Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři rekruti ISIS se nemohou dočkat, až začnou svůj nový život v Sýrii. Jsou přesvědčeni, že se rozhodli správně, ale čeká je tvrdá realita. (National Geographic)

Recenze (8)

mira007 

všechny recenze uživatele

První dramatické dílo ( čili zatím jedinečné) s tématem IS - tento seriál sleduje osudy několika západních osob, které se rozhodli jet budovat Islámský stát do Sýrie a tento seriál se asi maličko snaží ukázat jejich motivaci a střet jejich představ s realitou. Je to spíš komorní a psychologický film než nějaká nervydrásající řežba ( ikdyž je to exteriérově a výpravou solidní), působí to víc jako nažehlený tv film než něco emočně zasahujícího diváka, ale to nemění nic na tom, že hodně dobře ukazuje každodenní život ve městě pod kontrolou IS. Předčilo to moje očekávání. Na konci filmu jsem měl pocit, že jsem viděl něco poučného, zajímavého, originálního tematicky, ale nijak emočně nezasažený, naproti tomu když jsem viděl dokument Útěk z Islámského státu, kde mimo jiné vypovídali oběti těch hovad, tak jsem byl zbytek dne úplně rozsekaný, naštvaný a bylo mi zle. To si myslím, že tomuto dílu chybí. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem na Skylinku jen 3. a 4.díl. Nijak mě obsah nepřekvapil, vlastně to splnilo to, co je o Dá´eš (ISIS/ISIL/Islám.státu) známo z mediálního zpravodajství. Takže za 3.+4.epizodu : 5 * a 95 % . *** Jednoho z islamistů z Dá´eš hraje izraelský herec arabského pův. Ali Suliman(mj. se narodil v Nazaretu), objevil se např. v 1.dílu 1.série seriálu Ve jménu vlasti. ()

Reklama

kluk z Na 

všechny recenze uživatele

Intimní pohled do systému složek ISIS, kde je v první řadě Šária, až potom vše ostatní. Dozvíte se zajímavé informace o způsobu života, o vnitrostrukturních hierarchiích, tréningu v poušti a spousta dalších informací, které dle mého názoru jsou těžko stravitelné, bohužel velmi pravděpodobné. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Všetko čo sa týka Islamského štatu alebo moslimského terorizmu ma nesmierne zaujíma. Sú to takí novodobí nacisti. Sami proti celému svetu, bez možnosti uspieť. Jedno im uprieť nemožno: guráž a odhodlanie majú enormné. S počtom fungujúcich mozgových buniek to už také slávne nebude. Tento projekt od National Geographic je doslova výlet do srdca pekla na zemi, kde panujú pre nás nepredstaviteľné pravidlá a zvyklosti. Je to hraná miniséria ale má skôr dokumentárny charakter a snaží sa priblížiť IS z čo najintímnejšieho pohľadu. Máme možnosť sledovať bojovníkov Islamského štátu pri rôznych každodenných situáciach a dozvieme sa, že s ich hrdinstvom to častokrát nie je také ako sa na prvý pohľad zdá. Rozhodne tento nenápadný projekt odporúčam. V dnešnej dobe má mimoriadnu výpovednú hodnotu. 75 %!! ()

Mírouš odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle mělo bejt jako co, nějaká srdcervoucí agitka za přijímání uprchlíků??? Jakože ti zlí jsou jen banda z ISIS a ostatní muslimové jsou mírumilovní a přátelští lidé??? Jako že ty jejich středověký zákony a zvyky, zvlášť co se týče žen platí jen u ISIS? Omyl, snad každý malý děcko ví, že takhle se chovají všichni muslimové !!! A jako že ti blbouni tam šli a nevěděli, co tam ti hrdlořezi dělají??? Pak na to koukali jak vrány??? To čekali, že islámský stát je ráj na zemi, nebo co? Dělat ublížený chudáčky z pitomců, kteří se přidají k ISIS je síla...A že na člunech připlouvají do evropy chudinky ženský utiskovaný s dětma? To asi tvůrci neviděli moc záběrů z televize a netu. A nakonec ta "chudinka" byla vydíraná anglickým, nebo jakým policajtem, kterej jí nutil dělat špiona, jinak jí nevrátí dítě...mimochodem parchanta, kterej se v deseti letech učil řezat hlavy a náramně ho to bavilo...Vysvětlete mi vy chytřejší prosím, pro koho tenhle film byl určenej? Díky. Technicky film natočenej dobře, obsahově totální odpad a zkurvená propaganda migrantských darmožroutů a vrahů !!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama