Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Lidský vězeň ve vesmíru se seznámí s miloučkým mimozemšťanem, který dokáže zničit planetu, a vydá se na mezihvězdné dobrodružství za záchranu světa. (Netflix)

Recenze (18)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu serie som bol viackrát rozhodnutý to zabaliť ale dopozeral som a vďaka impozantnému finále hodnotením hviezdičkou naviac, aj keď priemer jednotlivych epizód je určite nižší. Ten záver bol skrátka vynikajúci a tak nejako som zabudol na otravného Garyho a HUEa, iritujúcu Quinn či miestami trápneho Kevina, pretože nakoniec sa všetko zlé dalo odpustiť. Ešte nikdy mi tak nechybal dabing ako tentokrát, pretože čítať titulky sa mi pri prestrelkách a všetkych tých ulomkoch vo vesmíre priliš nechcelo a do 7 epizódy mi bol sympatický aspoň Avocado a Mooncake, potom už nik. A v poslednej odrazu všetci. Za záver, ale iba zaňho zhovievavé 3*. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Úlet, ktorý sa po bláznovstvách v prvej tretine začne čo do nálady uberať neočakávaným smerom a graduje do šokujúceho finále... ktoré je ale šokujúce len zdanlivo, pretože to prvou sériou nekončí. Každopádne dostatočne originálny a vôbec nie márny príspevok do rodiny súčasných animovaných seriálov, ktorý tentokrát kašle na prenikavejšie komentáre k nášmu svetu a vystačí si so zaujímavým hlavným hrdinom a postavičkami okolo neho (ktoré sú tu iba kvôli nemu). Pokiaľ to neskĺzne do väčšej bezobsažnosti a nedôjdu tomu nápady alebo sa z toho nestane stagnujúci kolovrátok... tak nech to pokojne pár rokov pokračuje. Uvidíme. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, co začíná jako hloupá komedie o jednom vězni, který je tak trochu divný se postupem času rozroste v docela povedenou vesmírnou hrdinskou odysseu s poměrně zajímavými charaktery, zábavným i napínavým příběhem, který člověka dokáže bez problémů udržet u obrazovky během celé první řady. Rozjezd je pomalejší a plný nejrůznějších vtípků, kde jen některé jsou povedené, ale jak to začne nabírat na závažnosti, tak se na to stále lépe dívá a člověk chce co nejrychleji vědět, jak tohle skončí. Na druhou stranu je to plné hrdinského patosu, kdy postavy háží jednu cool hlášku za druhou a v některých momentech to působí tak strašně přehnaně, že i v těch vážně myšlených situacích jsem se musel často až smát. Je to tak schválně? Za sebe nevím, ale k "dokonalosti" už mi tam chyběla jen klasická rozmluva mezi Hanem Solem a princeznou Leiou ve stylu "Miluji tě" - "Já vím...". Ale přesto všechno jsem se bavil, téhle show se podařilo mě na pár hodin přikovat k monitoru a vše si to vcelku užít, stejně jako třeba docenit to, že tady postavy prostě umírají, i když kdo ví co bude v druhé sérii, pokud je tedy v plánu... 7/10 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Popravdě se bojím první sérii dát nějaké pevné hodnocení. Final Space totiž na mě zapůsobilo tak, jako naposledy snad Píseň moře. Na jednu stranu jsem si ten seriál naprosto zamiloval (hlavně Mooncaka... a i ten Gary mě tolik neštve), stejně tak jako drtivou většinu postav a jeho děj mě naprosto pohltil a s každým dalším dílem zajímal stále víc a víc. Taky se mi líbí, že ačkoli to začne spíš jen jako komedie, postupem času z toho je solidní space opera, kde se vtipné momenty zdařile míchají s těmi vážnými. Pocitově jsem z toho fakt nadšený. Jenže zase na druhou stranu, ono by se to dalo jednoduše odstřelit, protože ta rádobycoolovost některých scén (a hlavně úvodního "V minulém díle jste viděli...") je otravná, nevyhne se to ani patetickým scénám a dialogům a taky věřím, že Gary poleze dost lidem na nervy. Navíc i ten humor ne vždy funguje, což se opět vztahuje k rádobycoolovosti. Rozhodně by se tomu dalo něco vyčítat a nebylo by toho málo. Jenže co mám dělat, když jinak jsem si ten seriál fakt zamiloval? Mám se řídit spíš emocemi nebo rozumem. Ono by to mé hodnocení bylo buď slabých 5* nebo 4*, jenže mi to přijde buď moc málo nebo moc hodně a kompromis silné 4* se mi taky nelíbí. Nechám si to projít hlavou. Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. EDIT: Kašlu na objektivnost a všechny ty mínusy, ten seriál si mě prostě naprosto získal. Slabých 5* ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Začalo to ako taká mierne trápna snaha o vesmírnu naháňačku, kde bol humor síce celkom ok, ale hlavná postava išla svojim neustálim kecaním dosť na nervy a skončilo to veľmi zaujímavým cliffhengerom, ktorý mňa osobne namotal viac ako dosť. Niekto tu napísal, že prvá séria sa zlepšuje z časti na časť a ja nemôžem súhlasiť viac. Dokonca aj Gary prestane byť úplným tŕňom v oku tohto seriálu ( narozdiel od KVN-a, ktorý je asi najneznesiteľnejší produkt televíznej tvorby, aký som kedy videl ) a človek sa nie len baví, ale ho aj zaujíma každý ďalší krok postáv. Hurá na druhú sériu. Hurá na ( do ) FINAL SPACE. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Na konci epizody hraje skladba „Enter One“ od anglické písničkářky Sol Seppy. (Doomcourier)

Reklama

Reklama