Reklama

Reklama

Frigo staví dům

  • USA One Week (více)
Krátkometrážní / Komedie
USA, 1920, 27 min

Obsahy(1)

Režijní debut Bustera Keatona, kterým si získal publikum v té době. Vypráví o novomanželích, kteří dostanou svatebním darem dům. Ten si však musí sami sestavit z dílů. Bývalý ctitel nevěsty jim ale stavbu ztíží a Frigo s manželkou pak postaví neobyčejný dům ve kterém se odehrává mnoho neobyčejných situací. (Rosana)

Recenze (48)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The wedding bells have a such a sweet sound, but such a sour echo..“ Nápadité kaskadérské scény s promyšlenou realizací, vtipná cenzorská dlaň a disproporce interiéru jak u haciendy Oggyho a švábů. Poučením pro novomanžele je nikdy nekolaudovat prefabrikovaný svatební dar v pátek třináctého, protože pak budete mít ložnici s výhledem na všechny světové strany.. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Složte si sami dům z námi dodaných dílů! To by ovšem v pozadí nesměl být ohrdnutý nápadník, který přečísluje krabice. Pěkný film, 4*. Ještě víc než samotné stavění domu mě ale zaujala cesta ze svatby v úvodu filmu a originální přestupování mezi vozidly :). ■ P.S. Je mi sympatická frigova partnerka z tohoto filmu. Taková "nevěsta do nepohody". ()

Reklama

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

A pak že je dnešní svět zvrácenej. Vždyť lidi se tenkrát smáli absolutně morbidním věcem - fyzický bolesti hrdinů, jejich existenčním problémům a neúspěchům. Keaton a spol byli skutečně artisti. Od začátku to má úžasné tempo, skvělé ovlivňující se a na sebe navazující dějové zvraty i nápaditou "akci". S kolaudační párty ale dochází One Week dech. Vrtochy počasí i přemisťování barabizny jsou na tak krátkou stopáž zbytečně zdlouhavé a jednotlivé situace už se víceméně opakují. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stavba domku v rozmezí jenoho týdne se šikovností, ale i elánem, Pata a Mata aneb na pátek třináctého si kolaudační párty rozhodně neplánujte. Nejedna chybka by se zde sice našla, ale tak krásně a nápaditě vrstvené gagy se jen tak nevidí. V jiných Frigových eskapádách jsou nesporně lepší jednotlivé segmenty. Ovšem jako celek je právě One Week nejvyrovnanější. Navíc nejeden fór předběhl svou dobu. Kupříkladu "zcenzurované" podání upadlého mýdla. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Konečne bez Tučka” , a ešte k tomu s novou, atraktívnejšou frajerkou, s ktorou sa oženil, a v ten istý deň sa pustil do stavania dreveného domu, je z neho “MAJSTER, odborník, ktorý vie, čo robí, alebo nebyť toho neprajníka, ktorý prehádzal krabice, tak by určite nevznikol dom addamsovcov, či aj v takomto podobnom, pokrivenom domčeku sa krútila i Dorotka z Čarodejníka z krajiny Oz, pamätáte” ? „Síce nebol taký dokrivený, a predsa sa točila”... Frigo si stanovil, že do týždňa to zmákne, a na PIATOK 13. , si pozval hostí na kolaudáciu... Blíži sa tornádo, ale nielen kvôli nemu, skončí domček na železničnej trati... Myslel som si, že mi vyrazí táto „kamenná tvár” tvár, nemá to ďaleko ku naprostej GENIALITE, má to typické fázy, že zo sekundy na sekundu sa zvyšuje adrenalín, ale pre mňa to nie je STRAŠIAK, ktorý začínal taktiež v malom, univerzálnom domčeku, a postupne sa prepracoval do takých stupňov, že som nechápal... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • První Keatonův sólový film bez Fattyho Arbuckle. (Kulmon)

Reklama

Reklama