Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (159)

Astonko 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi nenáročné, ale aj veľmi vtipné a o tom má podľa mňa komédia primárne byť, takže na jedno zhliadnutie výborná voľba. Len som mal niekedy pocit, že to Rómov skôr zosmiešňuje ako obhajuje, o čo tomu tiež ide, takže naozaj okrem humoru a dobrých nápadov tu nie je nič Toho humoru je tu však dosť aj na štyri hviezdičky 6.3/10 ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad možno "štandardná" novodobá francúzska komédia, ale bavila ma podstatne viac, než predchádzajúci režisérov film Čo sme komu urobili? A to najmä vďaka množstvu výborných hlášok („Napríklad vy, pán Babik. Čo viete robiť?" – „Já, hlava rodiny... a zdatný milenec."), vtipných figúrok (indický komorník - rasista) či zábavných scénok ("integrovaný" Babik vs. bratranec). Pohodovka, ktorú sa oplatí (aspoň raz) vidieť. 75 % ()

Reklama

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

DOBRÉ PŘEDEVŠÍM DÍKY OBSAZENÍ Nástup je povedený a dokonce by se mohlo zdát, že téma je ze současnosti v podobě migrační krize. Ze začátku je mezi hlavními tématy politika a politický soupeř. To se ale v průběhu filmu vytratí a na samotném konci na tuto část příběhu film zcela zapomíná. Děj tak možná působí trochu otevřeně a nedořečeně. Pár zábavných hlášek ve filmu jistě postřehneme, ale taková řacha to nakonec také není, jak sliboval trailer. ODPOČINKOVÁ KOMEDIE JINAK FAJN ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá komedie s hodně nerealistickým řešením nepřizpůsobivých. V mých očích tomu hodně ubližuje, že se komedie snažila o nadsázku, ale takoví sluníčkoví idioti skutečně existují. Před dvaceti léty by se tomu člověk zasmál jakožto absurditě, nyní je to spíše k politování hodná reflexe upadající bílé společnosti. Člověk, pokud se mu nepodaří naprosto vypnout mozek a racionální uvažování, má neustále tendenci přát Fougerolově ženě a především synovi smrt. Za mě se zkrátka nedá stavět komedie na absurditě, která je ovšem v reálném světě smutnou skutečností. Největší průser je, že naprosto prázdnému či hloupému člověku by po shlédnutí filmu mohlo připadat, že se "ti druzí" přizpůsobí a ještě budou pomáhat, nebo snad pracovat. ()

Majkak 

všechny recenze uživatele

Vtipně rozehrané, po polovině zvolní a závěr jaksi vyšumí, jakoby si Philippe de Chauveron nevěděl rady s pintou jinak docela milé komedie. Zachovává vyvážený vztah k Romům, aniž by jim extra fandil. Zářivým charakterem nevyniká ani jinak loajální sluha. To nakonec humanistický spisovatel vychází lépe, i když musí zatnout zuby a myslet na prodejnost svých knih. Teoretický humanismus je mnohem jednodušší než cikánská rodinka na zahradě s dorůstajícím prasetem a potrhlým lovcem krtků. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Christian Clavier na kritiku povedal, že „scenár je fantastický, s nezabudnuteľnými postavami a permanentnými komiksovými zvratmi, ktoré potešia divákov na celom svete“. (Arsenal83)
  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)
  • Po vydaní filmu sa rozvinula polemika o tom, či možno film označiť za „rasistický“. Režisér Philippe de Chauveron však argumentoval: „Počas testovacích premietaní sme sa pýtali anonymných divákov: 92% sa film páčil, 1% ho považovalo za rasistický a 97% sa domnievalo, že Babik (Ary Abittan) je najsympatickejšia postava." (Arsenal83)

Reklama

Reklama