foto

Tika Sumpter

  • nar. 20.6.1980 (40 let)
    Queens, New York City, New York, USA

Biografie

Tika Sumpter se narodila dne dvacátého června roku 1980 v Queens v New York City ve státě USA. Je to americká herečka, zpěvačka, textařka a modelka. Vystudovala Longwood Senior High School v Middle Island v New Yorku a Marymount Manhattan College v Manhattanu.

Svou kariéru v umělecké branži započala v reklamách pro známou vizionářskou firmu zabývající se elektronikou Hewlett-Packard. Pak se i objevila v několika komediálních skečích, avšak nikterak na sebe neupozornila.

Teprve ve svých dvacetičtyřech letech byla obsazena do webové série Best Friend's Date, kde se díky rychlosti šíření její známosti po internetu dostala i do užšího okruhu zájmu hollywoodských režisérů, a proto se již dalšího roku objevila v One Life to Live.

Její další známá role přišla s rokem 2011, kdy se objevila v populárním seriálu Gossip Girl, jako dcera Russell Thorpe a Chucka Basse. Ještě téhož roku se angažovala ve svém prvním filmu a to v muzikálním Sparkle.

Její nejslavnější role však přišla až v roce 2014, kdy si zahrála v životopisném filmu týkající se Jamese Browna, Get On Up.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2021 Ride Along 3
2020 Ježek Sonic
2019 The Nomads
2018 Acrimony
An Acceptable Loss
Gentleman s pistolí
Jedna za osmnáct, druhá bez dvou za dvacet
2016 Poldův švagr
Southside with You
2015 Bessie (TV film)
2014 Chlap na dvě věci
Get On Up - Příběh Jamese Browna
Jízda švárů
2013 A Madea Christmas
2012 Mysli jako on
Záblesk slávy
2011 Co ty jsi za číslo?
Whisper Me a Lullaby
2010 Divoký Stomp 2: Nová generace
Salt

TV seriály

2021 Mixed-ish (TV seriál)
Episode 23 (S02E23)
Episode 22 (S02E22)
Episode 21 (S02E21)
další epizody (10)
2020 Mixed-ish (TV seriál)
Episode 13 (S02E13)
Episode 12 (S02E12)
Episode 11 (S02E11)
další epizody (24)
2019 Mixed-ish (TV seriál)
Do They Know It's Christmas? (S01E10)
Papa Don't Preach (S01E09)
Weird Science (S01E08)
další epizody (10)
Final Space (TV seriál)
The Grand Surrender (S02E03)
The Happy Place (S02E02)
The Torro Regatta (S02E01)
2018 Final Space (TV seriál)
Kapitola desátá (S01E10)
Kapitola devátá (S01E09)
Kapitola osmá (S01E08)
další epizody (10)
2013 Being Mary Jane (TV seriál)
The Haves and the Have Nots (TV seriál)
2011 Super drbna (TV seriál)
Špatné rozloučení (S04E22)
Zdrcený Bass (S04E21)
Princezny a žabák (S04E20)
další epizody (11)
2006 The Game (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Spolužáci (S07E17)
2004 Best Friend's Date (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

Hudební videoklipy

2012 Whitney Houston ft. Jordin Sparks - Celebrate (hudební videoklip)
2011 Jason Derulo - It Girl (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Filmy

2019 The Nomads

Host

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2009 The Mo'Nique Show (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
SoapTalk (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky