Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (86)

mortak 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy za to, že všechny ti minipříběhy pro mě docela fungovaly. Když Lam na začátku představí celou jednotku,ani jsem se nesnažil je zapamatovat. Ale Lamovi se podařilo nemožné. Dokázal ty anonymní obličeje od sebe odlišit - a to nejen těmi zmíněnými minipříběhy (odstřelovač či bonbony) a charakterizací, ale hlavně akcí - každý dělal to, co mu příslušelo dle specializace. A to samé platí pro záporáky. Další body Lam u mě sbírá za nekompromisní erko. Co se týče vlastenectví, tak nechápu ty odsudky zde. Rambo, který se v ČR těší nekritickému obdivu, má podobný vlastenecký podtext jako tento film. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spomínajú sa tu prívlastky ako „Čínska verzia Čierny jastrab zostrelený“ a adaptácia hry „Call od Futy: Modern Warfare“. Podľa mňa je v tom z každého rožku trošku. Neviem, že s akým rozpočtom pracovali tvorcovia, ale to áno, že z toho v podstate vyťažili maximum. Akčné prestrelky nadpriemerné a napínavé, výsledok prekvapivo krvavé. Najväčší problém filmu ako takého, že ani jedna z hlavnejších postáv sa k vám nedostane tak blízko, ako by ste potrebovali. Avšak nezabudnite, že je to čínsky film s inou mentalitou, s ktorou sa stretávame v podobných „made in USA“ filmoch. K prekvapeniu, tých 140 minút nie je zle využitých. Takže z mojej strany mierne nadpriemerne hodnotenie. P.S. Film inšpirovaný prvkami skutočných udalostí. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

To by mne zajímalo kolik multiorgasmů měl prezydent Myloš a Luftjarda Tvrdík při sledování téhle čínské (pardon Hong Kongské :-) záležitosti... Vůbec nechápu proč Rusko, USA a další země řešily nějakou Sýrii, Irák či Afghanistán. Stačilo ke břehům těchto zemí vyslat čínský všeúčelový parník a vysadit hrdiny jmen Ku-Šun, Li-Tung, So-Čhej, Čuang Jin, Čang Tchien Te, Lin Ji, Tenk Mej a další borce... Nejdříve to ve filmu natřeli Somálcům takovým způsobem, že dalšího Kapitána Phillipse už nebude třeba natáčet a pak si to rozdali se samotným Islámským státem až modlitební koberečky létaly a to ani nešlo o ty létající koberce z arabských pohádek. Čína se evidentně snažila naservírovat velkofilm o své statečné a špičkově vybavené armádě, kde ovšem ale používají vrtulníky Huey (nebo jejich licencované kopie či co to bylo atd...). Je to plné patosu, hrdinství, sebeobětování a čínské afektovanosti. Slzičky a zpomalené záběry na umírající hrdiny či flasbacky z období jejich štěstí nevyjímaje. Ale buďme objektivní. Amíci občas točí podobné ptákoviny. Co nelze filmu upřít je nekončící a místy až dechberoucí akce. Tam se vážně nezakecali a chyběl tam snad jen letecký souboj stíhaček a ve vesmíru přestřelka mezi družicemi... Čínský voják je univerzál a umí všechno ve stylu agenta 007. Za ten tankový souboj a vrtulníkový závěr přisypávám hvězdu. Scénář je šílený, vůbec u něj nemyslete a chtěl bych vidět tu skutečnou událost...dle které to bylo točeno. No nic. Jdu si dát do sodovky dvě čajové lžičky uranového koncentrátu abych spláchl v hrdle ten prach z písečné bouře... PS. Víte co mi nejvíc u těchto filmů z islámských zemí štve? Ty hromady zničených Defíků ! :- ( * * ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Nejsem činofil, ale Operace Rudé moře se mi celkem libila. I když skutečnou událost film dle mého názoru přiliš zveličuje, tak se je o pěkně zvladnutý akční film s moderními vojenskými technologiemi (ČLR se chtěla pochlubit). Fiktivního je tam plno. Ve volbě mezi slabšími čtyřmi a silnými třemi vyhraly čtyri hvězdy. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opravdu skutečný příběh, made in China takže můžeme s jistotou říci, že jediné co se skutečně stalo: prase kozu potrkalo. G.I. Wan je prostě bourák a k tom všechny hi-tec vychytávky z čínské manufaktury. Dalo by se říci, že je to taková agitka strýčka Wana do China army, kluci a holky z náborových letáků umí opravdu vše, od žehlení přes instalaci Adobe reader až po řízení tanku. Až budu velký chci být hloupý nebo se narodit v Čínské klidové PUBlice! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Film je založen na skutečné události. (Rominator)
  • Jeden ze členů čínské speciální jednotky používá českou útočnou pušku, a to Bren 805 s podvěsným 40 mm granátometem. (PeterVonKV)
  • Název filmu se objeví až v 19. minutě. (griph)

Reklama

Reklama