Reklama

Reklama

Svět podle Putina

(seriál)
  • USA The Putin Interviews
TV spot 4

Obsahy(1)

Nahlédněte do světa i mysli kontroverzního ruského prezidenta Vladimíra Putina očima oceňovaného filmaře Olivera Stonea... (TV Prima)

Videa (4)

TV spot 4

Recenze (143)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak je mi úplně jasný, že ve světle současné doby a událostí to má každej potřebu odjebat i když i sám Oliver prozřel, ale ať už si o jeho tendenčnosti můžete myslet co chcete, tak po stránce dokumentů to prostě vždycky uměl a je mazec kolik věcí který tu padnou jsou vlastně pravdivý ať už se to někomu líbí nebo ne. Na druhou stranu člověk pak úplně nepochopí jak mohlo tak přemýšlivému a zdánlivě klidnému politikovi jako Putin až tak mrdnout, že teď ničí svoji zemi neúspěšnou invazí do bezvýznamného státu. Tak jako tak nehodnotím tu některé současné subjektivní aspekty, ale toto dílo jako takové a ty 4* mu dám.70% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Propaganda. Oliver Stone nie je žiadny dokumentarista, ani investigatívny novinár, aby dokázal presvedčiť divákov o kvalite svojho diela. Jeho rané filmy sú na úrovni, podobne aj jeho pritvrdzujúca orientácia k ľavicovému zmýšľaniu. Na jeho názoroch by nebola nič poburujúce, každý má právo na svoj názor. Horšie je to s dokumentom, ktorý stvoril o Putinovi. To už nie je politický názor, s ktorým ide do boja s témou, toto je hrubozrnná propaganda, servílnosť v otázkach, či dokonca podsúvaní odpovedí... Putin je určite bezosporu významná osobnosť, ktorú rešpektuje celý svet ( nemusí s ňou súhlasiť ), a určite nepotreboval asistovať ako panák stárnucemu režisérovi pri svojráznych "improvizáciach", ako je napr. príchod pred kameru. Putinovi sa napriek tomu musela táto spolupráca veľmi páčiť, nemusel byť konfrontovaný s pripraveným "dokumentaristom" v žiadnych otázkach, stačilo mu len rozprávať o svojej ľúbivej politike, o úspechoch jeho krajiny, o ľudskom a správnom sedliackom rozume... Niekedy som mal pocit, že jeho správne a pragmatické riešenia všetkých svetových problémov sú natoľko glorifikované, že sa dostane do neba ešte za svojho života. Prínosom dokumentu je, že sa Stone snaží otvoriť mnoho tém, debata okolo nich je však veľmi plochá a skratkovitá. Taktiež oceňujem, že divák má možnosť spoznať ruského prezidenta, vidieť kde pracuje, ako pracuje, aké má názory. Ruskí aj proruskí nadšenci budú určite pri sledovaní ucvrkávať od rozkoše do gatí, vzývať svoj idol a bez premýšľania si nevšimnú mnohé nepravdy či dokonca lži v dokumente. Proamerickí zase budú zosmiešňovať a spochybňovať všetko čo videli a taktiež budú bez premýšľania všetko kritizovať. Obom táborom by som doporučil, aby brali podobné dokumenty s rezervou a nadhľadom. A Oliver Stone by sa mal uvedomiť a začať točiť normálne filmy, ktoré kedysi vedel robiť. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nech je Putin aký je, rozhodne je to politik, akého dnes Rusko potrebuje a celkom jasne má obrovskú podporu obyvateľstva. Napriek americkej propagande. Na druhej strane je Oliver Stone jeden z mála amerických tvorcov, ktorý ma tie "gule" aby vytvoril takýto veľký projekt s ruským prezidentom. V podsate sa tu nič nové nedozviete, no Putinov prejav je mimoriadne zaujímavý, priamy a miestami prekvapivo otvorený. Samozrejme, že si veľa vecí nechal pre seba, ale nič iné sa čakať ani nedalo. Oproti posledným trom americkým prezidentom je Putin skutočný štátnik a človek, ktorý miluje svoju vlasť. O tom som presvedčený. Naviac je to človek, ktorý očividne vojnu nechce a robí všetko pre to, aby nedošlo k veľkému konfliktu s USA. Za mňa palec hore aj pre Vladimira Putina, aj pre Olivera Stonea. Toto je je kvalitná dokumentárna séria, ktorú by mal vidieť každý. 85 %!! ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Nic nového jsem se z rozhovorů prakticky nedozvěděl, ale jsem moc rád, že něco takového vzniklo. Není se čemu divit, že u toho byl zrovna "truthseeker" Oliver Stone, který má za sebou už několik seriálů a filmů zaměřených proti americké tyranii a snaze o světovládu. Trochu mi zde chyběly nějaké "zajímavější" otázky (třeba i nějaké konspirační a ty o klimatu), hlavními tématy jsou zde hlavně Ukrajina a postoj k USA. Doporučuji hlavně pro lidi, kteří jen hltají americká média, aby si trochu poupravili pohled na tohoto velkého politika. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak se vůbec dá tohle Stoneovo dílo hodnotit. Obsahu rozhodně víc odpovídá český název Svět Podle Putina, protože Oliver Stone se v podstatě vydal za Vladimirem Vladimirovičem proto, aby mu dal možnost prezentovat "západnímu" publiku jeho náhled na světovou politiku, ne proto, aby s ním vedl nějaké zasvěcené disputace nebo nedej bože argumentačně hodnotnou diskusi. Kdybych chtěl být hnusný (a "vtipný"), řekl bych, že je to skoro na úrovni rafinovaných rozhovorů Alex Mynářové s "hradní elitou". Ale ono to tak úplně není. Stone udělal to, co udělat chtěl. Sám v poslední části říká, že doufá, že přispěje porozumění a míru ve světě. A že počítá s tím, že - jak krásně lidově jadrně vravia bratia Slováci - za to dostane "riadne ppc":) Jestli opravdu naivně věří, že v Rusku skutečně neexistuje diskriminace gayů, že v Rusku naopak existuje svobodná politická soutěž a média, nebo že Krym a další operace, kterých se rozhodně žádní ruští vojáci ani technika neúčastnili (a když, tak jen v osobním volnu;)), byly jen obranou míru před imperialistickými štváči, toť otázka. Faktem je, že Stone po celou dobu zachovává přátelský tón a usmívá se, ať už mu ruský prezident odpovídá cokoliv. Třeba i když dává naprosto vyhýbavou odpověď nebo reaguje "bonmotem" z ranku českého prezidentství. To všechno je pravda. Ale také je pravda, že je to rozhodně unikátní projekt, a že USA skutečně nejsou skupina skautíků mající za cíl blaho všeho lidstva (jen o tom není příliš populární mluvit). To a prospěšnost ruské (nebo čínské nebo íránské nebo venezuelské, whatever) politiky v globálním měřítku je nicméně na dlouhé debaty, a jde navíc o něco zcela jiného, než je otázka dodržování lidských práv uvnitř Ruska, do čehož nám zase vstupuje naše ovlivněnost vlastními dějinami a tradicemi. Ale to už jsme na nějaké metaúrovni, u práva vměšovat se, respektu k odlišné politické tradici (kterou také lze interpretovat různě, podle toho, od jaké doby chceme tu tradici sledovat) apod. Takže podle toho, jaký úhel pohledu si zvolíte, jde tento výsek z údajně asi 35 hodin rozhovorů, hodnotit naprosto různě. "Skupina Prima" nebo kdo to je, má rozhodně body za odvahu něco takového pustit u nás do televize. Asi je to ale lepší, než kdyby se k lizu dostala TV Barrandov, a doprovodila každý díl panelovou diskusí s "odborníky". Moderovala by to celé samozřejmě paní Mynářová, možná v tandemu s Liborem Boučkem:) To už sem ale samozřejmě nepatří. Takže hodnotím 80%. Proč? Jak jsem už psal, je to velmi relativní. Tak třeba proto, že se mi u toho výborně žehlilo:) Číst nebo pracovat se u toho bohužel díky střídání angličtiny a ruštiny dost dobře nedá (pokud neovládáte na slušné úrovni oba tyto jazyky;)). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama