Reklama

Reklama

Operace Rudé moře

  • Čína Hung hai xing dong (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

19. eskortní skupina Námořnictva Čínské lidové republiky operující proti somálským pirátům dostane úkol evakuovat čínské občany z republiky Yewaira, kde došlo k státnímu převratu a občanské válce. Fregata Lin-i je vyčleněna, aby zakotvila v přístavu Al-Hafed a zahájila evakuaci. Úkolem je pověřen i osmičlenný tým speciálních sil námořnictva pod vedením kapitána Yanga Ruie. Situace se však komplikuje. Kromě milic povstaleckého generála Šarafa operuje v oblasti i teroristická organizace Zaka a pašeráci uranu. (Ampi)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (86)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Opravdu skutečný příběh, made in China takže můžeme s jistotou říci, že jediné co se skutečně stalo: prase kozu potrkalo. G.I. Wan je prostě bourák a k tom všechny hi-tec vychytávky z čínské manufaktury. Dalo by se říci, že je to taková agitka strýčka Wana do China army, kluci a holky z náborových letáků umí opravdu vše, od žehlení přes instalaci Adobe reader až po řízení tanku. Až budu velký chci být hloupý nebo se narodit v Čínské klidové PUBlice! ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem chtěl, aby mi akční filmy lhaly, že válka je super a elitní vojáci jsou frajeři. V úvodní scéně tohohle filmu čínský odstřelovač ležérně trefí z letícího (!) vrtulníku teroristu přímo do hlavy přes řadu stojících rukojmí. Teď už vím, že chci, aby mi akční filmy sice lhaly, ale zase ne tak moc. ()

Reklama

Trustme 

všechny recenze uživatele

Jak se liší moderní čínský vojenský/armádní film od amerického? V čínském vypadají všichni vojáci a vojačky stejně. Jinak vždy půjde o vlastenectví, odhodlané hrdinství, reklamu na sílu armády a připravenost jednotek, potažmo ukázku výzbroje a vlající vlajky. Čínský military film je také přímočařejší (akčnější), může si víc dovolit sem tam nekorektní filmové postupy oproti hollywoodskému kodexu. Operation Red Sea patří k nové vlně velkorozpočtových akčních filmů o čínské armádě, která někde mimo Ameriku a Evropu zachraňuje své občany. Není to úplně óda na nesmrtelné bojovníky, neboť díky režii pekelného Danteho se zde velmi nepěkně přichází o kusy masa a končetin. Časem lze i identifikovat hlavní postavy jednotky a to díky jejich zbrojní výbavě (sniper, heavy support, demolition, žena). Samozřejmě je to film více přikloněn k žánru action movie, než instruktážní vojenské video, takže generálové v řadách ČSFD a hráči Call of Duty jistě naleznou spousty nesrovnalostí jako je průstřel skrze zdi, ranivý účinek granátu či výpočet dráhy střely při termodynamické deformaci. A jelikož mám rád tyhle military a je mi fuk, jestli je to o ruské, čínské, americké a nebo o marťanské armádě, hlavně když je to natočeno žánrově perfektně a to tenhle film je. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film, podle skutečné události byla vojenská syrová smršť, která se strhla v boji proti teroristům, kteří zajali čínské civilisty a pokračovalo jejich snahou získat koncentrát uranu k výrobě špinavých bomb. Pokud veškerá vojenská technika, kterou čínská komanda disponují, je skutečně taková, bledne před nimi i síla wuchanského tržiště v největší nákupní špičce .Kromě operace pod vodou, která jediná nebyla, zde byla pěchota, letectvo, tanky, lodě, obrovský špionážní dron, vrtulníky, letadla, no všechno. Nejjemnějsí výpočetní technika. Ani se nedivím, že si s tímhle státem nikdo nechce zadat. Film měl, jak jinak, delší stopáž, perfektní exteriéry, dobrou kameru, udělal i sondu do života vojáků .Pokud se nebojíte té syrovosti, jděte do toho, protože ten pocit, že jste s nimi v akci a klidně to koupíte, vás ještě chvíli neopustí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to bouřlivé, hlučné. Postavy jsou nejednoznačné a psychologicky odcloněné. Jsou zde rukojmí, vrtulníky, drony, smartphony s paprsky, odstřelovači, přístroje na noční vidění a bomby. Jako nacionalistický film je to hloupé, ale válečný film bezvadné,určitě rasistické a škodolibě násilné. Posledních 20 minut je bez přestání ve vzduchu oheň. A tankové bitvy. Pyrotechnici museli utratit celé jmění. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (8)

  • Snímek vznikl i jako dárek k 90. výročí založení Čínské lidové osvobozenecké armády a patřil ve své zemi k nejnavštěvovanějším titulům. [Zdroj: Cinema 8/2018]. (ČSFD)
  • Jeden ze členů čínské speciální jednotky používá českou útočnou pušku, a to Bren 805 s podvěsným 40 mm granátometem. (PeterVonKV)
  • Ve chvíli, kdy reportérka zmiňuje, že její muž a dítě byli zabiti při teroristickém útoku v roce 2005 v Londýně, je ukázána fotografie ze skutečného teroristického útoku na patrový autobus v Londýně z roku 2005 na ulici Tavistock Square. (Swifft)

Reklama

Reklama