Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (86)

mortak 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za to, že všechny ti minipříběhy pro mě docela fungovaly. Když Lam na začátku představí celou jednotku,ani jsem se nesnažil je zapamatovat. Ale Lamovi se podařilo nemožné. Dokázal ty anonymní obličeje od sebe odlišit - a to nejen těmi zmíněnými minipříběhy (odstřelovač či bonbony) a charakterizací, ale hlavně akcí - každý dělal to, co mu příslušelo dle specializace. A to samé platí pro záporáky. Další body Lam u mě sbírá za nekompromisní erko. Co se týče vlastenectví, tak nechápu ty odsudky zde. Rambo, který se v ČR těší nekritickému obdivu, má podobný vlastenecký podtext jako tento film. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Nesmyslné dialogy, absence děje, slo-mo záběry na běžící vojáky a (skoro) nikdy nekončící akce. I tak se dá shrnout tento film. Také je film příliš dlouhý a neustálý příval akce to nedokáže utáhnout. Dorazil mne konce, kdy číňani vyhrožují všem, kdo by chtěli zpochybnit jejich nárok na jihočínské moře. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Čínsky Čierny jastrab zostrelený. Negatívum na úvod? Jednak je problém sa v tých tvárach zorientovať a jednak je problém, že herecky na to číňani fakt nemajú... ALE je to sakra dobre natočené, po technickej stránke vymakané do detailov, je to drsné, špinavé a krvavé, lietajú ruky, nohy, sem tam črevá, neserinkali sa s tým. Na konci som sa dozvedel, že vraj to na motívy skutočných udalostí. Inokedy ma to zaujíma, tu radšej nepátram, ale atmosféricky to bolo tiež výborné, vôbec nešlo o klasický hladučký priebeh nesmrteľnej bojovej jednotky. Dostáva na frak a počty sa zužujú od samého začiatku. X vecí nevychádza podľa plánu a ten sa mení každým okamihom. Výpravne to bolo doslova na jednotku, tu sa nemajú za čo hanbiť ani v priamom zrovnaní s Čiernym jastrabom. Čo sa týka ukážky bojových postupov čínskych špeciálnych jednotiek, tak tiež vynikajúce, koordinácia, backup jednotiek, komunikácia, kryty, minidrony, tanky, loďstvo, kua v tomto filme bolo všetko okrem atomovky a aj tomu veľa nechýbalo. Váľal sa mi na disku tento film takmer 2 roky a musím povedať, že zbytočne. Natočiť toto amíci, tak je z toho druhý Čierny jastrab zostrelený a možno aj viac. Držím palce do ďalších takýchto počinov. Ďaleko uveriteľnejšie ako takmer superhdinský Wolf Warriors 2 (jednotku ani zďaleka nerátam) a pritom to bol tiež skvelý vojnový akčňák. Páčilo sa mi to jednoducho. Odporúčam. Btw. na to, že film má cez dve hodiny, neustále sa tam niečo deje, to som dlho nikde takto nevidel. Good job. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nejsem činofil, ale Operace Rudé moře se mi celkem libila. I když skutečnou událost film dle mého názoru přiliš zveličuje, tak se je o pěkně zvladnutý akční film s moderními vojenskými technologiemi (ČLR se chtěla pochlubit). Fiktivního je tam plno. Ve volbě mezi slabšími čtyřmi a silnými třemi vyhraly čtyri hvězdy. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

A prečo by si šikmáči nemohli natočiť propangadistický film na svoju armádu a ako nepriatela použiť arabákov? Hrdinské, s cheatom na neobmedzenú muníciu, ale bez zbytočných žvástov o priatelstve, hrdinstve a tieto podobné sračky, bez ktorých sa amíci nezaobíjdu. Snajperský súboj, tankový súboj, ulička smrti, hektolitre krvi, taktika a výstroj a výzbroj, to všetko to malo na úrovni. Je to síce trošku dlhšie, ale skvelá podívaná. 5 z 5 ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry štátu Yewaira boli natočené v Maroku. (Ampi)
  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)
  • Film obsahuje potitulkové scény. (Duoscop)

Reklama

Reklama