Reklama

Reklama

Hladoví

(festivalový název)
  • Kanada Ravenous (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V provincii Quebecu sa po vypuknutí neznámej choroby počet osôb drasticky znížil. Tí, ktorí mali to šťastie a prežili, musia každý deň bojovať s hladom a nebezpečenstvom, ktoré predstavujú nakazení a ich neustále narastajúci počet. (Marceloo)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (58)

Freemind 

všechny recenze uživatele

Mám rád podobné výlety mimo mantinely, takže v rámci zombie žánru silná čtyřka. Indie atmoška, pomalé tempo, jemná, jemňoučká psychologie postav a stejně podprahový, skoro nezachytitelný humor. Škoda, že tvůrci nezainvestoivali do schopnějšícho kameramana, protože těch pár surreálních scén (zombie věže) by si to rozhodně zasloužilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příjemně plynoucí záležitost v kanadský fránině. Je mi sympatický, že partička intošů se domluví a natočí nekomerční nízkorozpočtovou zombiárnu namísto toho, aby točila třeba nějakou rádoby duchaplnou vztahovou konverzačku, nebo podobnou onanii. Po celou dobu jsem byl zvědavý na to, co se z toho nakonec vyvrbí; dlouho jsem to tipoval na emzáky, protože proč by ty mátohy neustále hypnotizovaly ty haldy šrotu v poli, kdyby to nebyly nějaký přijímače nebo vysílače nebo co. Ovšem nakonec se to celé vyvrbilo v poněkud surrealisticky nebo symbolisticky jebnutý art, což mě trochu zklamalo. A nevím teda jak vy, ale já bych si při úprku o kejhák před zatraceně rychlejma krvežíznivejma bestiema určitě neuvázal na hřbet akordeon. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Artově podaný zombie survival, v němž se nikam moc nespěchá a jakákoli akce se v něm děje jako kdyby mimochodem. Což je dost zajímavé. Kamera je statická, útoky se odehrávají spíše mimo záběr, a přestože umí být zdejší zombíci poměrně rychlí, akčních scén se nedočkáme. Neodzvíme se, jak zombie epidemie vypukla a co ji způsobilo. A to samé platí i o postavách. Ty potkáme, chvíli sledujeme jejich cestu, ale abychom se o nich dozvěděli něco více, to nehrozí. Ony totiž příliš nekomunikují ani mezi sebou. Všechno tohle vytváří dost pochmurnou atmosféru totální odevzdanosti a nevzrušenosti. Svět, v němž je tak nějak každý smířen s tím, že civilizace se nenávratně odporoučela. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keby sa film trochu viac odviazal v gore, asi by som mu dal aj plný počet, pretože nič iné mi vlastne nevadilo. A pritom maskéri v dvoch-troch záberoch dokázali, že majú talent aj na brutálne scénky, a nemali problém s odpálenou hlavou či useknutím končatiny mačetou. Z toho dôvodu vôbec nedokážem pochopiť, prečo bola väčšina úmrtí mimo záber. Veľká škoda, mohla to byť aj pecka roka! Na druhej strane, lesné prostredie potešilo, je to pekne nakrútené, a nie je veľa zombie hororov s takou zvláštnou atmosférou ako v tomto prípade. Možno je to trochu porovnateľné s "It Comes at Night", dokonca sa mi to páčilo ešte o niečo viac, väčšinou sa to totiž odohráva za denného svetla. Zombíci divní, ale dobrí. Skôr to sadne milovníkom komornejších, depresívnejších snímkov. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tá najlepšia karta, s ktorou môže snímok hrať je bezpochyby prirodzenosť a reálnosť väčšiny situácií v spojitosti so zombíkmi. To sa potom samozrejme odzrkadlilo aj na celkovej bezútešnosti a relatívne depresívnejšej atmosfére. Škoda, že si nedali maskéri takmer žiadnu prácu s maskami a gore tu tiež mohlo byť viac (niečo tu je, ale veľmi, veľmi málo). Možno si to pýtalo aj zaujímavejšie rozuzlenie. Inak ten záver so stoličkami som nepochopil. Načo to tí nemrtví týpkovia stavali zostane zrejme záhadou. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Související novinky

Filmový festival v Torontu udělil ceny

Filmový festival v Torontu udělil ceny

18.09.2017

Filmový festival v kanadském Torontu letos svým návštěvníkům přinesl na plátnech kin 339 filmů během jedenácti dnů. A zde vám jako tradičně přinášíme přehled hlavních vítězů. Cenu diváků pro nejlepší… (více)

Reklama

Reklama