Reklama

Reklama

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tato černobílá úvaha o zneužívání moci je založena na situačním humoru. Film měl premiéru na filmovém festivalu v Torontu. Bohatý otec Glen (Louis C.K.) je zábavná postava a jeho 17 letá dcera China (Chloë Grace Moretz) je pohledná stylová mladá slečna, která nemá žádná pravidla a disciplínu. Role Ralpha (Charlie Day), zůstává dlouho nejasná. Monochromatická kinematografie je jako horká vizuální vana. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Za mě naprosto v pořádku. Volba témat a jejich pojetí dokonale komunikuje (a kontrastuje) se zvolenou post-noirovou estetikou. Postavy řeší v roce 2017 společenské otázky, přičemž je sledujeme optikou doby dávno minulé, ve které by podobné dialogy nebyly myslitelné, protože např. ženy byly tehdy ve filmu v podstatě jen pasivními rekvizitami. Zrovna tak vynikne, že v některých ohledech jsme se za posledních sedm dekád neposunuli ani o píď. Další dimenzi přidává provázanost témat s okolnostmi (ne)uvedení filmu a poklesky jeho tvůrce. Film má příjemné tempo (možná by ještě šel malinko vyladit rytmus některých scén) a moc dobře se na něj kouká. Vizuál je precizní a dotažený, lehkost a vážnost jdou ruku v ruce. Téměř masterpiece. Hvězdu strhávám jen za podobnost autorova rukopisu se seriálem Louie. Ale neříká se že každý autor píše celý život jen různé varianty jedné knihy? ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se na to asi nedá nahlížet úplně bez kontextu s Louisovou aférou a vlastně celým tím bordelem jménem MeToo, ale v tohle ohledu je to vlastně ku prospěchu věci a konkrétně Dayova onanovací kreace byla vlastně kouzelná. Každopádně v prvé řadě se jedná o citlivě a kouzelně natočený příběh o vzestupech i pádech jak v profesním, tak osobním životě, kterému černobílý formát přidává na opravdovosti. Pravda, místy je to trochu úmorné a dokázal bych si představit tak o dvacet minut kratší stopáž, ale člověk nemůže chtít všechno. Herecky na jedničku a je škoda, že od Louise se asi nějakou dobu něčeho podobného jen tak nedočkáme. 80% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ani ne měsíc po festivalové premiéře filmu propukl CKjův metoo skandál a film tak viděli pouze ti, kteří si jej tajně stáhli. Hlavní hrdinka herečka Cloe M. k tomu řekla: I don't think that it's a perspective or a story that needs to be told in this day and age. A jistě, je to pochopitelné, že se to nehodilo. Zároveň jaký film geniálněji odráží éru metoo než snímek, který je o sexuálních skandálech, ale natočí ho režisér, který má sám máslo na hlavě. Můžete namítnout, že později vznikla řada dobrých seriálů s podobným tématem (The Morning show), ale tenhle film byl první. Jinými slovy za 20, 30 let až bulvár přestane řešit Louise CK, tak to bude jeden z filmů, který lze pustit žákům jako portrét jedné éry. Bude za 20 let CK točit filmy, anebo bude stand-up komik v důchodu? To se nechám překvapit. Na filmu se mi líbí, že dává prostor oběma stranám: těm, kterým připadá vztah 17leté s 50letým mužem nechutný, a té, která to obhajuje. Film nám říká, co si máme myslet.  Nechá to na divákovi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

"I Love You, Daddy" je takový allenovský film bez Allena, kdy Louis C. K. úplně dokonale nezvládá roli neurotika, ale trochu se jí blíží. Nejvýraznější je ale rozhodně John Malkovich, který svou roli hraje dokonale přesně, ale ani Chloë se neztratila, i když na začátku mi přišla trochu toporná. Rose Byrne tomu pak přidala ještě ten správný šmrnc. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Louis C.K. nabídl roli Leslieho Goodwina (John Malkovich) svému příteli Woodymu Allenovi. Ten scénář pochválil, ale roli režiséra obviněného z pedofilie, který má zároveň vztah s mladistvou, tedy postavu, která prakticky kopírovala jeho život, odmítl. Louis C.K. jej přesvědčoval, že právě ztvárnění tak kontroverzní role jej v očích veřejnosti očistí, ale Woody měl opačný názor. (kenny.h)

Reklama

Reklama