Reklama

Reklama

Bruce Springsteen

  • Velká Británie Bruce Springsteen - Born to Run (více)
Velká Británie, 2016, 71 min

Režie:

Nigel Cole

Obsahy(1)

Vlastními slovy se představí rockový velikán „The Boss“. Absolutním originálem v historii světového rocku je Bruce Springsteen. S E-Street Bandem natahuje stopáže koncertů až ke čtyřem hodinám, nebojí se vykládat pěkně hlasitě své názory, životní i politické. Jeho umění láká k poslechu (ať už doma, nebo na stadionech) statisíce lidí po celém světě. Má perfektně vypracované tělo a je také složitým a impulzivním mužem. Skvělý autor mnoha hitů, které si prozpěvují generace fanoušků už pátou dekádu, prodal na sto dvacet milionů desek a lze čekat, že v blízké budoucnosti přibudou i další. „Když mi táhlo na patnáct, z domu jsme vycházeli společně s mámou. Všem nám vysvětlovala, že to, v jakém stavu vyjdete ráno ze dveří, je navýsost důležité. Byl jsem vyloženě pyšný, když jsem šel s mámou po ulici. Měla v sobě ohromnou životní sílu, nezlomnou vůli nepoddat se žádným problémům. Došli jsme na konec příjezdové cesty, ona se dala doleva, do kanceláře, já doprava do školy „Svaté růže“ a to poslední, co jsem slyšel, byl klapot jejích podpatků. Takhle jsme začínali každý den mého dětství. Zůstalo to ve mně jako připomínka její houževnatosti, víry v tvrdou práci, víry v to, že se všechno v životě nakonec v dobré obrátí. Měla neuvěřitelnou energii, nezlomného ducha, měla obrovský smysl pro humor, nikdy se ničím dlouho netrápila. To mi po ní zůstalo a mám pocit, že to z naší kapely na koncertech sálá.“ (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chlap na svém místě. 1) Když jsem v polovině osmdesátých let dostal do rukou LP Born in the U.S.A. (1984), symbolizovala pro mě tato asi nejúspěšnější Springsteenova deska Reaganovu Ameriku - novou, skvělou a zářící. Chlapský macho přitažlivý vesnický maník ztělesňoval jednu tvář Ameriky - tvář úspěchu, selfmademanství, vítězství._____ 2) 67letý Bruce Springsteen ve stále výborné fyzické formě (dlouhá léta byl k sežrání přitažlivý). Film je osobní výpověď a jakási ilustrace k jeho 600stránkové autobiografické knize Born to Run._____ 3) Jeden z nejúspěšnějších rock´n´rolových zpěváků světa mluví o obyčejných věcech jednoduchým jazykem a dojímá mě. Jeho slova jsou skromná, věcná, životem poučená. Má co říci a říká to prostě a výstižně._____ 4) Springsteenova hudba není tak úplně my cup of tea, ale cítím, že co dělá, jde od srdce._____ 5) Oceňuji i profesionálně udělané české titulky, které respektují jazykovou odlišnost i stylovost vyjadřování (vzácný to jev dnes). ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

"The Boss" Bruce Springsteen je moje hudební celoživotní láska. Dokument, ve kterém hudebník představuje svoji autobiografii se velice příjemně sleduje neboť je to upřímná zpověď člověka, který si šel za svým hudebním snem. Pravdivé a bez příkras....a dojemné. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to už několik let, co jsem se prohrabovala spoustou LP a tohle jméno mě zaujalo. Tak jsem si ho pustila a to byl začátek mé lásky, která doufám nikdy neskončí. Bylo zajímavé poslouchat čím vším si prošel a jak se hudebně měnil do dnešní podoby. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Vynikající dokument o rockovém velikánovi a jeho kapele. Co ale celý dokument ještě více zhodnocuje je to, že se kromě úryvků z nejslavnějších skladeb zabývá také jeho názory, myšlenkami i jeho životními postoji, které perfektně dokreslují jak ohromnou Osobností a hlavně Člověkem je. Díky Bruce, opravdu "Born to Run". ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama