Reklama

Reklama

Snafu: V háji jako obvykle

  • Čína Hidden Strike (více)
Trailer

VOD (1)

Úkol zněl jasně – za každou cenu ochránit civilisty pod palbou. Jackiemu Chanovi a Johnu Cenovi v roli elitních vojáků v tomhle filmu není co závidět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jediné, co na tomto snímku dokážu opravdu ocenit, je akce, a to i když působila místy poměrně lacině, na druhou stranu ale byla určitě přehledná, choreograficky chvílemi i nápaditá, efektní, rozmanitá a hlavně oba ústřední herečtí představitelé jsou v podobných typech filmů a postav ověření a zběhlý borci a naštěstí i zde ukázali, že mají v tomto ohledu pořád ještě co nabídnout, takže opakuji, akce ok, nicméně je to skutečně to jediné, co se v Hidden Strike dá hodnotit opravdu pozitivně. Hlavně zápletka je totiž doslova otravná, tuctová, předvídatelná a velmi často i vyloženě naivně hloupá, kdy jsem si při mnoha scénách až říkal, že tvůrci snad ztratili veškerou soudnost dělat z diváků idioty, jako třeba když třeba hned v úvodu přiletí zachránci ve vrtulníku, aby následně přesedlali do autobusů, místo toho aby zas odletěli (???), nebo když se Chan s Cenou řežou hlava nehlava, aby hned v následující scéně byli odvěkými přáteli na život a na smrt, svěřující si i ta nejniternější tajemství, jinak ale ono co se vůbec týče všech postav, tak to je také jen jedná velká přehlídka nudných, tisíckrát omletých a nezajímavých postav a charakterů, a to jak těch kladných, tak záporných a problém jsem měl i s nemalým počtem odlehčených, v podstatě až komických scén, o které se stará též převážně jen ústřední duo hrdinů, kteří se neustále špičkují, ve většině případech to ale bohužel sklouzává spíš k těm trapnějším momentům, než k těm, které by měli diváka pobavit. Za mě se tudíž jedná o slabší akční průměr, který sice neublíží, ale doporučovat ho rozhodně nehodlám, spíš naopak. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nic moc extra povedeného ani na béčkový akčňas s vtipkující dvojicí bouchačů. Před Jackiem v sedmdesáti obrovský respekt co dovede, jak se hýbe a co vydrží. Komické duo je takové hrozně nucené. Nic přirozeného. A vlastně ani zábavného (snad jen pár lehkých pousmání). Asijské efekty jsou příšerné a děsně smutné je, že jsou efekty i v místech, kde by je divák nečekal. Auto na kamenité poušti. Ale asi herce nechtěli tahat někam daleko do přírody, tak většinu externích scén natočili před zeleným plátnem. Vypadá to otřesně. Bojové scény celkem nápadité a je to asi jediná věc, které bych nic nevytýkal. No a na závěr tu máme spoustu, ale fakt děsnou spoustu hloupostí, nelogičností a prostě dalších tupých berliček, jen aby se děj posunul někam, kde ho stejně každý čeká. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Čínská low cost variace na Mad Max: Fury Road se špačkujícím se Jackie Chanem a Johnem Cenou. Jsou vlastně i horší nápady na to jak poskládat dohromady akční film. Zvlášť když se po otravném úvodu trochu víc vykašlou na digitální orgie a začnou dobře využívat přednosti (komediální i pohybové) obou hlavních bijců. 6/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Film má dvě jasně oddělené poloviny, a je velká škoda, že ta první část trvá tak dlouho. Upřímně jsem čekal, že k propojení hlavních postav dojde po nějaké úvodní akci, ale že bude celá ta akce trvat přes 40 minut, to by mě vážně nenapadlo. Bohužel tak první půlka trpí na to, že díky absenci různého pošťuchování a rozdílnosti hlavních postav, tedy klasiky u Jackieho filmů, a je to tak bohužel docela nuda, protože ani humor se nedostaví, stejně tak chybí klasické Jackieho triky. V druhé půlce už ale všechno tohle je. Dojde k propojení Ceny a Jackieho, a už je to prostě další klasická Chanovka, kdy už je pochopitelně vidět, že Jackie není nejmladší a pomáhají mu různá lana, ale pošťuchovní je fajn, akce v rámci možností také, a celkově vás to v klidu přenese do zlaté éry Jackieho filmů. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jak to nejlépe shrnout? Promarněný potenciál. Duo Jackie Chan a John Cena funguje opravdu dobře a jejich dynamiku jsem si náramně užíval, ale je toho proklatě mááááááááálo! Celé se to zaobaluje ve zbytečném patosu sirotků války, vztahu s odloučenou dcerou a v nudných záporácích, přičemž trvá skoro polovinu filmu, než se naši dva hrdinové dají do kupy... POLOVINU! Když jsou spolu na scéně, tak to šlape jak hodinky. Jackieho svižnost, hravost a obratnost střídá Cenova údernost, neomalenost a hrubá síla. Být to kratší, údernější a bez zbytečný zátěže okolo, tak jsem vlastně nadšený. Ale aspoň se ve mě probudil ten malý kluk, když jsem viděl jak starý Jackie vyvádí furt ty stejné brykule a jeho kreativita a nápaditost pro akci je furt stejně skvělá. Dalo mi to chuť si pustit zase ty starý pecky s touto legendou! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Scény z Blízkeho východu boli natáčané na zástupných miestach v Číne. Film sa natáčal už v lete 2018. (Arsenal83)
  • Při natáčení exteriérové scény na jihovýchodě Číny došlo k sesuvu půdy a část produkčních vozů zaplavila řeka bahna. Nikdo nebyl vážně zraněn, ale produkce byla na pár dní pozastavena. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama