Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trochu doktoři, trochu kašpaři – legrace i medicína se jim vždycky podaří! Lékaři už dnes nejsou, co bývali. Ubývá seriózně vyhlížejících obrýlených či dokonce přísných pánů a přibývá ... kamarádů. A dva takové doktory vám představíme. Chris a Xand neboli Christopher a Alexander van Tullekenovi jsou dvojčata a oba dva se věnují medicíně. Většinu času tráví na různých zahraničních misích, ale pokud se zrovna zdržují v rodné Velké Británii, věnují se zábavnému vzdělávání v oblasti lidského těla a zdraví. Ne, nebojte se, nikdo vás nebude nudně školit, že máte například zdravě jíst. Vlastně půjde o docela divokou jízdu od začátku do konce. Podíváme se do sanitek a záchranářských vrtulníků, s dětskými pacienty zavítáme do různých oddělení nemocnic, dozvíme se spoustu fíglů, s nimiž lze uspět na večírcích, a vedle toho se tu a tam něco dozvíme... Spíš se ovšem hodně nasmějeme, protože hlášky pánů doktorů jsou opravdu vtipné a trefné. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento pořad je vhodný pro druhý stupeň základní školy, a to nejen do hodin přírodopisu a výchovy ke zdraví. Diváci se při něm seznámí s částmi lidského těla. Doporučuji pro mladší věkovou kategorii. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Když se oprostíte od přehrávání hlavních protagonistů (s typickým britským příjmením van Tulleken:)), jde o velmi slušný edutainment, přinášející osvětu v oboru lidského těla, ale hlavně urgentní medicíny (čti: záchranná služba a pohotovost) a mírné reklamy na britský zdravotnický systém:) Je ale pravda, že díky tomu, že nic nezastírá a předvádí "in natura" (včetně experimentů na vlastních tělech protagonistů - a to si občas střihnou i třeba EM pulzy do mozku, aby demonstrovali narušení koordinace svalů a nervů v důsledku některých onemocnění nebo zranění;)), je Operace JAUU! pořad pro odrostlejší děti se silnějším žaludkem (což platí i pro dospělé). V každém díle je zaznamenaný nějaký případ dětského úrazu (nebo "úrazu") jako zlomená ruka při hraní na hřišti nebo kamínek zastrčený do ucha, a kamera je doslova u všeho - včetně operativního fixování zlomeniny dráty. Rozhodně jde o dobře odvedenou práci. Za mě 80%. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavé, jen určitě ne moc pro malé děti, i když pořad vysílá program ČT :D. I já mám z toho někdy husí kůži. Není to pro slabší povahy. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Takoví Bořiči mýtů, jen víc pro děti. Je to ale poutavé a rozhodně to zabaví i dospělé, asi jeden z těch nejlepších pořadů, na které na Déčku narazíte, neporovnatelné se zhovadilostmi jako jsou ty slaboduché animované seriály. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Infantilní, ale zábavná popularizace vědy. Děti to chytí a nenásilnou formou se něco dozví. Někdy se tam objeví opravdu zajímaví lidé a informace, které zřejmě nebudete znát ani vy dospělí. ()

pt93 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mě tento pořad sere až na půdu. Nemám nic proti všem těm zajímavým informacím o lidském těle atd., ale kurva! To se ti dva buzeranti musí chovat jak naprostí kreténi? Je fakt nutný tak přehánět a přehrávat? Je to neskutečně trapný. Argument, že je to pro děti, zde absolutně neobstojí. Pochopím Kouzelnou školku, která je pro ty nejmenší a je tam tohle blbnutí nutností, ale tohle je sakra už pro školáky, klidně i puberťáky na druhém stupni základní školy. Trapné grimasy, které asi mají byt vtipné, přehánění, nucené píčoviny každou vteřinu. Je mi z toho na blití. Vždyť i dětem se dá hrát normálně a na úrovni a i tak to může být zábava. 2 hvězdy za zajímavé informace, které pořad obsahuje. Zbytek je díky těm dvěma homoušům hnus na poblití. Change my mind. ()

Reklama

Reklama