Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (159)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další povedenou francouzskou komedii ve stylu Co jsme komu udělali?, bohužel jsem se nedočkal. Jde o výrazně slabší snímek. Na komedii je to málo vtipné a nic jiného ve filmu nalézt nelze. Tedy vlastně ano, hodně se tlačí na stereotypy, které se ještě více vyhraňují a vtipné většinou nejsou. Film je dokonce místy nudný, což je vzhledem k námětu až zarážející. Nastěhovat si Cikány do baráku by jistě mohlo být mnohem "zajímavější" a tady je spíše vidět nevyužitý potenciál. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabá komedie s hodně nerealistickým řešením nepřizpůsobivých. V mých očích tomu hodně ubližuje, že se komedie snažila o nadsázku, ale takoví sluníčkoví idioti skutečně existují. Před dvaceti léty by se tomu člověk zasmál jakožto absurditě, nyní je to spíše k politování hodná reflexe upadající bílé společnosti. Člověk, pokud se mu nepodaří naprosto vypnout mozek a racionální uvažování, má neustále tendenci přát Fougerolově ženě a především synovi smrt. Za mě se zkrátka nedá stavět komedie na absurditě, která je ovšem v reálném světě smutnou skutečností. Největší průser je, že naprosto prázdnému či hloupému člověku by po shlédnutí filmu mohlo připadat, že se "ti druzí" přizpůsobí a ještě budou pomáhat, nebo snad pracovat. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cesta do dvou třetin, sotva. Tenhle typ komedií vždy profituje z uhozených nápadů, šíleností. Prostě "co to je, kočka?". A to se tady nepovedlo, výtlem sotva jeden, chtělo to přitvrdit, kromě krtků málo humoru. Trávníček na Claviera docela slušný, ale Meduna by to asi "koukej!" taky. Můj třetí film se Elzou, měl jsem pocit, že ji znám lépe z více filmů. Nikita Dragomir (Lulughia) byla ale pěkná, a podle jména je asi fakt z Rumunska, stejně jako další členové Babikovy rodiny. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tato komedie nebyla vyloženě špatná a já jsem se několikrát zasmál zejména u narážek na ty novodobý marxisty, ale přišlo mi to celý tak trochu svázaný dnešní všudypřítomnou politickou korektností. Zejména debilní happy end na mě působil dojmem, že bylo potřeba film nějak sluníčkově zabalit, aby si nikdo nepřipadal nějak diskriminován. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Hrozná blbost. Dívala jsem se kvůli Clavierovi. To, že je zkrmenej jak čuník, to by mi nevadilo. Ale někam se ztratil jiskřivý vtip a překvapivá pointa. Film plyne a plyne a najednou je konec. Proč zrovna v tom konkrétním místě? Mohlo to skončit kdykoliv předtím nebo i potom. Jediný, kdo mě pobavil, byl ten indický sluha. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Hoci sa natáčanie filmu ešte ani nezačalo, režisér Tony Gatlif, vtedajší hosť na natáčaní relácie News & Compagnie 20. apríla 2016, verejne zaútočil na tento filmový projekt: „Bude to nechutný film. S ľuďmi sa také veci robiť nedajú. Na tom sa nemôžeme smiať, to nie je možné. Christian Clavier je blázon, že prijal takýto film. Ak je to niečo ako jeho film o Číňanoch, Černochovi, Arabovi (Čo sme komu urobili?), bude to hrozné.“  (Arsenal83)
  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama