Reklama

Reklama

Kalašnikov versus M16

(TV film)
  • Francie Face to Face: Kalashnikov vs. M16 - A Deadly Duel (více)
Francie, 2016, 52 min

Obsahy(1)

Kultovní zbraně se střetávaly na všech bojištích posledních šedesáti let. Dvě legendární útočné pušky, sovětský automat AK47 a americká M16. Na AK47, které se říká podle jejího konstruktéra kalašnikov, Američané poprvé narazili ve Vietnamu. Obě pušky se přetahovaly o světové prvenství na žebříčku nejžádanějších zbraní. Snadno ovladatelný automat AK47, sestrojený seržantem Michailem Kalašnikovem, o třídu předčil moderní M16 Eugena Stonera. Na vrcholu studené války se stal kalašnikov legendou, která symbolizovala sovětský blok a byla spojována se všemi revolucemi. Naopak M16 byla zbraní, kterou Spojené státy vyzbrojovaly spřátelené diktátorské režimy. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Evander 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, nikoliv však nestranný dokument. Kdo někdy z obou zbraní reálně střílel, jistě ví moc dobře o čem mluvím… 72% ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Stačí být geniální konstruktér jedné ze dvou nejpoužívanějších zbraní (AK-47 - 100 milionů a M16 - 10 milionů ve světě) a máte vystaráno. Buď se stanete multimilionářem jako Eugene Stoner, nebo budete povýšen na generála jako Michail Timofejevič Kalašnikov. Bohužel se ale tyto zbraně velmi často používají v nesmyslných občanských válkách (vlastně každá válka je nesmyslná) nebo islámskými teroristy! ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Film o zbraních Kalashnikov a M16. Největší zločinci jsou prodejci zbraní do Afriky, kde je nonstop občanská válka občas někde přerušená dvacetiletým příměřím. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o dvou slavných zbraních, kde se buď jak buď věnují spíše Ak47. Nedávno jsem dočetl knihu J. Clarksona (ano toho z Top Gearu! .-) jmenující se - Vím, že máš duši, kde se věnuje detailně několika úchvatným vynálezům a strojům od lodí po letadla a věřte nebo ne, mezi těch pár zařadil i on sám AK47. * * * * ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama