foto

Gina Torres

  • nar. 25.4.1969 (50 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Gina Torres, americká TV a filmová herečka sa narodila 25. apríla 1969 v New York City ako tretie a najmladšie dieťa kubánskoamerickým rodičom. Navštevovala „New York City's High School of Music and Art“, kde študovala spev a skončila ako mezosopranistka. Kariéru začala ako speváčka, vystupovala v opere, jazzových kapelách a spievala aj v gospelových chóroch. Herecké nadanie ukázala v muzikále „Dreamgirls“. Hrala vo viacerých televíznych seriáloch. Prvú vážnu filmovú úlohu dostala v druhej a tretej časti série Matrix po boku Laurencea Fishburnea, za ktorého sa vydala v septembri 2002. V roku 2007 sa im narodila dcéra Delilah.

Cicis

Herecká filmografie

Filmy

2013 Mr. Sophistication
2010 Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích
2009 Applause for Miss E (TV film)
Don't Let Me Drown
Washington Field (TV film)
2007 Moje žena a jiné katastrofy
Na jih od Pico
2006 Jam
V zajetí teroru
2005 Fair Game
Serenity
Soccer Moms (TV film)
2003 Matrix Reloaded
Matrix Revolutions

TV seriály

2019 Black Lady Sketch Show (TV seriál)
Pearson (TV seriál)
The Fixer (E10)
The Rival (E09)
The Political Wife (E08)
další epizody (10)
2018 Final Space (TV seriál)
Kapitola šestá (S01E06)
Kapitola pátá (S01E05)
Kapitola čtvrtá (S01E04)
další epizody (5)
Angie Tribeca (TV seriál)
Behind the Scandalabra (S04E07)
Westworld (TV seriál)
Les Écorchés (S02E07)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Family Reunion and Farewell: Part 2 (S04E16)
Family Reunion and Farewell: Part 1 (S04E15)
A Fool's Hope (S04E14)
2017 Drápy (TV seriál)
Dominový efekt (S01E04)
The Catch (TV seriál)
The Birthday Party (S02E07)
The Hard Drive (S02E06)
The Bad Girl (S02E05)
další epizody (7)
Kravaťáci (TV seriál)
Full Disclosure (S07E07)
Divide and Conquer (S07E04)
The Statue (S07E02)
další epizody (6)
2016 Star Wars Povstalci (TV seriál)
Zapomenutý droid (S02E18)
Kravaťáci (TV seriál)
P.S.L. (S06E10)
The Hand That Feeds You (S06E09)
Borrowed Time (S06E08)
další epizody (16)
2015 Con Man (TV seriál)
Star Wars Povstalci (TV seriál)
Pokrevní sestry (S02E07)
Hannibal (TV seriál)
Aperitivo (S03E04)
Kravaťáci (TV seriál)
Faith (S05E10)
Uninvited Guests (S05E09)
Mea Culpa (S05E08)
další epizody (16)
Pomsta (TV seriál)
Retaliation (S04E16)
Bait (S04E15)
Kindred (S04E14)
2014 Hannibal (TV seriál)
Mizumono (S02E13)
Takiawase (S02E04)
Kravaťáci (TV seriál)
Gladiátoři (S04E10)
Odchod (S04E09)
Slabiny (S04E08)
další epizody (16)
2013 Hannibal (TV seriál)
Coquilles (S01E05)
Oeuf (S01E04)
Kravaťáci (TV seriál)
Zůstaň (S03E10)
Zlá víra (S03E09)
Koncovka (S03E08)
další epizody (16)
Castle na zabití (TV seriál)
Vyostřeno na nože (S05E14)
2012 Kravaťáci (TV seriál)
V poslední chvíli (S02E10)
Nečekaný obrat (S02E09)
Zpátky do minulosti (S02E08)
další epizody (10)
2011 Kravaťáci (TV seriál)
Tvrdý souboj (S01E12)
Pravidla hry (S01E11)
Fiktivní společnost (S01E10)
další epizody (12)
2010 Huge (TV seriál)
Transformers Prime (TV seriál)
Upíří deníky (TV seriál)
Bloodlines (S01E11)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Špetka pravdy (E05)
137 sekund (E03)
V těle boubelky (TV seriál)
Eli Stone (TV seriál)
Tailspin (S02E12)
Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Facts (S02E10)
Super drbna (TV seriál)
Serenino tajemství (S03E11)
Dost o Evě (S03E06)
2008 Eli Stone (TV seriál)
Grace (S02E02)
Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Moc vody (S02E12)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Vlastně normální (S04E11)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Kost, která vybuchla (S04E10)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Bohové musejí být šílení (S04E19)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Nutcracker (S01E10)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
Policejní vyjednavači (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Of Mice and Lem (S05E10)
Kavanaugh (S05E08)
Alias (TV seriál)
Existuje jediná Sydney Bristowová (S05E12)
2005 Alias (TV seriál)
Muž pevných zásad (S04E09)
Stíny minulosti (S04E08)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S03E23)
Day 3: 3:00 a.m.-4:00 a.m. (S03E15)
Day 3: 2:00 a.m.-3:00 a.m. (S03E14)
další epizody (7)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Dvojité x (S04E17)
2003 Firefly (TV seriál)
Srdce ze zlata (E13)
Poslední zpráva (E12)
Past (E11)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
Shame (S03E05)
Big Coal (S03E02)
2002 Firefly (TV seriál)
Objekty ve vesmíru (E14)
Válečné historky (E10)
Ariel (E09)
další epizody (11)
Alias (TV seriál) - a.z.
Vyšetřování (S01E17) - a.z.
2001 Alias (TV seriál)
Čas ukáže (S01E08)
Zlomené srdce (S01E04)
Rovnováha sil (S01E03)
Liga spravedlivých (TV seriál)
2000 Cleopatra 2525 (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
1997 Případ pro Sam (TV seriál)
Cvičení (S01E19)
Xena (TV seriál)
Král zabijáků (S03E08)
1995 Herkules (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Purple Heart (S05E21)
1992 Právo a pořádek (TV seriál)
Skin Deep (S03E01)

Dokumentární

2003 Here's How It Was: The Making of 'Firefly'

Host

TV pořady

2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2013 Noches con Platanito (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
1987 Weekend Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce