foto

Tika Sumpter

  • nar. 20.6.1980 (37 let)
    Queens, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tika Sumpter se narodila dne dvacátého června roku 1980 v Queens v New York City ve státě USA. Je to americká herečka, zpěvačka, textařka a modelka. Vystudovala Longwood Senior High School v Middle Island v New Yorku a Marymount Manhattan College v Manhattanu.

Svou kariéru v umělecké branži započala v reklamách pro známou vizionářskou firmu zabývající se elektronikou Hewlett-Packard. Pak se i objevila v několika komediálních skečích, avšak nikterak na sebe neupozornila.

Teprve ve svých dvacetičtyřech letech byla obsazena do webové série Best Friend's Date, kde se díky rychlosti šíření její známosti po internetu dostala i do užšího okruhu zájmu hollywoodských režisérů, a proto se již dalšího roku objevila v One Life to Live.

Její další známá role přišla s rokem 2011, kdy se objevila v populárním seriálu Gossip Girl, jako dcera Russell Thorpe a Chucka Basse. Ještě téhož roku se angažovala ve svém prvním filmu a to v muzikálním Sparkle.

Její nejslavnější role však přišla až v roce 2014, kdy si zahrála v životopisném filmu týkající se Jamese Browna, Get On Up.

Pavel "P. J. D." Dovhanič

Herecká filmografie

Filmy

2016 Poldův švagr
Southside with You
2015 Bessie (TV film)
2014 Get On Up - Příběh Jamese Browna
Chlap na dvě věci
2013 Jízda švárů
Madea Christmas, A
2012 Mysli jako on
Záblesk slávy
2011 Co ty jsi za číslo?
Whisper Me a Lullaby
2010 Divoký Stomp 2: Nová generace
Salt

TV seriály

2013 Being Mary Jane (TV seriál)
The Haves and the Have Nots (TV seriál)
2007 Super drbna (TV seriál)
2006 The Game (TV seriál)
2004 Best Friend's Date (TV seriál)
1999 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1968 One Life to Live (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2009 The Mo'Nique Show (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
2002 Módní policie (TV pořad)
SoapTalk (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace