Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jako děti spolu strávili jedno temné léto s rodiči narkomany. Když na sebe Eric s Elin po letech narazí, znovu prožijí společnou minulost, který je velmi silně ovlivnila. (Netflix)

Recenze (5)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obyčejně sfilmované rodinné drama s příběhem, jakých jsou na světě miliony. Pouze úplný závěr mu scenáristicky dodá vypravěčskou minipointu, ale i tu nijak zásadní, že by významově vyčnívala. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Slib, že všechno zůstane tak, jako než se táta vrátil!“ Eric a Elin se potkávají na pohřbu. Vzpomínají na to, jak se jako děti před 10 lety poznali a trávili spolu jednu dobu dost času. To během toho, kdy se snažili Ericův otec spolu s Elininou matkou, oba alkoholici a feťáci, tvořit pár. Jak se divák noří do dětských vzpomínek, poznává, kde se to na nich podepsalo, včetně trochu odlišného vnímání událostí. Člověk soucítí především s Ericem, jehož si rodiče přehazovali jako horký brambor, a měnění dvou zcela odlišných prostředí mu všechno, jen ne prospívalo. Pro publikum je poněkud útrpné sledovat nezodpovědné chování obou závislých (s nezdravým účinkem na zmatená dítka), jejichž snažení vždy velmi brzo vezme za své, ale s tím už člověk do téhle smutné až depresivní podívané musí jít. A to včetně osudového „norského“ konce. Zvládne to alespoň poslední mužská generace a neselže tam, kde ty předchozí? Naděje tu je…za mě slabší 4*. „Musel jsi ujít pořádný kus cesty, co?“ - „Stálo to za to. Jsi můj horizont.“ - „Cože?“ - „Ne…nic.“ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Téma je rozhodne zaujímavá, ale po celú dobu som mal pocit, že sa neustále točíme v tom istom kruhu a dej sa len sporadicky kdesi posúva. Ale tak to asi u narkomanských osudov býva... Film ma nijako extra nezaujal, keďže na podobnú tému sme tu už mali kopu filmov, a lepších. Jediné, čo tu je iné, je to, že sú tu zakomponované deti a ich pohľad na celý "kolotoč". Záverečná scéna bola waw, ale ani to tento film žiaľ nespasilo (aspoň u mňa nie). ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Hodně působivý film, který kupodivu přehnaně nehraje na city, který pouze dokumentuje. Jediné, co mi vadilo, byly umaštěné ksichty plné beďarů a to nejen u dvou feťáků, kde bych to pochopila, ale i u dospělé Elin a Erika. Fakt mi ti vadilo. ()

Reklama

Reklama