Reklama

Reklama

Srdečně vás vítáme

  • Francie À bras ouverts (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

V hlavní roli této komedie se představí ztřeštěný Christian Clavier jako Jean-Etienne Fougerole, který je velice respektovanou osobností francouzské literární scény. Tento bytostný humanista a vrcholný intelektuál žije ve svém světě po boku bohaté manželky a je dokonale odtržen od reality. Což se mu stane osudným, když v televizní debatě propaguje svůj nový román Srdečně vás vítáme. V něm řeší téma pomoci lidem v nouzi, lidem bez domova, na útěku. V přímém přenosu vzdoruje silné kritice ze strany přítomného oponenta, který jej napadá, že sice hezky píše, ale v životě se tím není schopen ani ochoten řídit. A tak Jean-Etienne, aby osobním příkladem dokázal svou vstřícnost k potřebným celého světa, veřejně vyzve jakoukoliv romskou rodinu k společnému soužití u nich doma. Stačí, když zazvoní u brány jeho sídla a budou radostně vítanými hosty. A rozohněný Jean-Etienne rovnou na kameru nadiktuje i svou adresu. Pak se nemůže divit, že u něj večer v ten samý den zadrnčí zvonek a za vraty stojí usměvavý Babik se svou početnou rodinou. Jean-Etiennovi nezbývá nic jiného než svůj veřejný slib dodržet. Netuší, že jej i jeho rodinu čeká jedna z nejtěžších životních zkoušek a hlavně brutální test míry tolerance, solidarity a humanismu. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (159)

octopuska 

všechny recenze uživatele

No není nad to, nastěhovat si celoročně opálenou pakáž na zahradu, za účelem vylepšit si reputaci. Ujistit spoluobčany, že nejsme xenofobní, rasisticky založená většina. To se pak panu Dokořán budou prodávat knížečky a jeho sofistikované paničce kontejnerové kreace. Kápo Babik a jeho bandička se na zahradě zabydlí rychlostí blesku. a přesto to v rámci možností nijak extra nepřehání. A do baráku se cpou, až později za účelem vyprazdňování. Čekala jsem totální devastaci zahrady a baráku, což se kupodivu nestalo. To by si uhlazená rodinka musela pozvat celoročně opálenou pakáž s odporem k práci a nehynoucí láskou k sociálním dávkám z našich luhů a hájů. To by byla jinačí jízda. Krtci by byli do večera na seznamu ohrožených zvířat. Rodinka by již druhým dnem pobývala v karavanu a pakáž by se roztahovala v baráku, kterej by do týdne srovnala se zemí. Naštěstí se nestalo, takže pohoda, všechno dopadlo, jako v pohádce. Byla z toho velká láska, svatba a jestli neumřeli žijí šťastně dodnes. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Příjemné na oddech. Klidně u toho nemusíte dávat pozor a nic vám neuteče. Pro mě snadno zapomenutelné, proto jen za 2. Jen tedy za mě - líbila se mi ta naivita bohatých, kteří chtějí pomáhat, jen netuší jak. Mrzí mě, že nerozvedli myšlenku, že tohle problém nevyřeší (bohatví jednoho nevyřeší globální chudobu). Tam se to pak vytratilo a svezlo se na vlně lásky (jak jinak). ()

Reklama

blondboss 

všechny recenze uživatele

Konečne jedna z bláznivých komédií staršieho typu, ktorá sa na nič nehrá a v ktorej je množstvo ozaj humorných situácií. Clavier je jednoducho super a aj priemerný film vie vytiahnuť na skvelý snímok. Francúzi opäť raz trafili klinec po hlavičke a aj keď v podstate nevymysleli nič nového či unikátneho, podali to obzvlášť milým a zaujímavým spôsobom. 75 % ()

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má našlápnuto vyslovit se na velmi citlivé aktuální téma. A to tím nejsilnějším možným způsobem - totiž přes vibrující bránici. Na plátně to platí až do okamžiku, kdy romská rodinka zazvoní u spisovatelových vrat. Bránici sice neudržíte ani po té, ale dříve nebo později vám nakonec stejně dojde, že nesledujete reálné situace, ale jen zdramatizovaná klišé a jejich stejně klišovitá rozuzlení (ať jde o krtky nebo o dceru). A tak se Romové přesunují na svatbu domů do Romanie, pardon do Rumunska, a divák odchází s pocitem, že místo kousavé komedie sledoval jen plochou společenskou agitku. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

„Srdečně vás vítáme, haťapaťa…“ Film, který prostě musí pobavit. Francouzi ještě pořád točí vtipné komedie. Téhle prospívá, že i když zpracovává myšlenku tolerance, nesnaží se jít v kolejích nějaké nucené korektnosti. Zároveň divák s aspoň nějakým kulturně-historickým povědomím ocení i ten kontext francouzského levicového aktivismu a intelektuální sféry. A musí se trpce pousmát tomu, jak si i my dobroserové raději zamkneme šperky, zatímco jsme den přetím dělali lidem kázání o rasových předsudcích. No a taky body nahoru za Rumunsko. Pro to mám slabost. (1 240.) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objeví potitulková scéna. (Hannahh)
  • Hoci sa natáčanie filmu ešte ani nezačalo, režisér Tony Gatlif, vtedajší hosť na natáčaní relácie News & Compagnie 20. apríla 2016, verejne zaútočil na tento filmový projekt: „Bude to nechutný film. S ľuďmi sa také veci robiť nedajú. Na tom sa nemôžeme smiať, to nie je možné. Christian Clavier je blázon, že prijal takýto film. Ak je to niečo ako jeho film o Číňanoch, Černochovi, Arabovi (Čo sme komu urobili?), bude to hrozné.“  (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Garches a Marnes-la-Coquette (Francúzsko) a v Bruseli (Belgicko) od júna 2016. (Arsenal83)

Reklama

Reklama