Reklama

Reklama

Ti, kdo mění svět

(neoficiální název)
Trailer

Zápasník ve smíšených bojových uměních se vydá najít zdravý způsob stravování, se kterým podá nejlepší výkon, a setká se s vizionáři z řad vědců a špičkových sportovců. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Eki 

všechny recenze uživatele

Pokud po zhlédnutí dokumentu někdo okamžitě přestane jíst maso, tak asi není svéprávný. Stačí se podívat na YouTube na videa o carnivore diet a člověk bude zase poslouchat, že je pro tělo nejlepší jíst jen maso. Těch výzkumů je tolik, že si stejnak každý vybere ten, který se mu zrovna hodí. Každému prostě vyhovuje něco jiného. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

"Je to nesmysl." "Dokument je objednaný." "Je to jednostranné." -- říkají lidi, kteří rostlinnou stravu v životě nezkusili. Před 5 lety mi diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc. A verdikt? Budete brát léky na bolest do konce života. V ten moment jsem řekla, že ne, tohle nechci, musí být jiná možnost. Začala jsem tedy hledat jiný způsob a narazila na veganství. Jelikož jsem neměla co ztratit, protože jsem chodila o berlích, spala max. 3 hodiny denně, přítel mi musel pomáhat s oblékáním a trpěla jsem bolestí, kdy léky max. lehce utlumily na pár hodin bolest.. šla jsem do toho. A víte co? Léky neberu, bolesti nemám, chodím sama, oblékám se sama, spím celou noc a zánětlivé složky v těle způsobující mou nemoc mám na minimum. Zkuste nejdříve sami vyzkoušet, než budete nadávat, že dokument je brak. Příjemný dokument, sympatičtí osobnosti, veškerá fakta pohromadě a některé testy fakt úsměvné :o) ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v dokumente nejde ani tak o to, že by mali vegáni zachrániť šport ako taký, ale predovšetkým o to, že aj na vegánskej strave sa dá plnohodnotne žiť. Berie tým vietor z plachiet všetkým, ktorý argumentujú tým, že veganská strava je neplnohodnotná a že vegáni strádajú. Niet už ďalších výhovoriek a nezmyselných argumentácií, prečo nebyť vegánom. Nezoslabnete, neuchradnete a neumriete na podvýživu, tento dokument vám to veľmi jasne predviedol. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle Psihoyosův nejslabší snímek, který se vlastně i vymyká jeho předchzím počinům, kde šlo převážně o vyšetřování a odhalování utrpení zvířat. Zde se naopak jedná o vypíchnutí vybraných vrcholových sportovců, kteří ukazují smysl veganství v tom, že i na rostlinné stravě lze dosáhnout těch nejlepších výsledků. Je to tedy spíš jakási motivace pro sportovce, zvlášť když celý dokument vyznívá tak, že veganský sport zachrání svět, přičemž o environmentální stránku věci se zde tvůrci otírají jen velmi povrchově. Pro mě osobně nuda. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dokument se ke konci snaží nabídnout i komplexnější pohled ohledně přechodu ze stravy živočišné na rostlinnou, ale většinu času stejně prezentuje úspěšné sportovce, kteří za všechno vděčí právě onomu rozhodnutí. Překvapí tedy, že prostor nedostal vyzáblý Djokovič (výkonný producent filmu), který dokázal sesadit Federera s Nadalem z tenisového trůnu v době jejich největší slávy i díky dlabání brokolice. Zřejmě v USA tenis moc nežerou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Joe Rogan v jednom ze svých podcastů dokument pranýřoval kvůli mnoha nesrovnalostem, které se následně pokusil vyvrátit producent a jeden z aktérů dokumentárního snímku James Wilks. V rámci následné show na konci roku 2019 debatoval s Roganem a americkým autorem Chrisem Kresserem o veganství 4 hodiny. (HellFire)
  • Svámí Šrí Juktéšvar Giri vydal v roce 1894 knihu „The Holy Science“, kde z vědeckého hlediska vysvětluje, proč je vegetariánská dieta mnohem zdravější než konzumace masa. Porovnává zažívací systém býložravců a masožravců a podává přesvědčivé argumenty prokazující, že lidé jsou předurčeni ke konzumaci bezmasých potravin. Informace uvedené v tomto dokumentu pouze zdůrazňují a potvrzují principy představené před více než 125 lety. (HellFire)

Reklama

Reklama