihokorejská herečka Ok-bin Kim v pozdějším rozhovoru k filmové roli, která ji stála tolik námahy a úsilí. (Conspi)

Reklama

Reklama