Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (86)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že to bude niečo ako čínsky čierny jastrab zostrelený, ale mýlil som sa. Scott je len jeden. Toto je iba pekná prehliadka výbuchov a reklama na čínsku vyzbroj. Aj keď musím sa priznať, že celkom pekná a drahá reklama. Pozeralo sa na to naozaj pekne, niektore akcie mali skutočne šťavu a nechýbali nápady, len problém bol v tom, že som nevedel rozoznať postavy jednu od druhej, pretože do tvare si boli podobný, podla šikmých oči som ich tiež nerozoznal a keď na seba kričali menom tak som bol tiež mimo, lebo sa aj dosť podobne volali. Každopádne som si užil aspoň výbuchy, keď už nič a tých tu bolo dosť. 65% - 3* ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Operation Red Sea nabízí dvě hodiny a něco profesionálně natočené válečné vřavy v čínském podání. To je asi nejvýstižnější popis tohoto čínského kinohitu. Víc nečekejte a pravděpodobně nebudete zklamaní. Čínské filmy obecně mají jiné tempo vyprávění, což pro některé neznalé může být rušivé. Zdánlivě uspěchanější bez jakékoliv mezihry. Nečekejte žádné hypnotické záběry provázené epickým soundtrackem, žádné vysvětlující rozhovory, také postavy a vztahy jsou charakterizované hektičtějším způsobem a občas problýskne typická afektovanost čínské a hong kongské kinematografie. Schéma je jednoduché. Přestřelka, dialogová scéna která pošle hrdiny do další přestřelky, dialogová scéna, přestřelka, ještě delší přestřelka a konec. Tím jsem pokryl rozdíly mezi hollywoodským spektáklem a tímto čínským příspěvkem. Akce se ve všem vyrovná západní konkurenci a dle mého názoru je místy strhující a fenomenálně natočená (netvrdím, že realisticky) nejen na poměry asijské produkce. Pokud porovnám tento film s mým oblíbeným Black Hawk Down, tak to je až překvapivě velmi důstojná prohra o pověstná prsa (v tomto případě) čínské běžkyně. Black Hawk Down je strhující atmosferický zážitek. Operation Red Sea je strhující zážitek. Vlastně mě napadá ještě jeden podstatný rozdíl. Operation Red Sea je extrémně brutální. Kamera moc neuhybá a nabízí občas až znepokojivé záběry na následky výbuchů na lidské tělo. Operation Red Sea je jeden z těch lepších filmů co čínská továrna na sny vyprodukovala za posledních pár let. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A prečo by si šikmáči nemohli natočiť propangadistický film na svoju armádu a ako nepriatela použiť arabákov? Hrdinské, s cheatom na neobmedzenú muníciu, ale bez zbytočných žvástov o priatelstve, hrdinstve a tieto podobné sračky, bez ktorých sa amíci nezaobíjdu. Snajperský súboj, tankový súboj, ulička smrti, hektolitre krvi, taktika a výstroj a výzbroj, to všetko to malo na úrovni. Je to síce trošku dlhšie, ale skvelá podívaná. 5 z 5 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Lacikem a Ouwenem a v krátké době druhý filmový zklamání z Asie a to říkám i přesto, že tyhle military, neserte se do Číny akčňáky mám opravdu rád. Třeba takoví Vlčí válečníci 2 byla luxusní záležitost, ale tam byl nezničitelný a Charizmatický Jacky Wu který to celé táhnul. Tady je jenom komando nezajímavých zapomenutelných ksichtů kteří navíc, jak tu bylo trefně napsáno vypadají stejně, takže se v nich nevyznáte a hlavně jim nefandíte. No a ta všemi proklamovaná super akce mi zase až tak super nepřišla. Zpomalovačky měly asi působit cool, ale mě rušily. Navíc přestřelky byť jsou krvavé a dynamicky natočené, tak mi přišly dost fádní a nenápadité. Čína to rozhodně umí líp. O tom nemůže být sporu. Tak snad příště.30% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to těžko hodnotitelný, masakrální film, co jsem už dlouho neviděla. Ano, je  až mrazivě naturalistický a navíc je to jedna velká jízda, nebyl tam snad ani moment prodlevy, kde by se napili, natož najedli. A ještě mám problém rozeznat jednoho od druhého. Vypíchout jednoho a nebo dva jedince s nějakým příběhem by nebylo na škodu, takhle to byla skutečně pouze jednolitá, krvavá akce, kde se jeden nestačil ani nadechnout. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)
  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)
  • Název filmu se objeví až v 19. minutě. (griph)

Reklama

Reklama