Reklama

Reklama

Selský rozum

  • angličtina Common Sense (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Téměř tříletý sběr materiálu na českém venkově, zkoumání toho, jakými tématy žijí zemědělci a podnikatelé v této oblasti, jak a proč fungují dotace, proč se pěstují některé plodiny více a jiné méně a proč v posledních letech ubylo chovů zvěře a jaké to má důsledky na produkci potravin, vedl ve výsledném střihu autory k zaměření se na roli Andreje Babiše, styl a důsledky jeho podnikání a následně i politických aktivit, které se stávají jedním z nejvíce určujících faktorů pro českou krajinu, podnikatelské prostředí a brzy nejspíš také pro celý stát. Film také využívá dlouhodobé práce řady novinářů v této oblasti a několik jeho scén přímo sleduje autory nedávno vydané knihy „Žlutý baron“ Zuzanu Vlasatou a Jakuba Patočku při investigativní práci. Jedním z hlavních protagonistů filmu je moravský sedlák Bohumír Rada, který spoluzasvětil Andreje Babiše do zemědělského podnikání a pak se jejich cesty zásadně rozešly. (D1film)

(více)

Diskuze

Puppy

Puppy (hodnocení, recenze)

P_Soar

Ten úvodník Agrofertu na ČT tomu dal další rozměr. Jak když kdysi soudruh (tuším že se jmenoval Jambor) uváděl na ČST zlé imperialistické filmy s tím, že vše co tam uvidíme ve skutečnosti není pravda a všicnhi se tam mají špatně. Za tohle by měl někdo letět na hodinu ...

P_Soar

P_Soar (hodnocení, recenze)

Je pro mě docela zarážející, jak málo některým lidem stačí, aby měli jasno. Vždyť celý "dokument" je poskládán z nepodložených tvrzení a hypotéz několika jednotlivců (spíše samotných autorů, kteří je sugestivně podsunují hlavním protagonistům této agitky). Obecné jevy, kterými se řídí ekonomika i politika (maximalizace zisku, zemědělské dotace, oligopoly) jsou tu vylíčeny málem jako vynález AB. Ten v dokumentu (ne)figuruje jako děsivě neurčitá hrozba společnosti a idylické venkovské pospolitosti (takový Fantomas). "Dokument" je cenný tím, že dobře ilustruje nesmírnou propagandistickou a sugestivní moc, kterou film má. Uvědomme si, že takový "dokument" lze natočit téměř o každém politikovi, neřku-li miliardáři, natož o tak nesporně kontroverzní osobě, jakou je Andrej Babiš.  

na příspěvěk reagoval Puppy

Uživatel Puppy smazal svůj příspěvek.

cantona

cantona (hodnocení, recenze)

Knihu jsem četl,koupil jsem si ji protože v knihovně byla pořád zabraná. A líbila se mi.

Matt_Farrell

Matt_Farrell (hodnocení, recenze)

Ďalšia kampaň proti Babišovi? Uvidíme, či platí pravidlo, že aj zlá reklama je reklama.

Reklama

Reklama