Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Tsugi ka Kirei je příběhem dvou mladých lidí Kotaro Kuzumiho a Akane Mizuno, kteří právě začínají studovat třetí ročník na střední škole a poprvé jsou ve stejné třídě. Tato dvojice spolu se svými vrstevníky začíná procházet nejrůznějšími změnami typickými pro mladé lidi na prahu dospělosti. Tak přichází čas velkých životních rozhodnutí a prvních vážných romancí... (Jeoffrey)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Název seriálu vychází z japonské fráze „Cuki ga kirei, desu ne?“. Ta v doslovném překladu znamená: „Měsíc je krásný, že?“. Jedná se o poetickou frázi, která znamená „miluji tě“. (biasim1)
  • Některé epizody (konkrétně epizody č. 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10) obsahují krátké a vtipné potitulkové speciály. Na DVD a Blu-ray se navíc nachází speciální díl (Tsuki ga kirei Specials), který má patnáct minut a obsahuje dalších 27 takových krátkých epizod. (cesmine)
  • K chatování používají postavy aplikaci LINE se zeleným logem. Jedná se o skutečnou aplikaci, která je nejpoužívanější aplikací pro instant messaging v Japonsku. (Hromino)
  • Děj se odehrává v historickém městě Kawagoe, které se nachází necelou hodinu od Tokia. Jeho tradiční slavnosti, kterých se účastní i hlavní hrdina seriálu, se konají každou třetí sobotu a neděli v říjnu a jsou zapsány na seznamu nehmotného dědictví UNESCO. (Hromino)
  • Každý díl seriálu nese název po jednom z děl klasiků japonské literatury 1. poloviny 20. století. Jsou to následující autoři: Kendži Mijazawa (1), Takuboku Išikawa (2), Sakutaró Hagiwara (3), Juriko Mijamoto (4), Sóseki Nacume (5, 12), Osamu Dazai (6, 10), Takeo Arišima (7), Ógai Mori (8), Tacuo Hori (9) a Jukiči Fukuzawa (11). (Hromino)

Reklama

Reklama